Bein HaMetzarim; ahdistusten välillä, 17. Tammuz - 9. Av

12.7.2018 / Bein HaMetzarim; ahdistusten välillä, 17. Tammuz - 9. Av


Shalom,

Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. 
Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Matt. 24:32-33
"oven edessä" voisi olla myös "pasuunan puhaltaminen", sillä 
arameaksi tara on ovi, tera ”puhaltaa pasuunaan”; molemmissa samat juurikirjaimet.

Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat. 
Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Matt 24:34-35

Ja minulle tuli tämä JHVH:n sana: "Ihmislapsi, miksi teillä on tämä pilkkalause Israelin maasta, kun sanotte: 'Aika venyy pitkälle, ja tyhjään raukeavat kaikki näyt?' 
Sentähden sano heille: Näin sanoo Herra, JHVH: Minä teen lopun tästä pilkkalauseesta, niin ettei sitä enää lausuta Israelissa. Sano heille päinvastoin: Lähellä on aika ja kaikkien näkyjen täyttymys...

..Ja minulle tuli tämä JHVH:n sana: "Ihmislapsi, katso, Israelin heimo sanoo: 'Niihin näkyihin, joita tämä näkee, on päiviä paljon, ja hän ennustaa kaukaisista ajoista'. Sentähden sano heille: Näin sanoo Herra, JHVH: Ei viivy enää yksikään minun sanani: Minkä sanan minä puhun, se tapahtuu, sanoo Herra, JHVH."

Hesekiel 12:21-23, 26-28 

Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Kun ilta tulee, sanotte te: 'Tulee selkeä ilma, sillä taivas ruskottaa', ja aamulla: 'Tänään tulee rajuilma, sillä taivas ruskottaa ja on synkkä'. Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain merkkejä ette osaa. Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin Joonaan merkki." Ja hän jätti heidät ja meni pois.

Matteus 16:2-4 

Sillä ei Herra, JHVH, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.

Aamos 3:7 

Meillä on nyt runsaasti "aikain merkkejä" ympärillämme ja tapahtumat etenevät nopeasti. Edellisessä postissani kirjoitin, kuinka maailmanjohtajat, nyt presidentti Trump Lähi-idän neuvottelijoidensa Jared Kushnerin ja Jason Greenblattin välityksellä, yrittävät kovasti tehdä sopimuksen, joka toisi rauhan Lähi-itään. Saudit ovat tehneet oman ehdotuksensa. 
Prinssi William teki 25.-28.6. Britannian kuningashuoneen ensimmäisen virallisen valtiovierailun Israeliin ja myös Palestiinan hallinnon puhemiestä tapaamaan. Netanyahu kutsui vierailua "historialliseksi", vaikka särön vierailulle aiheutti Englannin ulkoministeriön tiedote, jossa kerrottiin, että "hänen kuninkaallinen korkeutensa vierailee miehitetyllä Palestiinan alueella Öljymäellä,..".  Kasainliiton v. 1922 vahvistaman Balfourin julistuksen Israelille myötämät alueet Israel sai takaisin, kun v. 1967 sodassa Israelin armeija viimein karkoitti jordanialaiset miehittäjät Juudeasta ja Samariasta sekä Jerusalemin itäosista. Jordania myöhemmin luopui vaatimuksistaan miehittämiinsä alueisiin säilyttäen vain islamin pyhien paikkojen valvonnan Jerusalemissa. Englannin ulkoministeriöllä on näköjään ongelmia tämän Balfourin julistuksen kanssa nyt kuten on ollut aiemminkin.
Prinssi William vierailun jälkeen lupasi tehdä työtä kestävän rauhan saamiseksi Lähi-Itään. 
PRINCE WILLIAM 
Kahden maailman mahtavimman maan päämiehet USA:n Trump ja Venäjän Putin kohtaavat maanantaina 16.7. Helsingissä. Maailmaa ollaan laittamassa eri sopimusten kautta uuteen järjestykseen. Mikä on Suomen asema näissä sopimuksissa? Rukousaiheena tärkeä.

