5.6.2016 / Jom Jerushalaim - Jerusalem-päivä
 


Shalom,
 
 
Jerusalemin vapauttamisesta on kulunut 49 vuotta ja nyt alkoi 50. vuosi.Elämme riemuvuosiaikaa (Onko nyt vai alkaako ensi syksynä; on kaksi kantaa tähän), jolloin perintöosuudet ja -maat voi taas lunastaa ja orjat pääsevät vapaaksi; kukin voi palata omalle maalleen. 

Israelin valtio syntyi v. 1948, mutta oli vasta nuori, 19v., kun oli taas sodassa v.1967. Juutalaiset olivat palanneet joukottain toisen maailmansodan raunioilta omaan maahansa.
http://youtu.be/IBIvPkdIOT8 Hatikva

 http://zionism-israel.com/his/Israel_independence.jpg     

Matt. 24:32-34 

"Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä.
Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat."
    

 "...kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat"  Israel oli 19 v., ei vielä 'aikuisiässä', kun kesäkuun 7. 1967 (28 Ijar 5727)  täyttyi 2000-vuotinen rukous "Ensi vuonna Jerusalemissa" - kuuden päivän sodassaJerusalemin Vanha Kaupunki tuli  taas Israelin hallintaan. Tämän jälkeen alkoi 'lehtien puhkeaminen'; kaupunkeja rakennettiin, juutalaisia kaikkialta maailmasta alkoi tehdä alijaa, messiaanisia seurakuntia syntyi maahan. 

 
Kuuden päivän sota, ‏מלחמת ששת הימים‎, Milchamat Sheshet HaJamim, 
käytiin 5.– 10. kesäkuuta vuonna 1967 arabivaltioiden Egyptin, Jordanian ja Syyrian muodostaman liittoutuman ja Israelin välillä.
http://youtu.be/WLBcCffnnY4 1967: ISRAEL CLAIMING ITS HERITAGE (~2min. video, jossa sodan kulku)
 
Maanantaiaamuna 5.6.1967 Israelin ilmavoimat iski yllättäen Egyptin yhdeksääntoista lentotukikohtaan tuhoten niissä olevat koneet. 
 Israelin ilmavoimien komentaja Mordekai Hod oli antanut kuuluisan käskyn: "Lennä, liidä vihollisesi ylitse ja tuhoa pirstaleiksi aavikolle, jotta Israel voi elää turvallisesti sukupolvien ajan." 
Egyptiltä tuhoutui yli puolet 450:stä koneestaan ja niin Egypti menetti ylivoimansa.
http://www.sixdaywar.co.uk/graphics/jordan-pact.jpghttp://i.imgur.com/4jssNUx.jpg        
Egyptistä saamiensa väärien tietojen vuoksi Syyrian, Jordanian ja Irakin ilmavoimat aloittivat hyökkäyksen Israeliin. Israel iski takaisin ja iltaan mennessä vastapuolen ilmavoimat oli lamautettu; 416 konetta tuhouttu ja liki 400 vaurioitettu. Näin sota oli käytännössä ratkaistu.
 
Pian ilmaiskun jälkeen kolme israelilaista divisioonaa hyökkäsi seitsemää egyptiläistä divisioonaa 
vastaan Siinailla. Merijalkaväki valtasi strategisesti tärkeän Sharm el-Sheikhin satamakaupungin, ja koko Siinai oli israelilaisten käsissä kolmessa päivässä.
     
Jordanian kuningas Hussein oli arabijohtajista maltillisin. Jordania kuitenkin hyökkäsi Egyptin vaatimuksesta Länsi-Jerusalemiin sodan ensimmäisenä päivänä käyttäen raskasta tykistöä ja tunkeutuen joillekin alueille. 
6. kesäkuuta Israelin puolustusvoimat saartoivat Jerusalemin Ammunition Hillin taistelussa ja seuraavana päivänä 7. kesäkuuta valtasivat nopeasti Länsimuurin ja Temppelivuoren. 
IDF:n joukot tulivat Vanhaan kaupunkiin ja Temppelivuorelle itäpuolelta Leijonaportin kautta ja tämä pyhä alue tuli ensimmäistä kertaa n. 1900 vuoteen taas juutalaisten omistukseen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9GHAeA-O_jw Sam Glaser - Jerusalem of Gold (kuvamateriialia tapahtumasta)

