Juoni Jerusalemin jakamiseksi


Esipuhe: Dr. Michael D. Evans kirjoittaa Jerusalemin jakamisesta, jota uudelleen taas yritettiin käynnistää  Annapoliksessa, Marylandissa. Katso tarkemmin Evansin web-sivustosta:  www.myjwn.com. Alla käännösiä Dr. Evansin e-postista, jonka sain 30.11.-07.

PETETTY:  Juoni Jerusalemin jakamiseksi             
Dr. Michael D. Evans
Annapoliksen Rauhankokous
Annapolis, Maryland


Aamunsarastuksen tunteina autoni kiitää tietään eteenpäin historiallisen kaupungin katuja kohti Naval Academy'a ja Annapoliksen kokousta. Arvokkaat isät, äidit ja isoäidit hytisevät aamun kylmässä pimeydessä. Jotkut miehistä puhaltavat sofareihin ja rukoilevat avoimesti. Useimmat kannattavat painettuja  kylttejä vetoomuksineen: "Älkää koskeko Jerusalemiin," "Älkää koskeko Raamatun maahan," "Älkää koskeko profetiaan."

Kyyneleet liukuvat  pyytämättä alas poskiani, sillä tunnen miten lohduttomalta ja toivottomalta heistä täytyy tuntua. Nämä, jotka rakastavat Jerusalemia ovat joutuneet korkean ja mahtavan maailman varjoon: Presidentti George W. Bush, Israelin Pääministeri Ehud Olmert, PA:n Presidentti Mahmoud Abbas, YK:n Pääsihteeri Ban Ki-moon, aiempi Britannian Pääministeri Tony Blair  ja monen arabimaan ulkoministerit. Noiden joukossa on tunnettuja terroristeja, joita on kohdeltu kunnioitettuina diplomaatteina.

Tämä on ensimmäinen kansainvälinen rauhankonferenssi sitten US:n organisoiman Madridin Rauhankokouksen Operaatio Aavikkomyrskyn lopussa 1991. Juuri tuon mullistuksen aikana minä avoimesti haastoin entisen Ulkoministerin James Bakerin Jerusalemin suhteen. Nimet muuttuvat, mutta halu tarjota Jerusalem uhrina  lepyttää terroristit, on yhtä intohimoista kuin aina.

Madridin Kokous tuhosi Israelin talouden. Se aiheutti hallituksen tuhon, kun kirjaimellisesti kymmenettuhannet Venäjän Juutalaiset emigrantit olivat pakotettuja  nukkumaan teltoissa. Miksi? US jäädytti 10$ miljardin dollarin lainatakuut, jotka oli määrä varata näiden perin köyhien miesten, naisten ja lasten  asuntotuotantoon. Israelia pakotettiin äärimmilleen luovuttamaan enemmän kuin 80 kylää ja kaupunkia, mm. Jerikon, Hebronin ja Beetlehemin.

Tänään korppikotkat kokoontuvat taas vaistoten, että enemmän Daavidin Kaupungista tulee olemaan asetettu uhrialttarille. Presidentti Bush on sitoutunut siihen, mitä kutsutaan "Lopulliseksi Status Suunnitelmaksi" jakaa Jerusalem ennen hänen kautensa loppua v.2008. Hän on myös vaatinut, että Israel pysäyttää rakentamisen siirtokunnissa pakolaisille. Suunnitelma on luovuttaa nuo siirtokunnat PLO:lle. 

Saudit tietysti haluavat Libanonin Palestiinalaispakolaisten  voivan muuttaa Israeliin, ei PA:n hallinnoimalle maalle. Suunnitelma huutaa esiin Palestiinan valtiota vuoden aikana, Itä-Jerusalem pääkaupunkina. Tämä "Lopullinen Status Suunnitelma" vaatii pontevia, loppumattomia, agressiivisia neuvotteluja, jotka päättyisivät  kahden-valtion alueen luomiseen v.2008 loppuun.

