8.1.2017 / Israel ja kansakunnat 2017/5777


Shalom,  


Vuodesta 2017/5777 on tulossa hyvin merkittävä ja raskaskin Israelille. Toukokuun 24. on v. 2017 päivä, jolloin Itä-Jerusalemin liittämisestä Israeliin v. 1967 on kulunut 50 v. Mitä tapahtuukaan ennen tätä? Jaakobin ahdistus on vielä edessä, mutta askeleita sitä kohti valmistellaan. Tuon ahdistuksen on tarkoitus tuoda Israelin kansa puhdistumaan kaikista synneistä ja vääristä teistä, nöyrtymään Jumalan edessä ja myös avata heidän silmänsä näkemään Jeshua, Davidin poika, Messiaanaan. Maailman kansoille tuo aika on Jumalan tuomioiden aika kaikesta epäjumalanpalvonnasta, julmuuksista ja synneistä ja myös siitä, miten ne ovat kohdelleet israelilaisia, jotka ovat JHVH:n valitsemaa kansaa ja Israelin maata, joka on JHVH:n oma maa. Tämä raamatunkohta on edelleen voimassa:  1. Moos 27:29b  "Kirottu olkoon, joka sinua kiroaa, siunattu, joka sinua siunaa." 

Olemme seuranneet, kuinka presidentti Obama antaa avoimesti nyt näkyä vihansa Israelia kohtaan, mikä muutenkin on ollut hänen politiikassaan selvää. Viimeisinä viikkoinaan vallassa, hän on toiminut ripeästi tuhotakseen Israelin.

 

UNSC päätöslauselma 2334 

Ensimmäinen isku oli UNSC päätöslauselma 2334, josta turvallisuusneuvosto äänesti 23.12.2016. Se tuomitsee kaikki Israelin vihreän linjan toisella puolella olevat Juudean ja Samarian siirtokunnat laittomina, samoin Itä-Jerusalemin. 

Päätöslauselma 2334 vahingoittaa Israelia kahdella tavalla. Se mitätöi YK:n päätöslauselman 242 vuodelta 1967, joka on ollut perustana Israelin politiikalle viimeiset 49v. Lisäksi 2334 antaa oikeuden kansainväliselle boikotille Israelia vastaan. 

Päätöslauselma 242 ankkuroi tulitauon Israelin ja sen naapurien välillä Kuuden päivän sodan jälkeen v. 1967. Se määritti, että arabien tulisi tunnustaa Israelin oikeus olemassaoloon turvallisin ja puolustettavissa olevin rajoin. Israel myös luovuttaisi joitakin alueita, jotka se sai haltuunsa sodassa. 242 oli määrä varmistaa, ettei Israelin odoteta luovuttavan kaikkia maita, jotka se sai hallintaansa tuossa sodassa. 2334 murtaa 242:n peruskohdat. 2334 julistaa, että Israelilla ei ole mitään oikeutta alueisiin, jotka se sai haltuunsa v. 1967 sodassa. Länsimuurilta Shiloon, Hebronista Arieliin; kaikilla alueilla, jotka ovat vuoden 1949 rajojen ulkopuolella, Israelin läsnäolo on rikos. Rauhanprosessi on käytännössä loppunut. Edessä on sota, eri rauha.

 

Tämän jatkumona kahden valtion ratkaisu pakottaisi Israelin poistumaan v. 1967 Kuuden päivän sodassa valloittamiltaan alueilta Palestiinan valtion tieltä. Itä-Jerusalemista tulisi Palestiinan pääkaupunki ja näin Kotel (Länsimuuri) ja Temppelivuori siirtyisi Israelin hallinnasta.800 000 juutalaista eli 13% Israelin juutalaisväestöstä saattaisi joutua muuttamaan kuten tapahtui v. 2005 Gush  Katifin yhteisöissä Gazassa, kun Israelin hallitus siirsi pakkotoimin väestön. 

