15.12.2016 / Hanukan aikaa v. 5777
Shalom,

Vietimme juuri Suomen itsenäisyyden 99v. juhlaa. Ensi vuonna 2017 on kulunut jo 100v. tuosta merkittävästä vuodesta 1917. Venäjän keisarikunnan sisäisen romahduksen myötä keväällä 1917 myös Suomen suuriruhtinaskunta hajosi ja seuranneessa sekavassa tilanteessa Suomi julistautui itsenäiseksi valtioksi 6. joulukuuta 1917Suomen itsenäistyminen tapahtui suurten muutosten ajassa: Heprealaisessa kalenterissa oli tuolloin 21. Kislev-kuuta v. 5678 eli kolme päivää ennen Hanukan alkamista. 
Tänä vuonna 2016 Kislev 21 on 21.12. 
      
 
Kolme päivää Suomen itsenäistymisestä, joulukuun 9. riemuvuonna 1917, kenraali Allenbyn johdolla brittiläiset joukot vapauttivat Jerusalemin ottomaanien vallasta. Turkkilaiset joukot pakenivat kaupungista ja antautuivat. Tämä tapahtui Kislev 24jolloin oli Hanukka-juhlan aatto. Tuona iltana juutalaiset sotilaat Britannian armeijassa juhlivat riemuissaan Hanukkaa! 
Joulukuun 11. kenraali Allenby itse saapui Jerusalemiin kävellen. 
 https://youtu.be/TikadKincsk General Allenby at the Gates of Jerusalem 11.12.1917

  

Suomen itsenäistyttyä juutalaisille taattiin Suomessa viimein täydet kansalaisoikeudet. Eduskunta hyväksyi asiaa koskeneen lain 22. joulukuuta 1917.

Kun Suomi alkoi valmistella omaa lippuaan, niin siihen monen kokeilun jälkeen valittiin lopulta valkoisella pohjalla sininen risti, johon keskelle upotettiin pyhä tunnus, keltainen jalopeura. Uskon tässä olleen Jumalan johdatus. Suomella oli lippu vuosikymmeniä ennen kuin syntyi valtio nimeltä Israel. 

   http://assets.messianicbible.com/wp-content/uploads/2014/02/848-birkat-kohanim-150x150.jpg?3ea0f3 

Israelin lipussa on kaksi sinistä linjaa ylhäällä ja alhaalla. Ylempi voisi tarkoittaa pohjoista Israelia ja alempi eteläistä Juudaa, niiden keskellä on kilpi, Daavidin kilpi. 
Papit puettiin muinoin Israelissa kokovalkoiseen ja kasukka oli sininen.  Kun katselet alkuperäistä rukousviittaa, sekin on väriltään valkoinen ja sininen
 
Kun yhdistetään nämä kaksi lippua; Suomen ja Israelin, pistämällä ne päällekkäin, sinulla on Jumalan papin värit, Israelin kuningaskunta ja Juuda, jotka yhdistyvät ristillä ja Daavidin kilven keskellä on Juudan jalopeura. Siinä on koko Raamattu. 
   
Suomen sinivalkoinen lippu liehui v. 1967 kuudenpäivän sodan aikana Jerusalemin kaduilla yhdessä Israelin sinivalkoisen lipun kanssaRafael Paasio oli ollut maassa valtiovierailulla eikä kukaan ollut ehtinyt ottaa lippuja alas sodan aikana. Kun Jerusalem vapautui ja oli riemuvuosi, kahden valtion Suomen siniristilippu ja Israelin Daavidin-tähti lippu edustavat monien mielestä tuona historiallisena hetkenä pohjoisvaltio Israelia ja etelävaltio Juudaa. Jerusalem on koko Israelin yhteinen pääkaupunki.  
Mielestäni tapahtumalla on myös profeetallinen sanoma: Suomen lippu oli Messiaan symbolina, kun Israel voitti vihollisensa ja vapautti pyhän kaupungin, Jerusalemin.   
 Kuva: http://jarmo10.org/

Hanukkaa juhlitaan tänä vuonna alkaen 24.12. illalla - 1.1.2017 iltaan.


