7.6.2013 / Jesaja 17 ja Syyria 

Sirkku: 

 

Shalom, 

Kuuden päivän (5.-10.6.1967) sodasta on kulunut 46v.

Tuolloin Jerusalem liitettiin Israeliin 7.6. eli tänään tasan 46v. sitten.

6. kesäkuuta Israelin puolustusvoimat saartoivat JerusaleminAmmunition Hillin taistelussa ja seuraavana päivänä 7.6. valtasivat  Länsimuurin ja Temppelivuoren

Israel on edelleen taistelussa oikeudesta olemassaoloonsa eikä naapurimaiden asenteissa ole tapahtunut muutosta. Kärjistynein tilanne on Syyrian taholta; vaarana ovat mm. kemialliset aseet ja niiden mahdollinen käyttö Israelia vastaan.

Syyrian rajalla olevat Golanin kukkulat Israel valloitti 46v. sitten.

Syyria kävi sotaa Golanin kukkuloilta käsin tyytyen ampumaan Pohjois-Israelia tykistöllä.. Kun sotatoimet Siinailla olivat ohi, israelilaisilla oli riittävästi joukkoja pohjoiselle rintamalle. Sodan loppuvaiheessa Golanin kukkulat vallattiin vähäisin tappioin 10. kesäkuuta mennessä.

Kuuden päivän sodan häviäminen olisi merkinnyt Israelin poistumista maailmankartalta, minkä tavoitteen arabit ilmoittivat selvästi. Syyrian puolustusministeri Hafiz al-Assad ilmoitti 20.5.1967 seuraavasti: "Sotilaamme ovat nyt täydessä valmiudessa käynnistämään vapautustoimet ja kitkemään siionistit arabien asuinseuduilta. Sotilaana uskon, että aika on kypsä heidän tuhoamiselleen."

Arabijohtajien aggressiivisen antisiionistista retoriikkaa oli noudattanut aiemmin myös Syyrian presidentti lausuen 22.5.1966: "Haluamme täydellisen sodan ilman rajoituksia, sodan, joka hävittää siionistit perustuksiaan myöten."

Arabien tavoitteesta huolimatta Israel yllätti koko maailman voittamalla sodan. Israelin strategian mukaan arabinaapurit oli pystyttävä lyömään alle kymmenessä päivässä, minkä jälkeen maan talous olisi romahtanut murtaen myös asevoimat. Kuuden päivän sodan kulku noudatti kuitenkin yllättävän tarkasti Israelin strategiaa, ja maa säilytti olemassaolonsa.(Kuuden päivän sota – Wikipedia)

Nyt 46v. myöhemmin vakava uusi jännitystilanne on kehittymässä Israel-Syyria -rajalle. On vaarana, että suurempi konflikti syntyy näiden kahden maan välille. Israelin armeija on valmiustilassa, kun väkivalta tulee lähemmäs demilitarisoitua vyöhykettä ja kun Syyrian kapinalliset saivat kontrollin rajanylityspaikasta. Myöhemmin Syyrian uutistoimisto raportoi, että hallituksen joukot olivat saaneet paikan haltuunsa. Israel on toistuvasti julistanut, että sillä ei ole aietta sekaantua Syyrian sisällissotaan, mutta se toimii omien itressiensä puolustamiseksi.  

Israelin puolustusministeri Moshe Yaalon sanoi tällä viikolla, että Israel ei siedä aseiden kuljetusta Syyrian hallitukselta Hezbollahille Libanoniin, Syyrian hallituksen kontrollin menettämistä kemiallisiin aseisiin, Golanin osuuden kuumenemista tai taistelujen menemistä siellä yli Israelin puolelle.

------------------------

Viime vuosina on alkanut näyttää yhä selvemmin, että Jesajan profetia Damaskoksen tuhosta tulee pian toteutumaan, ehkä ollen osa Psalmi 83 tapahtumia. Jos näin, on selvää, miksi Syyria ei ole niiden muslimimaiden koalitiossa, jotka kokoontuvat Israelia vastaan Hesekiel 38:ssa.

