Kuka on Muhamed ElBaradei?


Esipuhe: Tämä artikkeli alla (1.2.2011) on lyhyt kooste messiaanisen politiikan asiantuntijan, Joel C. Rosenbergin (USA) blogista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan tässä osoitteessa : http://flashtrafficblog.wordpress.com/

Joel arvioi ElBaradeitä, joka on noussut Egyptin kansannousun keulahahmoksi ja kyselee, onko hän
'Susi lammasten vaatteissa'?


  • Muhamed ElBaradei on tullut tunnetuksi IAEA:n  (=Kansainvälisen Atomienergiajärjestö) toiminnasta, sen pääsihteerinä. Tehtävässä hän toimi 1997– 2009. Hänen aikanaan Iran sai rauhassa kehittää omaa ydinohjelmaansa ja vapaita tarkastuksia IAEA ei voinut laitoksissa suorittaa. ElBaradei ja IAEA saivat jaetun Nobelin rauhanpalkinnon v.2005. 
  • Joel arvioi, että ensi silmäyksellä hän herättää luottamusta, jonka vuoksi Länsi voisi tukea häntä. Hän on hyvin koulutettu Lännessä ja osaa sujuvasti englantia, ranskaa ja saksaa arabian lisäksi. On työskennellyt mm. Egyptin Ulkoministeriössä ja YK:ssa ja IAEA:n pääsihteerinä. Kuitenkin lähempi tarkastelu hänen julkisten lausuntojensa valossa, tekee henkilökuvasta ongelmallisen. Todellakin kolme johtolankaa kertoo meille, että vastaus on: ei-luotettava Egyptin johtajaksi. Päinvastoin hän on susi lammasten vaatteissa. -- Joelin perustelut alla.
  • Mohamed ElBaradei on Iranin puolustaja. YK:n  IAEA:n  johtajana, ydinenergian vahtikoirana 1997-2009, Iran jatkuvasti valehteli päin kasvoja ja ElBaradei antoi sen tapahtua tai ei huomannut eroa. Iran dramaattisesti lisäsi ydinaineen rikastamisohjelmaa vastoin YK:n päätöksiä, noiden 12 vuoden aikana. Se ei näyttänyt haittaavan mitenkään ElBaradei'tä. Iran rakensi 3 salaista ydinlaitosta tuona aikana, eikä kuitenkaan ElBaradei koskaan näyttänyt huomaavan, ennenkuin vakoilujärjestöt pyysivät kiinnittämään huomion niihin. 
  • ElBaradei on osoittanut olevansa Israel-vastainen. Työskennellessään IAEA:n virassaan, Iranin johtajat julkisesti ja yhtenäisesti kuuluttivat Israelin tuhoamista, kielsivät 6 miljoonan juutalaisen Holokaustin 2. maailmansodassa, sanoivat että Juutalaisvaltio oli tuomittu tuhoon, että Israelin romahdus oli välitön, samoin kuin 12. Imaamin tulo, mikä sattuisi samaan aikaan tuhon kanssa, ei vain Israelille, vaan myös US:lle. Samaan aikaan iranilaiset kehittivät kuumeisesti kykyään suorittaakseen Israelin ja US:n tuhon, sisältäen ballististen ohjusten rakentamisen, ulottuen Eurooppaan ja Israeliin.
  •  v.2009 ElBaradei itseasiassa julisti, että Israel oli suurin uhka rauhalle ja turvallisuudelle Lähi-Idässä, ei Iran. 
  • ElBaradei: Israelilainen miehitys ymmärtää vain voimaa: IAEA:n ex-johtaja ilmaisee tukensa Palestiinalaisten vastarinnalle, nimittää Gazaa "maailman suurimmaksi vankilaksi".
  • ElBaradei: 'Ei kommenttia' Israelista Juutalaisvaltiona.
  • IAEA johtaja arvostelee Israelia iskusta Syyriaan. (..jossa Syyria rakensi salaa ydinlaitosta)
  • ElBaradei on Muslimiveljeskunnan puolustaja. Veljeskunta on alkanut tukea ElBaradei'tä avoimesti, sanoen haluavansa muodostaa "yhtenäishallinnon" hänen kanssaan, ja hän ottaa heidän tukensa vastaan. CNN:n haastattelussa 30.1. 2011, ElBaradei kielsi, ettei Muslimiveljeskunta ole fundamentalistinen Islamilainen järjestö, väittäen sitä myytiksi, jonka Mubarakin hallinto myi. Hän jatkoi ja kielsi, että jos veljeskunta saisi vallan Egyptin hallituksessa, he eivät loisi radikaalia Islamilaista hallintoa, kuten tapahtui Iranissa 1979. 
  • Saksalaisen Der Spiegelin haastattelussa ElBaradei sanoi:" Meidän pitäisi lopettaa Muslimiveljeskunnan demonisointi," lisäten että "he eivät ole tehneet yhtään väkivallan tekoa viiteen vuosikymmeneen. He myös haluavat muutosta. Jos haluamme demokratiaa ja vapautta, meidän tulee otta heidät mukaan, eikä siirtää heitä marginaaliin." - Laskeeko hän leikkiä? Muslimiveljeskunta on ollut yksi kaikkein eniten Länsi-vastainen jihadistijärjestö Lähi-idässä vuosikymmeniä. He uskovat ja opettavat, että islam on vastaus, ja väkivaltainen jihad (pyhä sota) on tie.  Tämä oli totta sen perustajan, Hassan al-Banna'n mukaan. Tämä on totta sen älyllisen johtajan Sayyid Qutb'in mukaan, se on totta Osama bin Ladenin mukaan. Koko Joelin arvio ElBaradein sopimattomuudesta Egyptin johtoon tässä englanniksi: http://flashtrafficblog.wordpress.com/ 
Kääntäjän loppulauselma: Mikäli tämä radikaaliryhmä saisi vallan Egyptissä, se tulisi epäilemättä olemaan suuri uhka Israelille ja näin koko Lähi-idälle.