Turvallisuusneuvosto avasi oven kansakunnille boikotoida Israelia. Nyt Israel voisi nyt hyvinkin lähteä YK:sta ja viedä konfliktin palestiinalaisten kanssa pois kansainvälisiltä areenoilta ja poistaa YK:n läsnäolon alueiltaan, samoin EU:n. Israel voisi myös perua PLO tunnustamisen (vuodesta 1993). rauhankumppanina, koska PLO on haudannut päätöslauselma 242:n ja sen mukaisen rauhanprosessin. Päätöslauselma 2334:n jälkeen myös USA:n konressissa on keskusteltu PLO:n tunnustamisen ja Palestiinan hallinnon taloustuen perumisesta.  https://www.frontpagemag.com/fpm/265313/obama-and-israel-strike-and-counter-strike-caroline-glick#OssEQcm0iVcXZjQr.99

Jerusalemia ollaan siis kiireellä jakamassa ja myös koko Israelia. Tuleva USA:n presidentti Donald Trump on sitoutunut maansa suurlähetystön siirtämiseen Tel Avivista Jerusalemiin, mikä on sama kuin tunnustaa Jerusalem Israelin jakamattomaksi pääkaupungiksi. Tätä arabimaat ja useimmat länsimaat eivät hyväksyisi. Jordanian hallituksen puhemies, ministeri Mohammed Momani varoitti 5.1., että USA ylittäisi "punaisen viivan" ja hän puhui mös "katastrofaalisista seuraamuksista", jos Trump toteuttaa kampanjalupauksensa. Israel valloitti Itä-Jerusalemin juuri Jordanilta v. 1967. Siellä on juutalaisuuden pyhin paikka - Länsimuuri. Jordanian oma turvallisuustilanne on kuitenkin vaakalaudalla ja USA liittolaisena ja Israelin apu ovat sille tärkeitä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4903782,00.html Asia etenee:

 

Pariisi 15.1. 

70 kansakunnan edustajat tulevat Pariisiin yrityksenä pakottaa tai kehottaa Israel hyväksymään kahden valtion ratkaisun Palestiinan hallinnon kanssa. "Ranska on ehdoton päätöksessään pitää Pariisin konferenssi vahvistaakseen, kuinka tärkeä on kahden valtion ratkaisu,"  sanoi Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault. "Tammikuun 15. on päivämäärä ja 70 maata on kutsuttu. Emme aio nyt luovuttaa." http://www.reuters.com/article/us-israel-palestinians-france-idUSKBN14B1LN

Huolena on, mitä Pariisin konferenssista seuraa. Viedäänkö turvallisuusneuvostoon äänestettäväksi vielä uusi päätöslauselma ennen Trumpin virkaanatumista. USA on sanonut, ettei se vie, mutta on muitakin maita, jotka sen voisivat viedä, kuten Ranska ja Ruotsi. Ruotsi on turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen kaudella 2017-2018 ja toimii jäsenyytensä ensimmäisen kuukauden eli tammikuun ajan turvallisuusneuvoston puheenjohtajana. Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on tunnettu antisemitismistään. 

 USA:n ulkoministeri John Kerry piti hiljattain hyvin antisemitistisen puheen. 15.1. Kerryn odotetaan puhuvan Pariisin konferenssissa ja julistavan USA:n tukea Palestiinan valtiolle ehdoilla, joita Israel ei voi hyväksyä, koska se olisi itsemurha Israelille. Uskotaan, että Kerry saattaa vielä tuoda toisen päätöslauselman YK:hon ennen tammikuun 20. 

Kerran aiemmin lähes 2000 v. sitten huudettiin: "Anna meille Barabbas"! Nyt kansoilla on valinta ja he haluavat huutaa "Bar Abbas, me haluamme Bar Abbasin kansan!" Jerusalem oli Jeshuan aikaan Rooman hallinnon alla, nyt YK on kuin Rooma, joka sanelee Israelin kohtaloita. (Shimon Peres tosin on antanut pyhiä paikkoja Vatikaanille ja näin roomalaiskatoliselle porttokirkolle Jerusalemista.) Painostamalla Israelia kahden valtion ratkaisuun kansat samalla täyttävät vanhan Psalmi 83 profetian. Tämä Psalmi 83 "sattuu" olemaan päivän lukukappale 15. tammikuuta (17 tevet, 5777) http://www.chabad.org/calendar/view/day.asp?tdate=1/15/2017

Psalm. 83:3-6 - "Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan. He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta". 

