Israel -uutisia linkistä http://www.israeluutiset.fi/index2.htm

      2.10.2010 Debka File   Kiina vahvistaa sotilasliittonsa Iranin kanssa
      Uuden sodan akselivallat Lähi-Idässä

      Kiinalainen Suhoi Su-27 Iranin ja Turkin yllä

      Kiina on nyt vahvistanut Iranin kanssa solmimansa Shanghain sotilasliiton. Uuden pelaajan saapuminen Lähi-Itään on pelästyttänyt perinpohjaisesti Washingtonin ja Jerusalemin. Sotilaslähteemme paljastavat, että kun Turkin pääministeri Tayyep Erdogan tapasi Syyrian presidentin Bashar Assadin Damskoksessa maanantaina, 11. lokakuuta 2010, he puhuivat vähemmän kurdien kysymyksestä ja enemmän siitä roolista, jota Kiina on halukas näyttelemään siinä sotilastiedusteluallianssissa, joka sitoo keskenään Syyrian, Iranin ja Turkin.
      Erdogan otti kunnian Kiinan nyt paljastuneesta liittymisestä allianssiin suurvaltatakaajan roolissa. Kaksi äskettäistä tapahtumaa kuvailevat Pekingin aikomuksia:
      1. 20.09.2010 - 06.10.2010 Turkin Ilmavoimat toimeenpani säännöllisen vuosittaisen Anatolian Eagle-ilmasotaharjoituksen, tällä kertaa ilman Yhdysvaltain ja Israelin mukaan tuloa. Israelia ei kutsuttu ja Amerikka jättäytyi pois. Heidän paikkansa ottivat kuitenkin kiinalaiset Suhoi Su-27 ja Mig-29 sotakoneet tehden ensiesiintymisen Turkin taivaalla.
      Sotilaslähteemme raportoivat, että kiinalaiset sotakoneet laskeutuivat suureen Konyan lentotukikohtaan Keski-Turkissa syyskuun puolivälissä tehden näin debyyttinsä l. ensiesiintymisensä Lähi-Idässä ja Euroopassa.
      Konya on palvellut NATOa ja Yhdysvaltoja vuosikymmenien ajan yhtenä heidän kaikkein tärkeimmistä Lentotukikohdistaan.
      2. Lähteemme lisäävät, että kiinalaiset koneet tankkasivat vain kerran niiden matkalla Turkkiin. Iranissa. Kun ne laskeutuivat Gayem al-Mohammadin lentotukikohtaan Keski-Iranissa, niiden miehistöt toivotti tervetulleeksi Iranin Ilmavoimien komentaja kenraali Ahmad Migani.
      Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kiinalaisten hävittäjä-pommikoneiden tiedetään vierailleen Islamilaisessa Tasavallassa.
      Gayem al-Mohammadin tukikohta sijaitsee lähellä Birjandin kaupunkia Etelä-Khorasanissa. Se on suoraan vastapäätä Itä-afganistanissa olevaa suurta amerikkalaista tukikohtaa lähellä Iranin ja Afganistanin rajalla olevaa Heratin kaupunkia.
      Turkin pääministeri maalasi Teheranin, Ankaran ja Damaskoksen välisen sotilasliiton ruusuisin värein Assadin hyväksi keskeisempänä alueelle ja voimakkaampana kuin Israelin armeijan voimat voitettuaan IDF:n sotilaallisen kärjen.