24. Kislev (la 24.12.2016)
 
24. Kislev-kuuta Jumala lupasi antaa siunauksen tuosta päivästä lähtien.
 
Haggai 2:18-19
  
Ottakaa vaari, kuinka käy tästä päivästä lähtien eteenpäin, yhdeksännen kuun kahdennestakymmenennestä neljännestä päivästä, JHVH:n temppelin perustamispäivästä, lähtien. Ottakaa vaari!
Onko aitassa enää siementä? Ja viiniköynnös, viikunapuu, granaattiomenapuu ja öljypuu, nekään eivät ole kantaneet hedelmää. Tästä päivästä lähtien minä annan siunauksen.
  

25. Kislev - Hanukan 1. päivä
 
Tänä vuonna lauantai-iltana 24.12. alkaa Hanukka - Temppelin uudelleenvihkimisen ja valon juhla, joka kestää 
Kislev 25 - Tevet 3 (1. tammikuta 2017 iltaan), yhteensä kahdeksan päivää.  

Kislev 25. päivänä:

- loppui Jaakobin kuoleman suruaika, joka oli 70 päivää. 
 
- Antiokus Epifanes uhrasi sian Zeukselle Jerusalemin Temppelin alttarilla v. 168 eKr.
 
- Maria sikisi Pyhästä Hengestä Kislev 25 ja Jeshuan odotusaika alkoi. Hän tuli maailmaan ilmeisesti Lehtimajanjuhlan aikaan.   

Tänä vuonna Hanukka osuu päivälleen samaan aikaanjoulun kanssa ja tämä tarjoaakin hyvän mahdollisuden tutkia Hanukan sanomaa. Mitä se meille voisi tänä päivänä merkitä? Mikä meidän joulussamme on jatkumoa Babylonian aringonjumalan kultista ja hellenismistä tai roomalaisten Saturnalia-juhlasta? Kaikista näistä joulun juurijuhlista löytyy paljon tietoa, videoita ja kirjoituksia, jos vain haluaa ottaa selvää. Hanukka on taas temppelin puhdistuksen juhla, mikä meille viimeisen sukupolven uskoville puhuu oman temppelimme ja morsiuspuvun puhdistamisesta. Ylkäkuningas saapuu. Hän itse vietti Hanukkaa. Hanukkana todellinen valo, joka tuli valaisemaan maailman, sai alkunsa Marian kohdussa.

Vain kerran Uudessa testamentissa mainitaan Hanukka ja se on Joh 10:22-23 
 
Sitten oli temppelin vihkimisen muistojuhla Jerusalemissa, ja oli talvi.
Ja Jeshua käyskeli pyhäkössä, Salomon pylväskäytävässä.

 
Hanukka-juhla kertoo öljyn ihmeestäkun tasan 3 vuotta Temppelin häväistyksestä Kislev 25, makkabealaiset puhdistivat Temppelin ja vihkivät sen uudelleen

Öljyä ei riittänyt kuin yhdeksi päiväksi Menoraan, mutta Jumala teki ihmeen ja öljy riitti kahdeksaksi päiväksi. 

Öljy liittyy myös morsiamen valmistatumiseen: Meitä kehoitetaan tarkkaamaan, että lampuissamme on öljyä ja että valvoisimme.

Hanukka-juhla on juutalaisuuden voitto hellenismistä. Hellenismi ja juutalaisuus ovat täysin vastakkaisia. Hellenismissä jumalat olivat kuin ihmisten kuvia, kun taas juutalaisuudessa Jumala loi ihmisen kuvakseen. Hellenismi palvoi ihmisen fyysistä olemusta jopa siinä määrin, että gymnasiumeja, urheiluhalleja, kutsuttiin temppeleiksi. Tämä ajattelu tuntuu nyky-yhteiskunnassakin tutulta. Eikä ihme, sillä: Humanismin (ihmisyyteen perustuva elämänkatsomus) juuret ovat Antiikin Kreikassa ja tiivistyvät Protagoraan (485-410 eKr.) ajatukseen - Ihminen on kaiken mitta. 

Sekuläärin humanismin määritelmä on: ”Humanismi on kansanvaltainen eettinen elämänkäsitys, joka väittää, että ihmisillä on oikeus ja velvollisuus antaa merkitys ja muoto omalle elämälleen. Se pyrkii nykyistä inhimillisempään yhteiskuntaan inhimillisten ja muiden luonnollisten arvojen sekä inhimillisten kykyjen kuten järjen ja vapaan tutkimuksen avulla. Se ei ole jumalauskoinen, eikä se hyväksy yliluonnollista todellisuuskäsitystä.”  Humanismi – Wikipedia

Humanismin henki voi valitettavan hyvin Euroopassa ja myös Suomessa. Humanismi uskoo, että ihminen on pohjimmiltaan hyvä ja se etsii ongelmiin ratkaisuja inhimillisin keinoin, koska se kieltää synnin ja synnin seuraukset.  

 http://youtu.be/iW138NkFoI8 Hanukkah - In Those Days, at This Time.