Ennustus Damaskoksesta:

“Katso, Damaskos poistetaan kaupunkien luvusta ja siitä tulee rauniokasa. Autioiksi jäävät Aroerin kaupungit, karjalaumojen haltuun; ne makailevat siellä, kenenkään pelottelematta." 
Jesaja 17:1-2

Näiden jakeiden perusteella monet raamatuntutkijat uskovat, että tämä profetia toteutui vain osittain, kun assyrialaiset löivät aramilaiset ja valloittivat pääkaupungin Damaskoksen v. 732 eKr. Tähän päivään asti Damaskos on ollut maailman vanhin yhtäjaksoisesti asutettu kaupunki, jolla on 5000v. historia ja noin 2 milj. väestö. Kuitenkin Jesaja 17 kertoo, että jonain päivänä tuota kaupunkia ei enää ole.

Jotkut uskovat, että "Aroerin kaupungit" viittaa Aramin alueeseen Jordanjoen itäpuolella Etelä-Jordaniassa Kuolleeseen mereen virtaavan Arnonjoen ympärillä. Kuitenkin, juutalainen tietosanakirja;

the Jewish Encyclopedia, sanoo, että tämä Jesaja 17:2 kohta on todennäköisesti käännetty väärin, koska maantieteellinen matka Damaskoksesta on liian suuri. On tietysti mahdollista, että on ollut toinen Aroer lähellä Damaskosta, mutta on todennäköisempää, että kohta tulisi kääntää "kaupungit sieltä lähtien jäävät autioiksi". Jos näin on oikea käännös, niin alue sisältäisi Hitzbollahin Bekaan laakson Libanonissa, joka oli osa Aramin aluetta Jesajan aikana ja on suorassa linjassa Beirutin ja Damaskoksen välissä.

Efraimilta häviävät linnoitetut kaupungit, Damaskokselta kuninkuus ja Aramista ei jää jäännöstäkään. Niiden käy niin kuin israelilaisten kunnian, sanoo Herra Sebaot. Sinä päivänä Jaakobin kunnia painuu alas ja hänen lihava ruumiinsa laihtuu. 
Käy niin kuin viljalle, kun leikkaaja korjaa sen, kun hänen käsivartensa leikkaa tähkäpäitä. Käy niin kuin tähkäpäitä poimittaessa Refaimin tasangolla.
 
Jesaja 17:3-5

Tämä osa puhuu Damaskoksen häviöstä v. 732 eKr. ja Samarian tuhosta 10 v. myöhemmin v. 722 eKr. Damaskos jatkoi olemassaoloaan osana Assyrian valtakuntaa ja on yhä tänään olemassa, mutta Samarian raunioita juuri kaivetaan esiin Israelissa. Systemaattinen johtavan väestönosan uudelleen sijoittaminen kauas Assyrian valtakunnan toisiin ääriin on näkyvissä tässä: "...Jaakobin kunnia painuu alas ja hänen lihava ruumiinsa laihtuu."

Tämä oli assyrialaisten tapa vähentää valloitettujen kansojen kapinariskiä. Jaakob ja Efraim ovat toisia nimiä Pohjoiselle Kuningaskunnalle ja Samaria oli tämän kuningaskunnan pääkaupunki.

Sinne jää jälkikorjuuta sen verran kuin öljypuuhun, kun sitä ravistetaan: pari kolme marjaa korkealle latvaan, neljä viisi hedelmällisiin oksiin, sanoo Herra, Israelin Jumala. Jesaja 17:6

Ei kaikkia ihmisiä karkoitettu. Maanviljelijät jätettiin hoitamaan viljaa ja pitämään huolta uusien valtiaiden sadosta. Heihin liittyi pakolaisia muista Assyrian osista ja heidän jälkeläisensä olivat Jeshuan ajansamarialaiset.