Shimon Peresin kuoltua viime syyskuussa, tuli 70 eri kansan päämiestä ja arvohenkilöä kunnioittamaan hänen muistoaan Jerusalemiin. Nyt sama määrä kansojen edustajia tulee Pariisiin kieltämään juutalaisten yhteyden Israelin maahan. “Kaikki tietävät jo, mikä konferenssin tarkoitus on: se tulee olemaan vihatapahtuma Israelia vastaan," rabbi Avraham Arieh Trugman, Ohr Chadash Torah Institute'n johtaja, sanoo. "Mielenkiintoista on se, että kyseessä ei ole vain yksi tai kaksi vihollista eri ryhmistä, kuten arabit tai natzit. Tooran mukaan 70 kansaa tarkoittaa kaikki kansat." Nooan pojanpoikien lukumäärä oli 70 ja heidän jälkeläisistään muodostuivat muinaisen historian 70 kansaa.

1. Moos 9:19 - "Nämä kolme ovat Nooan pojat, ja heistä kaikki maan asukkaat polveutuvat." 

Sukkotina (lehtimajanjuhla) Temppelissä uhrattiin myös 70 härkää, yksi kunkin kansan edestä.

Vaikka, jos nämä 70 kansaa Pariisissa päättävätkin puoltaa kahden valtion ratkaisua, on epäselvää, kuinka käytännössä sitä voisi soveltaa.Vain viisi päivää myöhemmin 20.1. Donald Trumpin astuu virkaan USA:n presidenttinä. Hän on samoilla linjoilla Benjamin Netanyahun kanssa neuvottelujen periaatteista. 
 https://www.breakingisraelnews.com/81577/return-70-nations-paris-condemn-israel/#EIYqxESD5vUtoqDI.99


Luku 70 ja Donald Trump

Donald Trump syntyi 14.6.1946. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä virassaan 21.1.2017 hän on 70v. 7 kk ja 7 päivää vanha. On myös erikoista, että hän syntyi tasan 700 päivää ennen kuin Israel syntyi 14.5.1948. Näin myös Israel tulee 70 v. vanhaksi 700 päivää sen jälkeen, kun Trump täytti 70v. Donald Trump voitti presidentinvaalit sinä päivänä, kun Benjamin Netanyahu oli ollut 7v. 7 kk ja 7 päivää virassaan. Ja kuten tiedämme, on heprealainen vuosi 5777. Trumpin varapresidenttiMike Pence on 57v. ja hän on syntynyt 7. kesäkuuta, samana päivänä, jolloin Jerusalem saatiin Israelille v. 1967.   https://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?d1=14&m1=06&y1=1946&d2=14&m2=05&y2=1948 http://www.charismanews.com/opinion/62169-donald-trump-was-born-exactly-700-days-before-israel-became-a-nation

Olen ajatellut, että aika näyttää, millainen presidentti Donald Trump on. Mutta kieltämättä häneen liittyy monia ikäänkuin ennalta määrättyjä asioita. Onko hänet nostettu presidentiksi Israelin tähden?  Hän on USA:n45. presidentti. Jesaja 45 puhuu Kooreksesta (Koores II, 554 -529 eKr.), Persian kuninkaasta, joka oli Jumalan valitsema hallitsija, joka salli juutalaisten palata takaisin Israeliin ja Jerusalemiin. V. 539 eKr. Koores valloitti Babylonian ja päästi karkoituksessa olevat juutalaiset palaamaan kotimaahansa. Jesaja profetoi tästä 140 vuotta ennen Kooresta.