Voidaankin kysyä, joko nyt pian on aika Danielin viimeisen vuosiviikon alkaa? Daniel 9:24-27
Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan. 
25. Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja. 
26. Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty. 
27. Hän tekee lujan liiton monien kanssa yhdeksi vuosiviikoksi (Raam. kansalle käänn.), ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse." 

Isä haluaa meidän tuntevan ajan merkit, jotka on ilmoitettu Hänen sanassaan. Hän sanoo ilmoittavansa salaisuutensa palvelijoilleen profeetoille ennen tapahtumien alkua. Jeshua sanoo myös, että omilleen Hän ei tule "kuin varas yöllä", kuten muille. Meitä, jotka valvomme, "se päivä" ei yllätä!

Meille olemme saaneet "voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen." (2. Tim. 1:7) Luottakaamme siihen ja tässä hengessä toimikaamme! Muistetaan kaikkina aikoina, että rukous ja ylistys ovat voimakkaat aseet! Heprean kielessä usko ja uskollisuus ovat sama sana: emuna. Niitä ei tulisi erottaa; uskoon kuuluu uskollisuus Jeshualle ja Hänen sanalleen.

Näemme päivittäin, kuinka ilmapiiri kovenee ja laittomuus pääsee valtaan länsimaissa ja omassa maassamme. On yhä haastavampaa tuoda julki totuutta, liittyipä se sitten maailman tapahtumiin tai moraalikysymyksiin, lasten oikeuksiin ja kysymyksiin hyvästä ja pahasta. Julkisuudessa saisi olla vain yhtä mieltä, yhteiskunta on kovenemassa ja yhä kauempana Jumalan sanan ohjeista.

Ahdistusten välillä (Tammuz 17 - Av 9)

Tammuz 17 oli päivä, kun israelilaiset erämaassa tekivät itselleen epäjumalan, kultaisen vasikan. Tammuz 17 v. 2018 täällä Suomessa oli päivä, kun ihmiset "tanssivat kultaisen vasikan ympärillä", nousivat Jumalan lakeja vastaan sydämensä ylpeydessä. Oli Pride-kulkueen päivä sapattina 30.6., joka "sattui" olemaan juuri Tammuz 17. Kapina oli puettu tasa-arvon kaapuun. Synti ei kuitenkaan ole synonyymi tasa-arvolle. Sateenkaari on kaapattuna kultaisen vasikan peitteeksi, vaikka kaari on liiton merkki ihmisen ja Elohimin, Luojan välillä. Nyt tätä elämäntapaa oltiin tukemasa sankoin joukoin, Helsingin kaupungin pormestari ja monet poliitikot etunenässä. Kansankirkko on jo taipumassa humanistisen maailman paineissa ja omassa luopumuksessaan puoltamaan sellaista, mikä on täysin vastoin luomisjärjestystä ja kauhistus Jumalalle. 


Kuukausi Av yhdistetään Jaakobin toiseen poikaan Simeoniin. שמעון Shim'on nimen merkitys on kuulla, kuunnella, hepreal. sanasta shama, "Hän on kuullut". 
Nyt on aika valvoa 
ja ei vain kuulla, vaan kuunnella, mitä Pyhyyden Henki puhuu.

Mitä Ilm. 2:7  sanoo seitsemälle seurakunnalle: Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'
Ilm 2:11 - Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.'
Ilm 2:17 - Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.'
Vielä neljälle seurakunnalle sanotaan: - Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.

9. Av on v. 2018  21. heinäkuuta, mutta kun silloin on sapatti, se alkaa vasta lauantai-iltana ja kestää 22.7. iltaan.  
17. Tammuz ja 9. Av välissä on kolme viikkoa 7+7+7; Bein HaMetzarim, ahdistuksien keskellä. Molemmat surun päivät ovat juutalaisilla paastopäiviä.

Me tiedämme, että tulevassa Kuningaskunnassa 1000v. aikana, Messias Jeshua hallitsee uudelleen rakennetusta Temppelistä käsin Jerusalemissa. 
Sakarjan kirjassa on lupaus, että kesän paastot ja suruaika kääntyvät kerran ilon ajoiksi. 