Kaikki uskolliset 10 pohjoisesta heimosta olivat muuttaneet Eteläiseen Kuningaskuntaan sisällissodan aikana, joka jakoi kansan 150v. kuningas Salomonin kuoleman jälkeen. Näin eteläisen Juudan joukossa olivat edustettuina kaikki heimot, vaikka valtaosa "katosikin" kansojen mereen. (JHVH:lle nämä eivät koskaan ole olleet kadoksissa.) 

2 Aikakirjan 11:16: "Ja heitä seurasivat kaikista Israelin sukukunnista Jerusalemiin ne, jotka sydämestään antautuivat etsimään Herraa, Israelin Jumalaa, uhratakseen Herralle, isiensä Jumalalle" .

Pohjoisten heimojen karkoitukselle omasta maastaan JHVH on asettanut määräajan, joka ilmenee Hesekielin kirjassa. Hesekiel 4:4-5 mukaan laskettuna Pohjoisen "kadonneiden" heimojen paluu on lähellä. 

Ja sinä pane maata vasemmalle kyljellesi ja aseta sitä painamaan Israelin heimon syntivelka. Yhtä monta päivää, kuin sinä makaat sillä, on sinun kannettava heidän syntivelkaansa. 
Ja minä panen sinulle saman luvun päiviä, kuin on heidän syntivelkansa vuosia: kolmesataa yhdeksänkymmentä päivää; niin sinun on kannettava Israelin heimon syntivelkaa.

Tämä tekee kerrottuna seitsemällä (koska Israelille rangaistus tuli aina 7-kertaisena Mooseksen kirj.mukaan) 7 x 390v = 2730v.Olemme tämän rangaistusajan päättymisen ajassa. Silloin alkaa Jaakobin; 10 kadonneen heimon, paluu perintömaalleen sanan mukaan. Ja JHVH itse valvoo sanaansa toteuttaakseen sen. 

Tästä paluusta kertoo esim. Jeremia 31, joka on yksi minulle rakkaimmista raamatunluvuista; siinä näkyy Isän suuri rakkaus ja armahtava sydän kansaansa kohtaan:

6. Sillä päivä on tuleva, jolloin vartijat huutavat Efraimin vuorella:'Nouskaa, lähtekäämme Siioniin Herran, meidän Jumalamme, tykö'.
7. Sillä näin sanoo Herra: Riemuitkaa iloiten Jaakobista,kohottakaa riemuhuuto hänelle, joka on kansojen pää; kuuluttakaa, kiittäkää ja sanokaa: 'Auta, Herra, kansaasi, Israelin jäännöstä'.

8. Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidätmaan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne. 
9. Itkien he tulevat, ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen. Minä vien heidät vesipuroille, tasaista tietä, jolla he eivät kompastu. Sillä minä olen Israelin isä, ja Efraim on minun esikoiseni.

10. Kuulkaa Herran sana, te kansat, ilmoittakaa kaukaisissa merensaarissa ja sanokaa: Hän, joka Israelin hajoitti, on sen kokoava ja varjeleva sitä niinkuin paimen laumaansa. 
11. Sillä Herra on lunastanut Jaakobin ja vapahtanut hänet häntä väkevämmän kädestä. 
12. Ja he tulevat ja riemuitsevat Siionin kukkulalla, tulevat virtanaan Herran hyvyyden tykö, jyväin, viinin ja öljyn ääreen, karitsain ja karjan ääreen. Ja heidän sielunsa on oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, eivätkä he enää näänny.

17. Sinulla on tulevaisuuden toivo, sanoo Herra: sinun lapsesi palajavat omalle maalleen.

21. Pystytä itsellesi kivimerkkejä, aseta itsellesi tienviittoja, paina mieleesi tie, polku, jota olet kulkenut. Palaja, neitsyt Israel, palaja näihin kaupunkeihisi. 
27. "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä kylvän Israelin maahan ja Juudan maahan ihmisen siementä ja karjan siementä. 
28. Ja niinkuin minä olen valvonut repiäkseni ja kukistaakseni heitä, hajottaakseni ja hävittääkseni, tuottaakseni onnettomuutta, niin minä olen valvova rakentaakseni ja istuttaakseni heitä, sanoo Herra.

31. Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; 
32. en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. 

33. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

34. Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

35. Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä: 
36. Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. 
37. Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra.

Herra toteuttaa ihmeellisesti pelastussuunnitelmaansa ja ennalleenasettaa koko kansansa, kaikki heimot, omille perintöalueilleen. Assyria ja Egyptikin saavat kokea suuren hengellisen muutoksen ja liittyvät siunausliittoon Luojansa kanssa. Tästä kertoo Jesaja 19:22-25. Jesaja 19 on ennustus Egyptistä; alkujakeet ovat jo toteutuneet näinä viime vuosina. 

Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät. 
23. Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. 
24. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, 
25. sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: "Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani".

Jesaja 17 kertoo, kuinka Assyria kääntyy etsimään Herraa:  

Sinä päivänä ihminen luo katseen Luojaansa, ja hänen silmänsä katsovat Israelin Pyhään
Ei hän luo katsettaan alttareihin, omien kättensä tekoihin, eikä katso siihen, mitä hänen sormensa ovat valmistaneet, ei aserapaaluihin eikä suitsutusalttareihin.  
Sinä päivänä hänen vahvat kaupunkinsa ovat kuin metsien ja kukkuloiden hylätyt asuinpaikat, jotka jätettiin autioiksi israelilaisten tullessa. Maasta tulee autio,  
Jesaja 17:7-9

Tämä on toinen ongelmallinen kohta niille, jotka yrittävät saada koko luvun tapahtumat historiaan. Ei todellakaan ole mitään syytä uskoa, että assyrialaiset olisivat kääntyneet JHVH:a seuraamaan heidän vallattua Aramin ja Israelin. Ja he eivät todellakaan israelilaisten tähden jättäneet kaupunkeja; ne olivat israelilaiset, jotka voitettiin ja hajoitettiin. On siis vielä tulevaisuudessa odotettavissa tuo juutalasten hyökkäys Damaskosta vastaan, joka tuo tuhon ja lähtemisen Syyrian kaupungeista. Ja tämän jälkeen ne, jotka ovat selviytyneet, tulevat kääntymään Luojansa puoleen. Tämä kaikki näyttäisi voivan tapahtua hyvinkin pian.   

Sillä sinä unhotit pelastuksesi Jumalan etkä muistanut suojakalliotasi. Sentähden sinä istutat ihania istutuksia jakylvät vieraita viiniköynnöksiä; 
istuttamispäivänä sinä saat ne isonemaan, ja aamulla saat kylvösi kukoistamaan - mutta poissa on sato sairauden päivänä, ja parantumaton on kipu.
 
Jesaja 17:10-11

Assur oli assyrialaisten esi-isä ja Aram aramilaisten: 1. Moos 10:22 - "Seemin pojat olivat Eelam, Assur, Arpaksad, Luud jaAram." Seem taas oli Noan poika ja Noa siis Assurin isoisä.

Aramin poika Uus oli tradition mukaan Damaskoksen perustaja. (Jobin tarinan, raamatun vanhimman kirjan, tapahtumapaikka on Uus'in maa.)  Tieto Elohimista on varmasti ollut näiden patriarkkojen muistissa. Ei ollut niin, että he eivät koskaan olisi tienneet/tunteneet Häntä, mutta he olivat hylänneet Hänet kanaanilaisten jumalien, Baalin ja naispuolisen Ashtoretin (hepr.) (= Ashera, Astarte, Ishtar, Afrodite, Artemis, Venus..) tähden. Nykyään Syyria on lähes täysin muslimimaa. Kunnes he palaavat Luojansa ja Pelastajansa luo, mikään heidän suunnitelmansa ei menesty.

Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niin kuin meri pauhaisi! Voi kansakuntien kohinaa - ne kohisevat niin kuin valtavat vedet kohisisivat! 
Kansakunnat kohisevat kuin paljot vedet, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas. Niitä ajetaan takaa, ne ovat kuin akanat vuorilla tuulen puhaltaessa, kuin ohdakepallo myrskyn kourissa.  
Katso, illalla on oleva kauhu, aamun tullen niitä ei enää ole. Tämä on riistäjiemme osa, ryöstäjiemme arpa. Jesaja 17:12-14

Kun assyrialaiset olivat valloittaneet suurimman osaa Lähi-itää mukaan lukien aramilaiset ja Pohjoisen Kuningaskunnan, he käänsivät katseensa Eteläiseen Kuningaskuntaan, Juudaan. Assyrian kuningas Sanherib toi armeijansa lähes kirjaimellisesti Jerusalemin porteille; niin lähellä nämä olivat, puhe-etäisyydellä juutalaisista. Yöllä, ennen suunniteltua hyökkäystä, Herra lähetti enkelinsä assyrialaisten leiriin Scopus vuorelle ja tämä surmasi 185,000 assyrialaista sotilasta. Ennen aamunkoittoa assyrialaiset olivat paenneet ja näin loppui 44 v. valloitus.

Juudalla oli kuninkaana Hiskia, joka rukoili:

Ja Hiskia rukoili Herraa ja sanoi: 
16. "Herra Sebaot, Israelin Jumala, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat, sinä yksin olet maan kaikkien valtakuntain Jumala; sinä olet tehnyt taivaan ja maan. 
17. Herra, kallista korvasi ja kuule; Herra, avaa silmäsi ja katso. Kuule kaikki Sanheribin sanat, jotka hän lähetti herjatakseen elävää Jumalaa.... 

20. Mutta pelasta nyt meidät, Herra, meidän Jumalamme, hänen käsistänsä, että kaikki maan valtakunnat tulisivat tietämään, että sinä, Herra, olet ainoa." 
21. Niin Jesaja, Aamoksen poika, lähetti Hiskialle tämän sanan:"Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Koska sinä olet rukoillut minua avuksi Sanheribia, Assurin kuningasta, vastaan, 
22. niin tämä on se sana, jonka Herra on puhunut hänestä:

33. Sentähden, näin sanoo Herra Assurin kuninkaasta: Hän ei tule tähän kaupunkiin eikä siihen nuolta ammu, ei tuo sitä vastaan kilpeä eikä luo sitä vastaan vallia. Samaa tietä, jota hän tuli, hän palajaa, ja tähän kaupunkiin hän ei tule, sanoo Herra. Sillä minä varjelen tämän kaupungin ja pelastan sen itseni tähden ja palvelijani Daavidin tähden." 

Niin Herran enkeli lähti ja löi Assurin leirissä sata kahdeksankymmentä viisi tuhatta miestä, ja kun noustiin aamulla varhain, niin katso, he olivat kaikki kuolleina ruumiina. 
Silloin Sanherib, Assurin kuningas, lähti liikkeelle ja meni pois; hän palasi maahansa ja jäi Niiniveen. 
Jesaja 37:15-17, 20-22, 33-37

Tämä aika Israelin historiassa on niin yhtenevä juutalaisen ajatuksen kanssa lopun ajoista, että Sanherib nähdään antimessias hahmona ja Juudan kuningas Hiskia messiashahmona.

Mutta Jesaja puhuu 17 luvussa monista kansoista, jotka raivoavat JHVH:n kansaa vastaan, ei vain Assyriasta, josta Sanheribista voitto kertoo eli ei ole Jesaja 17 profetian lopullinen täyttymys.

Sanonta "kansakunnat kohisevat" tai "paljojen kansojen pauhu" kuvaa voimakkaita ääniä ja niitähän tänä päivänä kuuluu, kun monet kansat nousevat ympäri maapallon Israelia vastaan. Lähi-idän "rauhan" konferensseissa halutaan neuvotella Israelin koko olemassaolo pois kartalta.

http://youtu.be/nc9imoJWgPI Israel Palestinian Conflict: The Truth About the West Bank (~ 4 min.)

http://youtu.be/-b3dLc8V21c Israel Palestinian Conflict: The Truth About the Peace Process (~ 4 min.)

http://youtu.be/k2hZ6SlSqq0 Why Israel can't withdraw to its pre '67 borders line ( 5 min.)

