YK:n uusi pääsihteeri Ban Ki-Moon: Israel-Palestiinalaiskonflikti on avain Lähi-Idän ongelmiin.


Esipuhe: Jerusalem Post (by Herb Keinon) kirjoitti asiasta 1.1.2007. Ki-Moon antoi haastattelunsa Etelä-Korean lehdelle
Hankyoreh'lle.  Alla pääkohtien vapaita käännöskatkelmia.

  • YK:n uusi pääsihteeri, Kofi Annanin seuraaja, sanoi maanantaina, että Israel-Palestiinalaisongelma on kaikkien Lähi-Idän ongelmien ytimessä.
  • Etelä-Korean lehdelle Hankyoreh'lle Ki-Moon sanoi Kofi Annanin ja muiden kansainvälisten johtajien, kuten Pääministeri Tony Blairin keskittyneen Palestiinaan.
  • "Jos asiat konfliktissa Israelin ja Palestiinan välillä menevät hyvin, [päätöslauselmat] muut asiat Lähi-Idässä, kuten Libanonissa, Iranissa, Irakissa ja Syyriassa todennäköisesti seuraavat sujuvasti. Tulen tapaamaan kyseiset osapuolet niin pian kuin mahdollista," sanoi Ban haastattelussa, joka oli lehden englanninkielisellä sivulla.
  • Tilanne vaihtelee laajasti riippuen Jerusalemin tilanteesta. Juuret alueen ongelmiin löytyvät terrorismista, islamilaisesta radikalismista ja äärikiihkoilijoista ja vihasta länttä kohtaan. Huolimatta Banin kommenteista, Israel toivottaa uuden pääsihteerin tervetulleeksi. Ban oli Etelä-Korean ulkoministeri 2004-06 ja on tuttu Israelille, vieraillen maassa 2005. Mutta häntä ei pidetä Israelissa kuitenkaan edistyneenä Lähi-Idän asioiden asiantuntijana.
  • Ban aikoo uusia YK:n henkilöstöä ja saneerata YK-toimintoja Lähi-Idässä.
  • Banin asioiden kärjessä on mm.Somalia, Lähi-Itä ja Pohjois-Korea.

ps. Israel kiistää 3.1.-07. YK:n uuden pääsihteerin näkemyksen Lähi-Idän kriisin syistä.
Kommentti: YK:n uuden pääsihteerin asialistalla on profeetallisesti tärkeä alue: Israel-Palestiinalaisongelma. Hänen asiantuntemattomuutensa paljastuu kyllä tuossa hänen linjanvedossaan. Hän arvioi pääongelman Lähi-Idässä väärin. Monta sotaa käytiin Israelia vastaan, ennenkuin palestiinalaiset alkoivat vaatia yhtään mitään. Jordanian kuningas Hussein mm. kiisti aivan oikein, ettei mitään palestiinalaisia olekaan, vaan he ovat jordanialaisia, koska 66% oli tullut Israelin puolelle rajan yli Jordaniasta.
       Lähi-Idän suurin ongelma on juutalaisviha ja Lähi-Idän ainoa demokratia, Israel, joka on piikkinä islamilaisen maailman sydämessä. Mainitun vihan pääedustajana on juuri nyt Iran, joka haluaa tuhota Israelin ja länsimaat, tehdäkseen tuloa islamilaiselle Mahdi-Messiaalle, joka Ahmadinejadin mukaan ilmaantuu v.2007. (ja alistaa maailman islamin valtaan).
       Lähi-Idän (pakko) rauhanteko on aika iso juttu profeetallisesti, varsinkin jos se sisältää Israelin maan jakamisen, koska Jumala on Israelin patriarkoille luvannut Israelin maan vain Israelille ja varoittaa kansoja koskemasta Hänen (Jumalan) silmäteräänsä. Raamatun mukaan maa tullaan kuitenkin jakamaan ja se johtaa Jumalan ja maailman kansojen apokalyptiseen loppuselvittelyyn Jooel-profeetan kuvaamalla tavalla.