Jeshua julisti Hanukka-juhlan aikana Joh 8:12 - Niin Jeshua taas puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus."

Jeshua puhui myös omistaan ja vertasi heitä lampaisiin:
 
Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.
Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkiaeikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä.  

Jaakobin lampaat

Ajoitus on hyvin profeetallinen; pohjoisen Israelinkarkoitusaika on loppunut (Hes 4:4-5; 7x390v.) Jaakobin täplikkäät 119 lammasta saapuivat 30. marraskuuta juuri samana päivänä kuin sateet alkoivat ihmeellisenä siunaksena pitkän kuivan kauden ja tuhoisten tulipalojen jälkeen. 

Numero 119 on 7 x 17. Gematriassa heprealainen sana 'uhrille' tekee 17. 7 taas on pyhä luku ja päätös erilaisille päivä-/viikko-/vuosikierroille. Psalmi 119 on raamatun pisin luku (176 jaetta) ja näin se korostaa Jumalan sanan (hepr. tooran) arvoa ja merkitystä. Hepreassa jokainen aakkosten 22 kirjaimesta aloittaa oman jakeensa kahdeksan kertaa peräkkäin kukin (22 x 8). Näin kaikki kirjaimetkin ylistävät Jumalan sanaa, tooraa.  Psalmi 119 loppuu myös jakeeseen lampaista.

Ps. 119:176 -  Minä olen eksyksissä kuin kadonnut lammas; etsi palvelijaasi, sillä minä en unhota sinun käskyjäsi.

Tuona samaisena viikkona synagogissa luettiin toorasta osuutta 1. Moos. 28:10-32:3, jossa kerrotaan näistä Jaakobin lampaista. 


Hes 34:12-13, 16
Niinkuin paimen pitää huolen laumastaan, kun hän on lampaittensa keskellä ja ne ovat hajallaan, niin minä pidän huolen lampaistani, ja minä pelastan ne joka paikasta, minne ne ovat hajaantuneet pilvisenä ja pimeänä päivänä. 
13. Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa. 
16. Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on. 


Palestiinalaisvaltio esillä Hanukan aikoina

17.12.2014 oli EU:ssa äänestys Ranskassa Palestiinanvaltion tunnustamisesta. Ranskan parlamentti oli jo äänestänyt myönteisesti tästä. Tästä muistuma: "Keskiviikkona, joulukuun 17. päivänä, juutalaisen Hanukka-juhlan aikaan, Euroopan parlamentin on määrä äänestää ei-sitovasta, palestiinalaisvaltion tunnustamista koskevasta julkilausumasta." Tämä äänestys pidettiin vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun palestiinalaisjohtaja Mahmud Abbas kutsui ihmisiä 'raivon päivään' Jerusalemissa. Se johti neljän juutalaisen rabbin brutaaliin murhaan jerusalemilaisessa synagogassa. 

Je suis Charlie

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Former_headquarters_of_Charlie_Hebdo_-_2006-02-08.jpg/200px-Former_headquarters_of_Charlie_Hebdo_-_2006-02-08.jpg http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03161/paris-sydney-1_3161099c.jpg

Pari viikkoa siitä (5.1.2015), kun Palestiinalaisvaltio oli taas nostettu esille maailmanjohtajien toimesta, tapahtui terroriteko Pariisissa. Sanat "Je Suis Charlie" ("Minä olen Charlie") tulivat tutuiksi vastareaktiona traagisille ampumisille Pariisissa. 12 Charlie Hebdon toimituskuntaan kuuluvaa miestä sai surmansa kahden islamistiterroristin luodeista.Surun päivä ei päättynyt tähän, vaan yksi terroristi tappoi poliisinaisen ja meni sitten pariisilaiseen kosher-kauppaan, jossa ampui neljä juutalaista miestä. 