Jes 45:1-5 - Näin sanoo JHVH voidellulleen Koorekselle, jonka oikeaan käteen minä olen tarttunut kukistaakseni kansat hänen edestään ja riisuakseni kuninkaitten kupeilta vyöt, että ovet hänen edessään avautuisivat eivätkä portit sulkeutuisi: Minä käyn sinun edelläsi ja tasoitan kukkulat, minä murran vaskiovet ja rikon rautasalvat.  Minä annan sinulle aarteet pimeän peitosta, kalleudet kätköistänsä, tietääksesi, että minä, JHVH, olen se, joka sinut nimeltä kutsuin, minä, Israelin Jumala.  Palvelijani Jaakobin ja valittuni Israelin tähden minä kutsuin sinut nimeltä ja annoin sinulle kunnianimen, vaikka sinä et minua tuntenut. Minä olen JHVH, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne

Jes 44:28 - ...joka sanon Koorekselle: "Minun paimeneni!" Hän täyttää kaiken minun tahtoni, hän sanoo Jerusalemille: "Sinut rakennettakoon!" ja temppelille: "Sinut perustettakoon!"

      Esra 1:1-5 - Kooreksen, Persian kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena herätti JHVH, että täyttyisi JHVH:n sana, jonka hän oli puhunut Jeremian suun kautta, Kooreksen, Persian kuninkaan, hengen,niin että tämä koko valtakunnassansa kuulutti ja myös käskykirjassa julistutti näin: 

2. "Näin sanoo Koores, Persian kuningas: Kaikki maan valtakunnat on JHVH, taivaan Jumala, antanut minulle, ja hän on käskenyt minun rakentaa itsellensä temppelin Jerusalemiin, joka on Juudassa. 

3. Kuka vain teidän joukossanne on hänen kansaansa, sen kanssa olkoon hänen Jumalansa, ja hän menköön Jerusalemiin, joka on Juudassa, rakentamaan JHVH:n, Israelin Jumalan, temppeliä. Hän on se Jumala, joka asuu Jerusalemissa. 
4. Kuka vain on jäljellä, se saakoon, missä asuukin muukalaisena, paikkakuntansa miehiltä kannatukseksi hopeata ja kultaa, tavaraa ja karjaa ynnä vapaaehtoisia lahjoja Jumalan temppelin rakentamiseksi Jerusalemiin." 
5. Silloin nousivat Juudan ja Benjaminin perhekunta-päämiehet sekä papit ja leeviläiset, kaikki, joiden hengen Jumala herätti menemään ja rakentamaan JHVH:n temppeliä Jerusalemiin. 

Trump on nimittänyt David Friedmanin Israelin suurlähettilääksi. Friedman on kerännyt miljoonia dollareita Betelille, jeshivoille ja Samarian siirtokunnille. Hän lujasti puolustaa Israelin oikeutta Juudeaan, Samariaan ja Itä-Jerusalemiin. Trump ja ortodoksijuutalainen vävynsäJared Kushner ovat antaneet varoja siirtokunnille Samariassa. Mutta pian näemme, millainen on presidentti Donald Trump ja toimiiko hän rohkeasti ja itsenäisesti ja onko hän, kuten jotkut uskovat, tämän ajan Koores vai onko hänkin lopulta illuminaattien ohjauksessa. Onko nyt edessä viimeinen suotuisa aika juutalaisten palata lännestä Israeliin kotiin?

Messias-odotus

777 on JHVH:n täydellisyyttä kuvaava luku. Monet ortodoksijuutalaiset odottavat että v. 5777 voisi olla Messiaan saapumiseen liittyvä vuosi. Tänä vuonna myös vietetään Jerusalemin Israelille kuulumisen 50v. juhlaa, Israelin syntymiseen tähtäävän YK:n päätöksen 70v. vuosipäivää, Balfourin julistuksesta on 100v. ja ensimmäisestä sionistikongressista 120v. Me Suomessa, jossa hyvinkin on Israelin heimoja, vietämme myös Suomen itsenäisyyden 100v. juhlaa. Meitä uuden liiton ihmisiä kiinnostaa ajan merkkinä myös Johanneksen Ilm. 12 oleva näky synnyttävästä vaimosta. Tämä merkki, kun näkyy taivaalla 23. syyskuuta 2017.  