 "Har HaBayit b'yadeinu! - Temppelivuori on hallussamme!Laskuvarjojoukkojen komentaja Mordechai Gur julisti radiosanomassaan ylimmälle sotilasjohdolle, kun jordanialaisten vastarinta oli saatu kukistettua. Tämä oli historiallinen hetki.
Shavuot (helluntai) v. 1967 seurasi muutaman päivän päästä ja oli ensimmäinen juhlapäivä n. 1900 vuoteen, jolloin joukoittain juutalaisia kokoontui Itkumuurille tanssimaan ja laulamaan." 

http://f.a7.org/albums/470x950/91303.jpg 
(Iloa, laulua ja tanssia v. 5776/ 2016 http://www.inn.co.il/News/News.aspx/323388)

Juhlittiin 2000 vuoden tauon jälkeen riemuvuotta rabbi Tzwi Yehuda Kookin johdolla. Laulettiin Psalmia 126 Israelin kansallislaulun sävelin, sekä laulu Song of Faith. https://youtu.be/I8HeZdkHvFU
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/213254,
Psalmi 126: "Kun herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin unta näkevät.Silloin olivat meidän suumme naurua täynnä, ja kielemme riemua täynnä. Silloin sanotaan pakanain keskuudessa: Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan".  
https://youtu.be/qwK6cWEt9es 
Shir Hamalot (Song of Ascents) by Shai Abramson 
http://i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/141030120922-01-temple-mount-horizontal-gallery.jpg             
                                                                                                             jarmo10.org
Suomalaisittain on merkittävää, että Israelin kaduilla liehui koko kuuden päivän sodan ajan Suomen ja Israelin sinivalkoiset liput. Mielestäni tällä on profeetallinen sanoma. Silloisen ulkoministerin Rafael Paasionvierailu Israelissa oli juuri ollut ennen sodan syttymistä eikä kukaan ehtinyt ottaa lippuja alas.
 
Papit puettiin muinoin Israelissa kokovalkoiseen ja kasukka oli sininen.Sininen ja valkoinen ovat Jumalan papin värit. Kun katselet alkuperäistä rukousviittaa, sekin on väriltään valkoinen ja sininen. 
Kun Suomi alkoi valmistella omaa lippuaan, niin siihen valittiin lopultavalkoisella pohjalla sininen risti, johon keskelle upotettiin keltainen leijona. Uskon tässä olleen Jumalan johdatus. Suomella oli lippu vuosikymmeniä ennen kuin syntyi valtio nimeltä Israel.
Israelin lipussa on kaksi sinistä linjaa ylhäällä ja alhaalla. Ylempi tarkoittaa pohjoista Israelia ja alempi eteläistä Juudaa, niiden keskellä on Daavidin kilpi.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b8/74/f4/b874f448a16dcaf1363db4e73b09f3de.jpghttps://t1.ftcdn.net/jpg/00/80/39/88/240_F_80398873_Gqh9cfXRZExMEx559UAKKEdS1h19fjFm.jpg
 
Kun yhdistetään nämä kaksi lippua; Suomen ja Israelin, pistämällä ne päällekkäin, sinulla on Jumalan papin värit, Israelin kuningaskunta ja Juuda, jotka yhdistyvät ristillä ja Daavidin kilven keskellä on Juudan jalopeura. Siinä on koko raamattu. 
Suomen lippu oli Messiaan symbolina, kun Israel voitti vihollisensa ja vapautti pyhän kaupungin, Jerusalemin. 
Voisiko olla, että Efraim ja Juuda; kaksi johtavaa heimoa liputtivat Jerusalemin vapautumista? Jerusalemhan on koko Israelin yhteinen pääkaupunki. 

"Jerusalem Post puuttuu pääkirjoituksessaan Jerusalemin päivän viettoon todeten, että juutalaisessa uskomuksessa on kaksi Jerusalemia.Taivaallinen (maala) Jerusalem ja maanpäällinen (mata) Jerusalem. Nämä tulivat yhdeksi kesäkuussa 1967 pidetyssä Jerusalem päivän juhlallisuuksissa. Se edellyttää kansan yhtenäisyyttä, mikä ei ole toteutunut sen jälkeen 
Myös Ilmestyskirjassa puhutaan Taivaallisesta Jerusalemista, Karitsan Morsiamesta, joka lasketaan taivaasta maan päälle. (Ilm.23:2)http://www.jpost.com/Opinion/JPost-Editorial-Jerusalem-Day-455921 

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoon joittenkin uskomus, ettäsuomalainen Jumalaa tarkoittava nimi tulee heprealaisista sanoista Jah Maala, eli Jumala taivaassa. Jah on yksi Jumalan Nimistä hepreassa,maala tarkoittaa ylhäällä tai taivaassa."
 