Näyttää, että kokouksen osallistujat ovat yrittämässä puhaltaa elämän takaisin Tiekartta-suunnitelmaan, joka esiteltiin v.2003. Mahmoud Abbas kieltäytyi panemasta toimeen aivan ensimmäistä suunnitelman ehtoa - riisua aseista terroristiorganisaatiot - suunnitelma kuoli kohdussaan.

Saudit tietysti olivat enemmän kuin iloisia kuunnellessaan Presidentti Bushin kommentit kokouksen aikana. Tiekartta, Saudi Arabian ja Arabiliigan keksintö suunniteltiin pakottamaan Israel neuvottelupöytään. Silloinen Pääministeri Ariel Sharon kertoi minulle, että hän oli pyytänyt 14 muutosesitystä. Ulkoministeri Colin Powell ehdottomasti kieltäytyi sisällyttämästä mitään Sharonin muutosesitystä. Toinen Vaihe suunnitelmaa, kuten oli kaavailtu, oli riisua aseista kaikki terroristiorganisaatiot ja niiden perusrakenteet. HAMAS Islamilainen Jihad, al-Aksa Marttyyrien Prikaati muutamia nimettyinä, olisi ollut pakotettava luovuttamaan pois kaikki laittomat aseet ja lopettamaan terroriin kiihotus.                          

Tarpetonta sanoa, Toista Vaihetta Abbas ei ollut suorittanut. Aivan päinvastaista tapahtui: HAMAS otti vallan Gazasta; Abbas'in oma terroristijärjestö, Fatah ja al-Aksan marttyyrien Prikaati jatkavat Juutalaisten tappamista. (Viimeisin  oli 29-vuotiaan kahden lapsen isän murha Shavei Shomron'in kylästä, juuri päiviä ennen Annapoliksen Kokousta.)

Tämän viheliäisen suunnitelman hyväksyminen muuttaisi Israelin eläväksi helvetiksi. Juutalainen kansa olisi pakotettu elämään naapurina valtioon, jota kontrolloi Islamilaiset fanaatikot, kuten Hamas. Minua muistutetaan uudelleen ja uudelleen Raamatun Psalmista 83:2-5:  Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä.   Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan.  He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta".  Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan:

Seison tässä nyt tämä asiakirja kädessäni - tämä "Sopimus Yhteisymmärryksestä" jolle molemmat osapuolet ovat luvanneet hyväksynnän. Tämä asiakirja, jos se toteutuu, tulee tuottamaan Jerusalemin jakamisen. Olen kysynyt itseltäni, miten US:n hallitus voi olla osakkaana terrorijärjestön kanssa, joka on vastuussa tuhansista terrorihyökkäyksistä maailmanlaajuisesti. Miten saattoi Presidentti Bush huolettomasti puristaa kättä miehen kanssa, joka oli vastuussa Mynchenin joukkomurhasta?

Onko George W. Bush niin hiipunut perinnöltään, että hän voisi uhrata Jerusalemin ja satoja tuhansia viattomia juutalaisia, saavuttaakseen päämääränsä? Israelin olisi luovuttava Temppelivuoresta ja Länsimuurista Itä-Jerusalemissa; evakuoitava enin osa strategisesta Länsirannasta, mikä jättäisi sen haavoittuvaksi rakettihyökkäyksille Tel Avivissa ja sen kansainvälisellä lentokentällä.

Mitä tulevaisuus pitää sisällään Israelia varten? Presidentti Bush on  ilmaissut, että Israelilla oli "kipeitä kompromisseja" tehtävänä neuvottelujen aikana, jotka oli määrä aloittaa välittömästi. Voin kertoa sinulle, että Israel näytti hyvin yksinäiseltä Annapoliksen Kokouksen aikana. Se huolestuttaa minua suuresti. Miksi? Presidentti Clinton yritti jakaa Jerusalemin Tammikuussa 2001, ennen virkakautensa loppua. Hän melkein onnistui. Uskon, että nuo neuvottelut ja Arafatin seuraava Clintonin tarjouksen hylkääminen johti suoraan 11/9 tapahtumiin.

