USA:n poliitikko toivoo nopeuttavansa kolmannen temppelin rakentamista

Esipuhe: Israelista löytyy uskonnollisia piirejä, joissa elää voimakas halu rakentaa 3. temppeli Jerusalemiin ja palauttaa muinainen juutalainen temppelipalvelus ennalleen. Edellinen 2. temppeli ns. Herodeksen temppeli, joka oli siellä juuri Jeesuksen aikana, hävitettiin roomalaisten toimesta v.70. Ensimmäinen temppeli sijaitsi samalla Moorian vuorella ja sen teetti Daavidin poika Salomo n. 1000eKr. Raamatun ennustusten mukaan 3. temppeli tullaan rakentamaan Jerusalemiin.

Lyhyitä vapaamuotoisia käännöskatkelmia tästä (25.1.2005) Jerusalem Postin artikkelista:

Jan. 25, 2005 0:28 | Updated Jan. 25, 2005 2:06
US politician hopes to speed building of third temple
By YAAKOV KATZ

 

 • Orly Benny-Davis, USA:lainen tunnettu poliittinen aktivisti, Senaatin naisedustaja Etelä-Carolinasta, on lähtöisin Ramat Ganista Israelista.
 • Maanantaina 24.1. hän osallistui Jerusalemissa 11. vuotuiseen Temple Mount (Temppelivuori) päivälliselle, edistääkseen 3. temppelin rakentamista.
 • Lähes 1000 oikean siiven uskonnollista aktivistia kokoontui Jerusalemin Kansainväliseen Kokouskeskukseen juhlimaan Tu Bishvat'ia ja kuuntelemaan puheita eri aiheista - vaihdellen, millainen talous tulee olemaan 3. temppelin aikaan, aina ihanteelliseen Tooran mukaiseen hallitukseen.
 • Benny-Davis, joka sponsoroi juhlia, kertoi Jerusalem Postille, että Temppeli on osa meidän historiaamme. "Kun väittelen ihmisten kanssa, jotka kritisoivat meitä, että miehitämme toista kansaa, selitän heille, että maa on ollut meidän tuhansia vuosia. Katsokaa vaikkapa Temppelivuorta."
 • Juutalaiset ansaitsevat temppelin, juuri niinkuin Kristityt ja Muslimit, hän sanoo.
 • Kutsuessaan v.2004 esitystään senaatille "taisteluksi Jumalan hyväksi", Benny-Davis sanoi, että hänellä on menossa prosessi kongressimiesten lobbaamiseksi hyväksymään päätöslauselma, joka varmistaisi Israelin suvereenisuuden säilyttämisen kaikkiin pyhiin paikkoihin, mukaanlukien Temppelivuori.
 • Juhla-aterian 'pointti', hän sanoi, on saada ihmiset virittymään heidän juutalaisesta perinnöstään. "Meidän tulee saada pallo pyörimään ja saada ihmiset kiihotetuksi tekemään asioihin muutoksia," hän sanoi.
 • Rabbi Menahem Makover, Temple Mount Instituutista Old City:ssä, on konstruoinut temppeliesineitä, joita oli nähtävissä lämpiössä. Hän edustaa Temple Mount Faithful - ryhmää. Hän sanoi, että istituutti on jo valmistanut kaikki esineet, alttaria lukuunottamatta, joka on rakennettava fyysisesti vuorelle.
 • Miten temppeli voidaan jälleenrakentaa, kun paikalla on Muslimien moskeijat?
 • "Kukaan ei tiedä miten temppeli tullaan rakentamaan," hän sanoi. "Mutta se ei ole pääasia. Mitä olemme täällä tekemässä, on jakaa informaatiota temppelin tärkeydestä ja osoittaa heille, ettei ole kyse teoreettisesta ideasta, vaan todellisesta ja elävastä."
 • "Ehkä tulee olemaan tsunamin kaltainen tuho, kuten Kaakkois-Aasiassa, mikä tappoi satojatuhansia ihmisiä," sanoi Baruch Ben-Josef, Temple Mount Faithful ryhmän jäsen. "Moskeija tulee siirretyksi Mekkaan, missä sen pitäisi olla, ja me nousemme Vuorelle rakentamaan alttaria ja johtamaan uhrimenoja."

Loppukommentti: Kolmas Temppeli tullaan rakentamaan Raamatun mukaan. Ainoa sopiva paikka on Jerusalem ja siellä Moorian vuori, jossa 1. ja 2. Temppeli sijaitsivat. Siellä seisoo vielä vähän aikaa valokuvista tuttu kullankiiltoinen, kupolikattoinen Omarin moskeija, muttei enää kauaa. Temppelivuori palautui kesäsodassa 1967 Israelilaisille, jotka eivät kuitenkaan ottaneet sitä lopulliseen hallintaansa, vaan antoivat hallintaoikeuden toistaiseksi islamilaiselle elimelle, nimeltä Waqf. Itsekin osallistuin kahden kristityn veljen kanssa 'rukoustalkoisiin' 1990-luvun alussa, kiertämällä Kalliomoskeijaa ja rukoillen sen katoamista ja juutalaisten Temppelin palautumista entiselle, omalle paikalleen.....ja Jumala on tähän asti kuullut omiensa pyynnöt-:)

pääsivulle