http://israblockupdate.blogspot.fi/

Ranskan rauhanneuvottelut


Viime perjantaina 3.6. saimme seurata, kuinka taistelu Jerusalemista Israelin jakamattomana pääkaupunkina jatkuu. Ranska yrittää kovasti puskea Lähi-idän rauhansopimusta läpi ja oli isäntänä kansainväliselle rauhankonferenssille.
Ranska, joka on pysyvä jäsenmaa YK:n turvallisuusneuvostossa, 
on saanut tarpeekseen Lähi-idän tilanteesta ja ajatellut yksipuolisesti esittää päätöslauselman YK:ssa ja pakottaa rauhan Israelin ja palestiinalaisten välille. Ranska päätti kutsua kansainvälisen yhteisön koolle ilman Israelia ja Palestiinan hallinnon edustajaa. Tämän piti tapahtua 29.5.2016, mutta päivä siirtyi 3. kesäkuuta, jotta Yhdysvaltain ulkoministeri Kerry ehtisi mukaan. Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault sanoi kokouksessa, että " toivo kahden valtion ratkaisusta Israel-Palestiina -konfliktissa on vakavasti vaarassa."  "Meidän on toimittava pikaisesti", hän sanoi. Paikalla oli edustajat Lähi-idän kvartetista, YK:sta, Arabiliitosta; yli 20 valtiosta.
Israel yritti ilman menestystä saada Ranskan luopumaan, koska tiesi, että USA, Venäjä ja Kiina kannattaisivat lauselmaa. Keskusteluissa samat aiheet olivat esillä kuin ennekin; Jerusalemin status, siirtokunnat "miehitetyllä Länsirannalla" ja Palestiinan valtio. Mutta kun päivä viimein koitti, kokouksella ei ollut juurikaan tulosta. 
Kesäkuun 4. pääministeri Netanyahu soitti USA:n Kerrylle ja sanoi "kyllä" rauhanprosessin jatkamiselle myöhemmin tänä vuonna. Tämä herätti mietintää, mitä Netanyahulla on mielessään.  


Maailman ns. kristilliset kansat ovat sulkeneet raamattunsa ja unohtaneet, että Israel on JHVH:n oma maa ja siksi kyseessä ei ole vain Israelin pääkaupunki, vaan Jerusalem on Suuren Kuninkaan Kaupunki;Messiaan kaupunki, jonne Hän pian palaa hallitakseen sieltä koko maailmaa. Kaikki, jotka haluavat jakaa Jerusalemin, ovat jo hävinneet. 

Psalmi 132:13-14
Sillä Herra on valinnut Siionin, halunnut sen asunnoksensa: Tämä on minun leposijaniiankaikkisesti; tässä minä asun, sillä tänne on minun haluni ollut.

1. Tess 5:1-6 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; 
sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä. 
Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio,niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. 
Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; 
sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. 
Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. 
  

http://www.theglobeandmail.com/news/world/article30261785.ece/BINARY/w620/CHM19-FRANCE-WEATHER+.JPG https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTgM_q9WYEAA2-cyIF_qeLsA6A4qhyzyPjjDJ362JrV5g0og7pHEw 

Israelin Jumala vastasi Ranskan kokoukseen lähettämällä kovat sateet ja pahimman tulvan miesmuistiin Pariisiin ja Keski-Ranskaan. Tulvan huippu oli juuri neuvottelupäivänä. Ranska ja muu maailma ei osaa kuitenkaan yhdistää syytä ja seurausta ja he jatkavat toimiaan Jumalan sanan vastaisesti - ja joutuvat yhä pahempiin onnettomuuksiin ja tuomioiden alle.
https://www.yahoo.com/news/thousands-evacuated-floods-batter-paris-191008609.html

1. Moos 12:3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat

Venezuela

http://www.offthegridnews.com/wp-content/uploads/2016/03/country-2.jpg https://i.ytimg.com/vi/CCqlltsE8X0/hqdefault.jpg https://cdn1.lockerdome.com/uploads/88a8452318f2dc92d64adc4adc90600d2de3de6ba9fb91754485bfc79e170f33_large

Etelä-Amerikan 30 milj. kansalaisen Venzuela kamppailee yhä pahenevissa talousongelmissa. Ihmiset ovat menneet kaduille protestoimaan ja ryöstelemään, koska yksinkertaisesti heillä ei ole ruokaa; kaupat ja supermarketit ovat tyhjiä. - "Olemme nälkäisiä ja väsyneitä".  https://www.yahoo.com/news/teargas-fired-venezuela-food-protest-near-presidential-palace-200348649.html