Gavriel Eskel kirjoittaa Israel Update'ssa 6.6.2013:

"Me haluamme keskustella, mutta Israelin tulee ensin hyväksyä kaikki meidän vaatimuksemme, vasta sen jälkeen voimme keskustella. Pallo on nyt Israelin kenttäpuoliskolla”, toitottaa PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jota media itsepintaisesti kutsuu presidentiksi. Mistä siinä sitten keskusteltaisiin, jos kaikkiin vaatimuksiin tulisi suostua ilman keskusteluja?...

... Eikö kukaan ole kertonut USA:n ulkoministeri John Kerrylle tai hänen pomolleen Barack Hussein Obamalle, että sekä Abbasin johtaman Fatahin että PLO:n sekä Haniyehin johtaman Hamasin perustuskirjoihin liittyy vaatimus koko entisen Syyria-Palestiinan maan vapauttaminen juutalaisten miehityksestä? Eikä Abbasin johtama Palestiinan Auktoriteetti edes yritä peitellä tätä tosiasiaa, vaan esittelee Fatahin tunnusvaakunasta lähtien avoimesti karttoja, joissa Israelin valtio on poistettu kokonaan ja muodostettu uusi kokonaisuus nimeltään ”Palestiina”."

Netanyahu tällä viikolla puheessaan totesi Iranista, että se liikkuu hänen asettamaansa punaista viivaa kohti, mutta ei ole siellä ihan vielä. Hän arvioi, ettei uuden presidentin valinta kesäkuun 14. muuta Iranin ulkopolitiikkaa, vaan Iran jatkaa rakentaakseen ydinpommin ja aseistaa samalla Syyriaa, Hizbollahia, Hamasia ja Islamic Jihadia. Iranin johto etenee tiellä valmistaakseen tietä Mahdille, odottamalleen 12. imaamille. Ja häntä odottavat muutkin arabit: 

Tällä viikolla tuhansia arabeja osallistui massaralliin Ramallahissa vaatien muslimi kalifaatin; maailmanlaajuisen islamilaisen hallinnon, perustamista, jota tulisi johtamaan valittu johtaja, Mahdi.http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168639#.UbBOiGJHT-k

Syyria ja Iran tietävät, että pian punainen viiva on kuitenkin Israelilla ylitetty ja silloin se hyökkää, ja he valmistautuvat sen mukaan. Muut Israelin naapurit myös valmistautuvat sotaan ja kansat valitsevat puolensa. Sanassa puhutaan kansojen  Israeliin suhtautumisen perusteella lammas- ja vuohikansoista.

USA ja Venäjä ovat ottaneet puolensa Syyrian tilanteessa.  

(Israel Update 6.6.) Obaman hallituksen suunnitelmissa on muodostaa Syyriasta Libyan ja Egyptin tapaan Muslimiveljeskunnan ja Islamic Jihadin valvoma islamilainen valtio. Näin USA:n tuki on ollut kapinallisten puolella.

Venäjä taas on Assadin joukkojen tukena. Kolme venäläistä amfibioalusta seilaa Välimerellä kohti Syyrian rannikkoa. Alusten epäillään kuljettavan aseita Assadin joukoille ja mukana arvellaan olevan myös S-300 ilmatorjuntajärjestelmän osia. Tämä on presidentti Putinin vastaveto länsimaitten suunnitelmille asettaa Syyriaan lentokieltoalue osana ilmapommituksien suojelemista kuten tapahtui Libyassa. Venäjä ei halua saman toistuvan Syyriassa.

Venäjä on tuonut Välimerelle yli tusinan verran sota-aluksiaan tehdäkseen tahtonsa selväksi, etteivät USA ja Euroopan maat yksin toimi Syyriassa NATO:n suojassa.

