Siunaten Israelia tuli mitä tuli

Esipuhe: Jerusalem Post'in ChristianInIsrael kirjoittaa:
Vrt. Hesekiel 38-39

Yksi kokeneimmista analyytikoista nykyisissä tapahtumissa koskien Israelia ja Lähi-itää Raamatullisesta perspektiivistä on Joel C. Rosenberg, New York Timesin parhaiten myyvä novellien kirjoittaja, perustuen profeetalliseen näköaloihin.
     
Raamatun profetian opiskelijat tietävät, että maailman silmät kääntyvät Israeliin. Kun Israel teki vastarintaa Turkkilaisen humanitääristä avustuslaivaa vastaan Toukokuun 31.p, näimme miten nopeasti kansainvälinen yhteisö kääntyi Israelia vastaan sen teoista johtuen.

Joel, kirjoittamisen lisäksi isännöi vuotuisia opetuskonferensseja, nimellä "Epicenter"- nimi otettuna äskettäisen ei-fiktiivisen kirjansa otsikosta. Rosenberg on käynnistänyt The Joshua Fund, ei voittoa tavoittelevan Kristillisen palvelutyöjärjestö, joka lahjoittaa Israelin humanitäärisiin tarpeisiin. Lisäksi hän toimi aiemmin Israelin Pääministerin Benjamin Netanjahun neuvonantajana.  

Kesäkuun lopulla haastattelimme Rosenbergiä hänen viimeisimmässä Epicenter Konferenssissaan, kun 1500 Kristittyä kokoontui Filadelfiaan kuuntelemaan viimeisimpiä näkymiä Israelin paikasta maailman asioissa. Tässä  poimintoja:

Christian Edition:
Islamilaisen Tasavallan, Iranin liikkuessa joka päivä lähemmäksi ydinaseiden saamista, Israelin ennakkoiskun todennäköisyys sen ydinlaitoksiin, on hyvin korkea. Kuitenkin, jos Iran saa ydinaseita, kaikki mahdollisuudet ovat poissa, mitä Iranin Presidentti Mahmoud Ahmadinejad saattaisi tehdä. Seuraavaa novelliasi kutsutaan "The Twelfth Imam" (Kahdestoista Imaami), viitaten Shiia-islamin Messiaaseen; Iranin Presidentti on johdossa ollen sitoutunut kiirehtimään Kahdennentoista Imaamin paluuta. Mitkä ovat seuraukset suhteessa Israeliin?      

Joel C. Rosenberg:
Ahmadinejad on harras Shiia Muslimi, tosi uskova termin koko merkityksessä. Uskonto hänelle ei ole jonkinlainen poliittinen voima; hän uskoo, että Islamin Messias on palaamassa pikaisesti; ja tapa nopeuttaa tämän Kahdennentoista Imaamin tuloa, on tuhota Israel, jota hän kutsuu Pieneksi saatanaksi, ja US., jota hän kutsuu Suureksi saatanaksi.

CE: Miten Ahmadinejadin apokalyptinen usko vaikuttaa neuvotteluihin Iranin kanssa?

Joel:  Tuota, jos kysyt Ahmadinejadilta, mitä hän haluaa, etkä opiskele kuka hän on, tulet vääriin johtopäätöksiin. Mitä hän haluaa, on islamin Messiaan tulemista, ja mitä hän uskoo on, että mitä hänen on tehtävä, on tuhota Juutalais-kristillinen sivilisaatio. Piste!  Kun sen ymmärrät, sitten tiedät että neuvottelut  tulevat olemaan hedelmättömät. Hän haluaa suunnilleen lopettaa ihmisyyden, niinkuin me sen ymmärrämme, ja jos hän saa ydinaseita, hän tulee käyttämään niitä.

CE: Kun neuvottelut Iranin ydinohjelmasta ovat edistyneet, Iranin johto on toistuvasti kääntänyt takkia uraanin rikastamista koskien, nostaen vakavia huolia Iranin tosi aikeista. Jotkut kommentaattorit ovat yhdistäneet Iranin petollisuuden Islamin Taqiyya-oppiin, mikä sallii ja jopa käskee muslimeita pettämään vääräuskoisia (infidel); kun se palvelee pyhää tarkoitusta, kuten jihadia (pyhä sotaa). Onko Taqiyya vaikuttava dialogi Iranin kanssa?
 