Nyt, Presidentti Bush on yrittämässä seurata Bill Clintonin jalanjäljissä. Minun yhtenä, on pöyristyneenä pakko myöntää, että Presidentti Bush uskoo, että Palestiinalaisten asia on juurisyy Islamin vihalle Amerikkaa kohtaan. Hänen neuvonantajansa ovat todennäköisesti kertoneet hänelle, että tämä sopimus Israelin ja PA:n välillä tulee vaikuttamaan hänen perintöönsä kaikkein positiivisimmalla tavalla. Kuinka väärässä he voivat mahdollisesti olla? Vain aika tulee kertomaan.

Voidaanko Palestiinalaisten kriisit ratkaista? KYLLÄ!

Uskon, että ensimmäinen toimi, joka täytyy tehdä on hyvityspaketti, jota  kutsutaan 59 YK:n ylläpitämän pakolaisleirin purkamiseksi. Arabimaailman tulee huolehtia jälleenasuttamisesta, käyttöönotosta ja rakennuttamisesta pakolaisia varten.  Tämä olisi samanlainen, mikä tapahtui Juutalaispakolaisille kautta Euroopan ja Arabimaailman 1948. Toiseksi, tekisin kaikkeni auttaakseni Jordaniaa myöntämään kansalaisuuden Länirannan Arabeille. Uskon, että Jordanian Hashemiittisen Kuningaskunnan pitäisi tarjoutua heidän edustajaelimekseen. Jordan myönsi kansalaisuus aseman Länsirannan Palestiinalaisille aina v.1980 lopulle. Palestiinalaiset eivät tarvitse enempää maata; he tarvitsevat elämää vapaana Islamilaisista lastentarhaleireistä, jotka jatkavat Juutalaisvihan ylläpitoa lapsiin varhaisiässä.  

Voit lukea enemmän Dr. Michael Evansin kirjoituksia, mene :  www.myjwn.com

Kääntäjän loppukommentti: Sak 12:3  Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.
 Voi vain aavistella, mikä on US:n ja kansojen saama 'huomautus' Taivaan Jumalalta, koska kansat ovat jakamassa pientä Israelin maa-aluetta, josta on sanottu näinkin: Jooel. 3: 1 ¶  Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, 2  minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani 3  ja heittäneet minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.  
        Kansojen kevytmielisyys juutalaiskristillistä perintöä kohtaan tuo ankaran tuomion kansoille; voi, voi.
 

Dr. Evansilta tullut e-posti:

In the pre-dawn hours, my car winds its way down the streets of this historic city toward the Naval Academy and the Annapolis Summit.  Precious fathers, mothers and grandmothers shiver in the cold darkness of the morning.  Some of the men blow shofars and pray openly.  Most hold signs printed with their pleas:  "Don't touch Jerusalem," "Don't touch the Bible land," "Don't touch prophecy."  

Unbidden tears slide down my cheeks for I sense how desperate and hopeless they must feel.  These who love Jerusalem are overshadowed by the high and mighty of the world:  President George W. Bush, Israeli Prime Minister Ehud Olmert, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas, UN Secretary General Ban Ki-moon, former British Prime Minister Tony Blair and foreign ministers from many Arab states.  Among those are known terrorists who are being treated as honored diplomats.  

This is the first international peace conference since the U.S. organized-Madrid Peace Summit at the end of Operation Desert Storm in 1991.  It was during that debacle that I openly challenged former Secretary of State James Baker over Jerusalem.  The names change, but the desire to offer up Jerusalem as the sacrifice to appease terrorists is as passionate as ever.  

The Madrid Summit destroyed the economy of Israel.  It caused the overthrow of the government as literally tens of thousands of Russian Jewish immigrants were forced to sleep in tents.  Why?  The U.S. froze $10 billion in loan guarantees that would have provided housing for these destitute men, women and children.  Israel was ultimately forced to give up more than 80 villages and towns, i.e., Jericho, Hebron, and Bethlehem.

Today, the vultures gather again, sensing that more of the City of David will be laid on the altar of sacrifice.  President Bush has agreed in what is being called "The Final Status Plan" to divide Jerusalem before the end of his term in 2008.  He has also demanded that Israel halt construction in the settlements for refugees.  The plan is to turn those settlements over to the PLO.  