10.9.2015 

Ranska äänesti 119 muun YK:n jäsenvaltion kanssa Palestiinanhallinnon lipun luvasta liehua YK:n edustalla vaikkei ole jäsenvaltio. 30.9.2015 lippu liehui YK:ssa. http://en.rfi.fr/france/20150911-france-votes-favour-palestinian-flag-un-headquarters

13.11.2015


http://media.philly.com/images/600*400/20151114-Paris-ISIS-attack.jpg http://www.billboard.com/files/styles/promo_650/public/media/paris-attack-nov-13-2015-billboard-650-02.jpg

Bataclan

Taas Pariisi oli terrorin näyttämönä. Marraskuun 13. myöhään perjantai-iltana sarja väkivaltaisia hyökkäyksiä tehtiin Pariisissa eri kohteissa. Uhriluvut olivat korkeat; 129 kuollutta, yli 300 haavoittunutta. Suurin osa kuolonuhreista, 89 ihmistä,  löytyi Pariisin 11. alueella Bataclan teatterista. Konsertti oli meneillään, kun aseistetut miehet aloittivat tulittamisen. Yleisö oli kuuntelemassa amerikkalaista heavy rock -yhtyettä; "Eagles of Death Metal" (Kuoleman Metallin Kotkat).  Juuri ennen kuin terroristit alkoivat ampua, yleisö oli tehnyt paholaisen sarvet -merkkiä sormillaan ja bändi lauloi "Kiss The Devil" (suutele paholaista) laulua: "...I'll love the Devil, I'll sing his song, I will love the Devil and his song..."  Kuolemaa julistava yhtye lauloi kuoleman kappaletta ja kuolemanpartio saapui. 

"Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä." 1 Peter 5:8

Pommeja räjähti myös urheiluareena Stade de France'n edstalla, jossa oli meneillään Saksa-Ranska jalkapallo-ottelu. Ranskan presidentti Hollande oli myös katsomossa. Myöhemmin selvisi, että iskujen takana olivat äärimuslimit, ISIS; Belgian pääkaupungin Brysselin "nukkuvien solujen" (sleeper cells) tultua aktivoiduiksi. 

12.12.2015

Pariisin ilmastonmuutos konferenssissa joulukuun 12. 2015, 195 maata hyväksyi kaikkien aikojen ensimmäisen maailmanlaajuisen sopimuksen, laillisesti sitovan ilmastosopimuksen. Sopimus tuli voimaan 4.11.2016. Tämä on ollut myös paavi Franiskuksen sydämenasia ja on osa Uutta Maailmanjärjestystä ja maailman yhdentymistä. Pariisi koki ennätystulvat kesällä 2016.  https://ec.europa.eu/clima/policies/international/negotiations/paris/

?.1.2017

Ranska on lykännyt Lähi-idän rauhankonferenssia, joka oli määrä pitää 22. tai 23.12.2016 Pariisissa tammikuulle 2017. Konferenssissa on tarkoitus tuoda esille Palestiina-kysymys. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4892935,00.html

Mitä Ranskaa tällä kertaa kohtaa? Maa ei opi eikä ymmärrä, että on Luoja Jumala, jonka on Israelin maa. Suomi on näissä Israelia koskevissa äänestyksissä pidättäytynyt sanomasta kyllä tai ei ja ollut haalea suhteessa Israeliin. Jatkakaamme rukousta, että Suomen johto olisi rehellistä ja rohkeaa ja kunnioittaisi Jumalan sanaa.
 
Vaikka babylonialainen "taivaan kuningatar" yrittää päästä hallitsemaan Suomea, vaikka eduskunta haluaisi humanismissaan viedä Suomen kansaa laittomuuteen, vaikka EU:n palestiinalaisvaltion tunnustamisäänestys on taas koetinkivi Suomelle, mihin joukkoon Suomi kuuluu; lammas- vai vuohikansoihin, niin juuri Hanukkana Jeshua sanoi:
 
Minä olen maailman valkeus...Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne...
Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä.

 
Suomi kuuluu Jeshualle ja me jatkamme rukousta koko kansamme heräämisen puolesta!
 
Tätä julistamme Kislev 25 / 25.12. - Suomi puhdistukoon, uskovat puhdistakoon oman Pyhän Hengen temppelinsä ja antautukoot seuraamaan Jeshuaa, Hyvää Paimenta. Hänen lampaansa kuulevat Hänen äänensä ja seuraavat Häntä. Olkaamme lampaita, ei kapinoivia vuohia!  
Herätys alkaa Jumalan huoneesta ja vasta sitten se voi alkaa muuallakin! Olemmeko rohkeita ja uskollisia kuin makkabealaiset?
 
On korkea aika - Jeshua palaa pian
!

Siunausta sinulle,
Sirkku