"Näin sanoo JHVH Sebaot: Neljännen kuun (Tammuz 17) paasto ja viidennen (Av 9) paasto ja seitsemännen (Tishri 10; Jom Kippur) paasto ja kymmenennen paasto on oleva Juudan heimolle ilo ja riemu ja mieluinen juhla. Mutta rakastakaa totuutta ja rauhaa." Sakarja 8:19

Tammuz 17, Shiva Asar B'Tammuz (בתמוז עשר שבעה) 
Tammuz 17 tapahtunutta: 
- Mooses rikkoi laintaulut, kun näki ihmisten tanssivan kultaisen vasikan ympärillä, jonka nämä olivat tehneet Mooseksen oltua 40 päivää Siinain vuorella. (2. Moos. 32:19). Myöhemmin JHVH antoi uudet laintaulut.(2. Moos 34)

 
 
- Päivittäinen uhritoimitus lakkasi 1. temppelissä lampaiden ja muiden uhrieläinten puutteessa Nebukadnessarin piirittäessä Jerusalemia.
- Roomalaiset murtautuivat Tituksen johdolla Jerusalemin muurien läpi ennen 2. temppelin tuhoamista (9. Av) v. 70 jKr.
- Vuosia ennen suurta kapinaa roomalainen kenraali, josta teksteissä käytetään vain nimitystä Apostumus, julkisesti poltti Toorarullan.
- Kuningas Manasse asetti Aseran, epäjumalankuvan, temppeliin. (2. Kun. 21:7) 
 
Muita Tammuz 17. tapahtumia: 
- v.1391, yli 4,000 Espanjan juutal. tapettiin Toledossa ja Jaenissa. 

- v. 1559 Prahan juutalaiskortteli poltettiin ja hävitettiin. 

- v. 1944, koko Kovnon gheton väestö lähetettiin kuolemanleireille.  

- v.1970, Libya määräsi juutalaisten omaisuuden haltuunotettavaksi.

 

Tammuz 17. alkaa kolme viikkoa kestävän murheen ajan Bein HaMetzarim (ahdistuksien keskellä), jolloin suuria tragedioita on tapahtunut juutalaisille historian eri aikoina. Tänä aikana ei pidetä häitä, vaikka kesä muualla maailmaa on suosittua hääaikaa. Kolmen viikon aikana tehdään parannusta omassa elämässäerityisesti niistä asioista, joilla esi-isät murehduttivat JHVH:a. Teshuva tarkoittaa parannuksen tekoa, kääntymistä Jumalan puoleen. Meidän kaikkien on hyvä tutkia elämäämme ja sydäntämme ja tehdä myös teshuva. Meille on annettu ihana lupaus Jeshuan täytetyn työn perusteella - "Se on täytetty!" Hän otti ristillä syntimme päälleen ja kärsi puolestamme rangaistuksen. Vain Hänen tähtensä meillä on pelastus ja syntiemme anteeksiantamus, yhteys Abbaan, Isään, joka otti meidät lapsikseen ja iankaikkinen elämä:

Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 1 Joh 1:9
Tämä jakso päättyy Av-kuukauden 9. päivä, 
Tisha B'Av, joka on v. 2018, heinäkuun 21, mutta sapatin tähden vietetään 22.7.