 Alkaako kansainvaellus lähimaihin, kuten Afrikan maissa on tapahtunut nälän ajamina. Maan kultavarannot ja kova valuutta ovat loppumassa. Maassa on kuivuus ja sähköntuotanto vaikeuksissa. Pian ei ole vettä eikä sähköä. Ironista, että maa, joka on valtavien öljykenttien päällä, ei omaa varoja hyödyntää sitä.  http://money.cnn.com/2016/05/31/news/economy/venezuela-shortage/index.html

Mutta toimiiko tässäkin siunauksen ja kirouksen laki? Venezuela on liittoutunut maiden kanssa, jotka aktiivisesti haluavat tuhota Israelin.Sosialistidiktaattori Hugo Chavezin aikana Venezuela oli läheisesti Iranin ystävä ja liittolainen ja Iran saakin uraania pommeihinsa mm. juuri Venezuelalta. Maa on syyttänyt myös Israelia ihmisoikeuksien loukkaamisesta palestiinalaisia kohtaan YK:n ihmisoikeustuomioistuimessa.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/deputy-fm-iran-venezuela-ties-threaten-u-s-entire-world-1.330419
http://www.haaretz.com/news/secret-document-venezuela-bolivia-supplying-iran-with-uranium-1.27667

http://m.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Venezuelas-ambassador-to-the-UN-tells-Israel-to-look-at-its-human-rights-record-430377#article=6020Qjc2QzExOTUwMUE2RDlFNUM0MjA4QTgyM0QwNEFEQjM=.

Jerusalem - Israelin ikuinen pääkaupunki
 
19 vuoden ajan tunnot ovat esillä tunnetussa Naomi Shemerin laulussa”Kultainen Jerusalem”, "Jerusalem of Gold, jossa valitetaan, miten kaupunki on autio, ja sen keskellä muuri. Sen vesilähteet ovat kuivuneet, torit ovat tyhjinä eikä kukaan käy Temppelivuorella – vanhassa kaupungissa.
”Kultainen Jerusalem, pronssin ja valon kaupunki. Vastaan kuin viulu jokaiseen lauluusi”. 
 
Kuuden päivän sodan jälkeen Shemer lisäsi sanat: ”Olemme palanneet vesilähteillesi, toreille ja markkinapaikoille. Oinaan sarven ääni (shofar) kuullaan taas Temppelivuorella, vanhassa kaupungissa.” 
(vapaasti suomennettuna)

Jeremia 30:18 Näin sanoo Herra: Katso, minä käännän Jaakobin majojen kohtalon, minä armahdan hänen asuntojansa; kaupunki rakennetaan kukkulallensa, ja linna on oleva oikealla paikallansa.
....On paikallansa kivet muurin.
Se meille aikoinaan
on ollut toive kaikkein suurin,
kun kyynel kastoi maan.
 

Yerushalayim shel zahav 
Veshel nechoshet veshel or 
Halo lechol shirayich Ani kinor
.

Sakarja 12: 3,6-10 kertoo tulevista ihmellisistä päivistä, jotka eivät ole kovin kaukana:


Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.
6 Sinä päivänä minä teen Juudan sukuruhtinaat ikäänkuin tulipannuksi puitten sekaan ja ikäänkuin tulisoihduksi lyhteitten sekaan, ja he kuluttavat oikealta ja vasemmalta, kuluttavat kaikki kansat yltympäri. Ja Jerusalem saa yhäti asua paikoillansa - Jerusalemissa.
7 Ja Herra on ensiksi vapauttava Juudan majat, ettei Daavidin suvun kunnia ja Jerusalemin asukasten kunnia ylvästelisi Juudaa vastaan.
8 Sinä päivänä on Herra suojaava Jerusalemin asukkaita; ja kompastuvainen heidän seassansa on sinä päivänä oleva niinkuin Daavid, ja Daavidin suku on oleva niinkuin jumal'olento, niinkuin Herran enkeli heidän edessänsä.
9 Mutta sinä päivänä minä tahdon hävittää kaikki pakanakansat, jotka hyökkäävät Jerusalemia vastaan.
10 Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista.

 
Heinäkuun 30. 1980 Jerusalem julistettiin "Israelin ikuiseksi pääkaupungiksi".

  

Muistakaamme - Psalmi 122:6 - 
Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat.

Siunattua viikkoa!