The Saudis, of course, want the Palestinian refugees in Lebanon to be able to move into Israel, not into the Palestinian Authority land holdings.  The plan calls for Palestine to be a state within one year, with East Jerusalem as the capital.  This "Final Status Plan" calls for vigorous, unceasing, aggressive negotiations that would end in the creation of a two-state region by the end of 2008.  

It seems that the participants of the summit are trying to breathe life back into the Road Map plan introduced in 2003.  When Mahmoud Abbas refused to implement the very first clause of the plan - to disarm the terrorist organizations - the plan died in utero.  

The Saudis, of course, were overjoyed to hear President Bush's comments during the Summit.  The Road Map, an invention of Saudi Arabia and the Arab League was designed to force Israel to the bargaining table.  Then-Prime Minister Ariel Sharon related to me that he had asked for 14 amendments.  Secretary of State Colin Powell flatly refused to include any of Sharon's amendments.  Phase Two of the plan as outlined was the dismantling of all terror organizations and their infrastructure.  HAMAS, Islamic Jihad, al-Aksa Martyrs Brigade to name a few would have been forced to turn over all illegal weapons and stop terror incitement.  

Needless to say, Phase Two was not implemented by Abbas.  Quite the opposite occurred:  HAMAS took over Gaza; Abbas' own terror organization, Fatah and al-Aksa martyrs Brigade continue to kill Jews.  (The latest murder was that of a 29-year old father of two from the village of Shavei Shomron, just days before the Summit in Annapolis.)

The acceptance of this vile plan would turn Israel into a living hell.  The Jewish people would be forced to live next door to a state controlled by Islamic fanatics such as Hamas.  I am reminded over and over of the scripture in Psalm 83:2-5:  For behold, Your enemies make a tumult; and those who hate You have lifted up their head. They have taken crafty counsel against Your people, and consulted together against Your sheltered ones.  They have said, "Come, and let us cut them off from being a nation, that the name of Israel may be remembered no more."  For they have consulted together with one consent; they form a confederacy against You..."

Now, President Bush is attempting to follow in Bill Clinton's footsteps.  I, for one, am appalled to have to admit that President Bush believes the Palestinian cause is the root of Islamic hatred for America.  His advisors are likely telling him that this agreement between Israel and the Palestinian Authority will affect his legacy in a most positive way. How wrong can they possibly be?  Only time will tell.  

I stand here now with this document in my hand - this "Agreement of Joint Understanding" to which both parties have pledged acceptance.  This document, if followed, will result in the division of Jerusalem.  I've asked myself how the U.S. government could partner with a terror organization responsible for thousands of terror attacks worldwide.  How could President Bush cavalierly shake hands with the man responsible for the Munich massacre?

Is George W. Bush so consumed by his legacy that he would sacrifice Jerusalem and hundreds of thousands of innocent Jews to attain his goal?  Israel would have to give up the Temple Mount and the Western Wall in East Jerusalem; evacuate most of the strategic West Bank which would leave it vulnerable to rocket attacks in Tel Aviv and at its international airport.  

What does the future hold for Israel?  President Bush has indicated that Israel had "painful compromises" to make during the negotiations that were to begin immediately.  I can tell you that Israel seemed very alone during the Annapolis Summit.  It greatly concerns me.  Why?  President Clinton attempted to divide Jerusalem in January 2001, before the end of his term of office.  He almost succeeded.  I believe those negotiations and Arafat's subsequent rejection of Clinton's offer led directly to the events of 9/11.  

Can the Palestinian crisis be resolved?  YES!  

I believe that the first action that must be taken is a rehabilitation package calling for the dismantling of the 59 U.N.-maintained refugee camps.  The Arab world needs to provide resettlement, employment and housing for the refugees.  This would be similar to what happened to the Jewish refugees throughout Europe and the Arab world in 1948.  Secondly, I would do everything to help Jordan grant citizenship to Arabs in the West bank.  I believe that the Hashemite Kingdom of Jordan should serve as their representative body.  Jordan granted citizenship status to West Bank Palestinians until the late 1980s.  The Palestinians do not need more land; they need a life free of Islamic kindergarten camps that continue to instill hatred for the Jews into children at an early age.