          

Israelin kysymys ja maanjäristykset 2016-2017 

Bill Koenig (Watch.org) on vuosien ajan kartoittanut erityisesti USA:n Israel-vastaisten toimien ja niitä välittömästi seuranneiden katastrofien yhteyttä. Tässä hänen tuoreita havaintojaan.  

13.11.: John Kerry tapaa Uuden Seelannin pääministerin John KeynWellingtonissa keskustellakseen UNSC:n päätöslauselmasta (Kerry kielsi roolinsa UNSC 2334 suunnittelussa) - http://www.stuff.co.nz/national/politics/86402437/US-Secretary-of-State-John-Kerry-meets-with-John-Key-in-Wellington-with-the-future-of-TPPA-on-the-line

14.11.: Voimakas 7.8 maanjäristys tapahtui Christchurchissä Uudessa Seelannissa muutama tunti siitä, kun John Kerry lähti maasta.  http://www.reuters.com/article/us-quake-newzealand-idUSKBN1380CI

5.12.: Pääministeri John Key sanoutuu yllättäen irti virastaan.  - http://www.abc.net.au/news/2016-12-05/new-zealand-prime-minister-john-key-resigns/8092392

23.12.: Uuden Seelannin johtama YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma 2334 meni läpi äänin14-0 ja USA ei äänestänyt (eikä käyttänyt veto'aan) 

21.-28.12.:700 järistystä Kaliforniassa ja Nevadassa. 

28.12.: John Kerry pitää 1 h 17 min. mittaisen puheen Israelin maa-alueista. Hän syyttää Israelin siirtokuntien rakentamisen olevan suurin este israelilaisten ja palestiinalaisten rauhansopimukselle. 

28.12.: Kolme maanjäristystä Kalifornia-Nevada -rajalla; 5.8, 5.6 ja 5.7 magn. ja 4.1 järistys San Bernardino County'ssa 30 minuutin sisällä siitä, kun John Kerry lopetti puheensa. - http://ktla.com/2016/12/29/more-than-200-earthquakes-recorded-at-california-nevada-border-following-pair-of-5-7-temblors/

31.12- 2.1.: Yli 250 järistystä lähellä kahta suurta mannerlaattaa Etelä-Kaliforniassa. - http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-quake-swarms-20170101-story.html

      Obadjan kirja

YK on jo kauan ollut Arabi-valtioiden talutusnuorassa. Tuloksena YK ei tuomitse epädemokraattisia ja ihmisoikeuksia polkevia hallintoja, vaan keskittyy tuomitsemaan Israelia, joka on Lähi-idän ainoa valtio, jossa on demokratia. Suurin osa YK:n päätöslauselmista on sunnattu vain Israelia vastaan. 

Viikolla, jona päätöslauselma 2334 syntyi, Tooran lukukappaleena oliVayislach. Tässä tekstissä Jakob (Israel) lopulta palaa Luvattuun maahan oltuaan 20 vuotta Harranissa. (20 vuotta voisi symbolisoida 2000v. karkoitusta Israelin maasta.)  Hän kohtaa veljensä Esaun (Edom) ja tämän 400 miestä. Ennen tätä kohtaamista, joka olisi voinut koitua verilöylyksi Jakobille, hän painii enkelin kanssa ja voittaa ja saa nimenIsrael = Jumalan taistelija.  1. Moos. 32:28: "Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel, sillä sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut". Kun Jakob sitten tapaa Esaun, tapaaminen tuolloin oli rauhaisa.

Toinen teksti tuolle viikolle oli Obadjasta. Obadja oli itse Edomista käännynnäinen ja hänelle juuri annettiin näky, mitä Edomille (palestiinalaiset) tapahtuu lopun aikana. Obadja 1:1 Obadjan näky. Herra, JHVH sanoo Edomista näin: Me olemme kuulleet sanoman JHVH:lta, ja sanansaattaja on lähetetty kansakuntiin: "Nouskaa, nouskaamme sotaan sitä vastaan!"