Joel: Taqiyya on ehdottamasti vaikuttava Iranin dialogin dynamiikkaan. Taqiyya'n huomioimattomuus on osa melkein omapäistä ymmärtämättömyyttä Amerikan, Euroopan ja muiden viranomaisten taholta, mikä tarkoittaa, että he eivät vain ymmärrä miten Ahmadinejadin islamin palo vaikuttaa sellaisiin asioihin kuin neuvottelut.

CE: Presidentti Barack Obama on vihkiytynyt neuvottelemaan satunnaista dialogia Ahmadinejadin kanssa yli 18 kuukautta, kun Iranin hallitus vain kääntää takkia. Onko US:n hallinto edes valpas Taqiyya opin suhteen?

Joel: Valpas? Kyllä. He ovat fiksuja ihmisiä. Huomioiden Taqiyyaa? Ei. Selvästi Länsi on ostamassa sellaisen mielikuvan, että Iran haluaa antautua neuvotteluihin, ja ettei Länsi vain ole löytänyt avainta, joten he muuttavat suuntaa läpi meidän avainrinkimme ajatellen, mikä avaisi oven? Kaikki todisteet viittaavat siihen, etteivät Iranilaiset halua neuvotella. Kysymys kuuluu: Miksi vaivautua? Kun joku sanoo sinulle, minä petän korteissa, se on minun oppini. Minä petän, pelatkaamme nyt pokeria,, sinun tulisi todennäköisesti ajatella: Ehkäpä minun ei pitäisi pelata pokeria sinun kanssasi. Ehkä minun pitäisi ottaa kaikki korttisi pois, sen lisäksi ase, joka on taskussasi, ja kanuuna, josta tiedän, että olet sitä rakentamassa takahuoneessa. Miksi pelaamme pokeria ihmisten kanssa, jotka kertovat meille omissa dokumenteissaan, että he pettävät? Israelin Pääministeri on toistuvasti lausunut, että hän on valmistautumassa suojelemaan Israelia Iranin ydinuhkaa vastaan.

CE: Miten uskot Netanjahun ottavan Ahmadinejadin uhkailut ja asennoitumisen?

Joel: Netanjahu uskoo, että Ahmadinejad ja hänen ylivalvojansa, Ajatollah Khamenei, molemmat tarkoittavat, mitä he sanovat. Hän on edelleen ymmällä, lievästi sanoen, ettei kukaan muu näe tätä. Hän on tullut johtopäätökseen, ettei kukaan näe Irania sillä tavoin kuin hän näkee, ja tämä tuo hänet hyvin yksinäiselle paikalle. Hänen on tehtävä päätös pian; ei vuosien päästä, vaan todennäköisesti kuukausien päästä. Hänen on tehtävä päätös aloittaa ennaltaehkäisevä sota Irania vastaan. Katsokaa kansainvälisiä reaktioita, kun Israel puolusti omia rajojaan, noustessaan Turkkilaiselle avustuslaivalle toukokuussa. Nyt ajatelkaapa maailman reaktioita, jos Israel lähettää satoja koneita hyökkäämään Iranin ydinlaitoksiin. Maailma tulee raivostumaan ja Netanjahu tietää tämän. Hänen on tehtävä päätös. Meidän tulee rukoilla hänelle viisautta, rohkeutta, että Netanjahu olisi erään Isaskarin pojan kaltainen, mikä on kuvattu Vanhassa Testamentissa; mies joka ymmärsi ajat ja tietää mitä Israelin tulisi tehdä.

CE: Uskotko, että Netanjahu todella on halukas kuitenkin suorittamaan yksipuolisen ennaltaehkäisevän ilmaiskun ja kenties peitetyn toiminnan  Irania vastaan?

Joel: Tuo on tiukka kysymys. Arvelen, että jos joku nyky-Israelin historiassa voisi tehdä ennaltaehkäisevän toimen Irania vastaan, se olisi Benjamin Netanjahu. Tämä ei kerro meille varmuudella, että hän sen tekee. Se ei kerro myöskään puuttuuko Jumala asioihin Israelin puolesta.

Suomennos loppuu tähän. Englanniksi täällä.