Tuhannen miehen amerikkalainen sotilasosasto rantautui tiistaina 4.6. Aqaban lahdella. Sotilaat suuntaavat pohjoiseen Syyrian rajan tuntumaan. USA:n mukaan joukot ovat osa kesäkuussa alkavaa”Eager Lion 2013” kansainvälisiä sotilasharjoituksia Jordaniassa. USA vie sinne lisäksi F-16 koneitaan ja Patriot torjuntaohjuspattereita ja lentotukialus USS Eisenhower saapunee Välimerelle parin viikon kuluessa.

Harjoitusten tarkoituksena on tutkia mahdollisuuksia puuttua Syyrian tilanteeseen, jos tilanne kehittyy varalliseksi Jordanialle, ja estää kemiallisten aseitten joutuminen terroristien käsiin.

http://www.debka.com/article/23019/Large-US-Marine-force-lands-in-Aqaba-to-deploy-on-Jordanian-Syrian-border

Tästä kaikesta voimme päätellä, että pieni kipinä voi sytyttää maailmanpalon. Pääministeri Netanyahu on sanonut maailmalle, ettei aio pyytää anteeksi maansa puolustamista. 

Assad on kokoamassa vapaaehtoisia kaikkialta arabimaista Israelin pohjoisrajan tuntumaan valmistellessaan hyökkäyksiä rajan yli Israelin Golanin kukkuloille. Vapaaehtoisia tulee Syyriasta, Juudean ja Samarian alueilta sekä arabimaista, jotka eivät välttämättä tue Assadin hallintoa.

Presidentti Bashar Assad kertoi Al-Manar TV-yhtiön haastattelussa, että monet nuoret ovat tiedustelleet, miten he voisivat liittyä Israelin vastaiseen taisteluun. Hän totesi, että on selvä painostus uuden rintaman avaamiseksi Golanilla. Israelin pääministeri Netanyhau sanoi, että Israel on valmis puolustamaan kansalaisiaan naapurimaista tulevaa vihamielistä toimintaa vastaan. Israelin vastainen mieliala Syyrian johdossa ja jännitys rajalla on lisääntynyt IAF:n tehtyä kaksi ilmaiskua Syyrian alueelle.http://www.timesofisrael.com/assad-supporters-eye-golan-heights/

Voimme helposti tapahtumien valossa visioida skenaarion, joka johtaa Jesaja 17 toteutumiseen ja Damaskoksen tuhoon. 

Jonain päivänä hyvinkin jo lähitulevaisuudessa Jes 17:14 käy toteen: "Katso, illalla on oleva kauhu, aamun tullen niitä ei enää ole."

Kun tämän tiedämme, muistetaan rukouksin syyrialaisia, sekä kristittyjä että muslimeja. Jerusalemin vapauttamisen päivänä muistetaan rukoilla shalom-rauhaa Jerusalemille ja sen asukkaille. Ja että Israelissa ihmiset löytäisivät Jeshuan, Messiaansa, josta Jeremia 31 kertoo: 

Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

34. Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

35. Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä: 
36. Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. 
37. Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra.

Herra ei ole hylännyt eikä hylkää Israelin jälkeläisiä ja toteuttaa ihmeellisesti pelastussuunnitelmaansa ja ennalleenasettaa koko kansansa hengellisesti liittosuhteeseen kanssaan ja tuo fyysisestikin perintömaalleen. Hän varjelee oman kaupunkinsa Jerusalemin ja maansa Israelin.

Jesaja 62:6,7

Sinun muureillesi, Jerusalem, minä olen asettanut vartijat. Älkööt he vaietko hetkeksikään, ei päivällä eikä yöllä. Te, jotka muistutatte Herraa, älkää suoko itsellenne lepoa.

Älkää suoko hänelle lepoa, ennenkuin hän on lujittanut Jerusalemin, tehnyt sen ylistyslauluksi maassa.

http://youtu.be/70cYqHuDKE4 The Watchman - Paul Wilbur

Shabat Shalom, Rosh Chodesh Tamuz Sameach! 

Siunattua Tamuz kuukautta (alkaa 9.6.)