Tämä teksti muistuttaa YK:n äänestyksestä: sanansaattaja (USA:n suurlähettiläs) on lähetetty kansakuntiin (YK) saattamaan äänestystulos Israelia vastaan. Obadjan kirjan luvun lopussa ilmenee, koska Esau/Edom ei tullut avuksi veljelleen Jakobille, vaan halusi tuhota tämän, niin Jumala rankaisee Esauta/Edomia lopun aikoina, vaikka 
Edom tekisi pesänsä "korkealle niinkuin kotka" (kotka kuvaa USA:ta ja yleensä mahtavia suurvaltoja). Kuinka tämä rangaistus tapahtuu? 

Obadja 1:7 - Kaikki nuo sinun liittolaisesi ovat ajaneet sinut rajalle asti. Ystäväsi ovat sinut pettäneet ja voittaneet. Ne, jotka syövät leipääsi, ovat panneet ansan eteesi, eikä Edom ymmärrä sitä

Ongelma tulee Temanista (Jemen), joka kuvaa muslimimaailmaa, joka ajoi Edomin tähän YK päätöslauselmaan ja jotka ovat nämä Obadjan ystävät, jotka pettävät. Mikä on sitten Edomin kohtalo?

Obadja 1:10 - Väkivallan tähden veljeäsi Jaakobia kohtaan peittää sinut häpeä, ja sinut hävitetään ikiajoiksi. 

Juuri, kun tätä kirjoitan, Obadjan kirjassa oleva edomilaisten Israelin vastainen terrorismi jatkuu: Jerusalemissa ajoi islamilainen terroristi kuorma-autolla israelilaisten sotilaiden päälle, joista 4 kuoli ja 15 loukkaantui. Miten Obadjan kirja päättyy?

Obadja 1:15-21 

Sillä lähellä on JHVH:n päivä kaikkia pakanakansoja: Niinkuin sinä olet tehnyt, niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi. 
16. Sillä niinkuin te olette juoneet minun pyhällä vuorellani, niin tulevat kaikki pakanakansat juomaan ainiaan: he juovat ja särpivät ja ovat, niinkuin ei heitä olisi ollutkaan. 
17. Mutta Siionin vuorella saavat olla pelastuneet, ja se on oleva pyhä, ja Jaakobin heimo on perivä perintönsä. 
18. Jaakobin heimo on oleva tuli ja Joosefin heimo liekki, mutta Eesaun heimo kuin olki, ja ne polttavat sen ja kuluttavat sen; eikä jää pakoonpäässyttä Eesaun heimosta. Sillä JHVH on puhunut. 
19. Ja he ottavat perinnöksensä Etelämaan ynnä Eesaun vuoren, Alankomaan ynnä filistealaiset; he ottavat perinnöksensä Efraimin maan ja Samarian maan, Benjaminin ynnä Gileadin. 
20. Ja tästä väestä, israelilaisista, viedyt pakkosiirtolaiset ottavat perinnöksensä kanaanilaiset Sarpatiin asti. Ja Jerusalemin pakkosiirtolaiset, jotka ovat Sefaradissa, ottavat perinnöksensä Etelämaan kaupungit. 
21. Pelastajat nousevat Siionin vuorelle tuomitsemaan Eesaun vuorta. Jakuninkuus on oleva JHVH:n.

Tämä kuukausi on hvin tärkeä rukouskuukausi Israelin puolesta ja oman maamme poliittisen johdon puolesta. Suomella on edessään yksi tärkeä kohtalonkysymys, kuinka se toimii Israelin suhteen - Jumalan sanan ja tahdon mukaan vai yhtyen kansojen kapinaan ja ylpeyteen Luojaansa ja Kaikkivaltiasta kohtaan. Meitä kutsutaan rukoukseen!


Siunattua viikkoa!

Sirkku