Tisha B'Av päivänä (9. Av) 5 kansallista onnettomuutta tapahtui Israelille.
1. Mooseksen aikana israelilaiset hyväksyivät 12 tiedustelijan kielteisen raportin ja siksi JHVH ei antanut kansan astua tuolloin luvattuun maahan. 
Sotah 35a Silloin koko kansa nosti kovan parun ja ihmiset itkivät tuona yönä. Tuo yö oli Tisha B'Av. He itkivät syystänsä ja Herra antoi tämän yön itkuksi myös tuleville sukupolville

http://youtu.be/5XpFO1JF2CA Tisha B'Av The Root of Destruction (Tisha B'Av Tuhon juuri)

    

2. V. 586 eKr. Babylonialaiset Nebukadnessarin johdolla tuhosivat ensimmäisen temppelin. 100,000 juutalaista tapettiin ja miljoonat menivät pakkosiirtolaisuuteen. Ensimmäinen Temppeli ehti olla paikallaan 410 v, mutta tuhottiin murhien, moraalittomuuden ja epäjumalanpalveluksen tähden. JHVH on armollinen. Kuten Jeremia oli profetoinut, juutalainen kansa palasi Jerusalemiin 70 vuoden jälkeen ja Temppeli rakennettiin uudelleen. 

  https://i.ytimg.com/vi/aC3nUrJutsM/hqdefault.jpg

3. Roomalaiset Tiituksen johdolla tuhosivat toisen temppelin. Pari miljoonaa juutalaista kuoli ja noin miljoona meni pakkosiirtolaisuuteen. V. 70 jKr. Rooman armeija piiritti Jerusalemin ja 17. Tammuz päivittäinen uhri taas lakkautettiin. Roomalaiset polttivat 9. Av toisen temppelin. Valtava kuumuus ja tuli sai temppelin kullan sulamaan ja vuotamaan raunioiden ja kivien väliin. Kun oli viilentynyt, roomalaiset sotilaat käänsivät joka kiven etsiessään kultaa. 
Jeshua oli profetoinut tämän tuhon jo vuosikymmeniä ennen: "Ja kun hän meni ulos pyhäköstä, sanoi eräs hänen opetuslapsistaan hänelle: "Opettaja, katso, millaiset kivet ja millaiset rakennukset!" 
Jeesus vastasi hänelle: "Sinä näet nämä suuret rakennukset. Niistä ei ole jäävä kiveä kiven päälle maahan jaottamatta." 
Mark 13:1-2

Heprealaisissa  aakkosissa on 22 kirjainta. On myös 22 päivää 17. Tammuz'sta 9. Av päivän mukaan lukien. Läpi historian nämä ovat olleet tuhon päiviä israelilaisten historiassa. Nämä ovat päiviä, jolloin rakennusten kivet on hajoitettu. Temppelihän kuvaa Messiaan ruumista.; ('minun huoneeni on raunioina...')Temppelin tuho kuvaa Israelin tilaa. 

Profetia toteutui: Miika 3:12 "Teidän tähtenne Siion kynnetään pelloksi, Jerusalemista tulee rauniokumpu, ja temppelivuoren peittää metsä."
4. Bar Kochba kapina tukahdutettiin Rooman keisari Hadrianuksen toimesta. Betarin kaupunki oli viimeinen, joka seisoi roomalaisia vastaan. Se valloitettiin ja hävitettiin. Yli 100 000 juutalaista tapettiin.
5. Roomalainen kenraali Turnus Rufus kynsi temppelialuetta ja sen ympäristöä ja Jerusalemista rakennettiin pakanakaupunki, jolle annettiin nimi Aelia Capitolina. Juutalaisilta oli pääsy kielletty. 
 
Muitakin onnettomuuksia on tapahtunut Tisha B'Av:

1. Eesau kohtasi Jaakobin tämän palatessa takaisin Kaanaan maahan. Tämä tapahtuma Jaakobin elämässä on profeetallinen koskien hänen jälkeläisiään. Tämä kohtaaminen kuvaa myös lopun aikana näiden kansojen kohtaamista. Eesaun jälkeläisten kanssa on edelleen taistelu meneillään.

http://www.medievaltymes.com/courtyard/images/crusades/first_crusade_route_map.jpg  Tekstiin lisättävä kuva 2
2. Paavi Urban II julisti ensimmäisen ristiretken. Kymmeniä tuhansia juutalaisia tapettiin ja monia juutalasten yhteisöjä hävitettiin. 
3. V.1290 Kuningas Edward I määräsi 9. Av juutalaiset karkoitettavaksi Englannista. Vasta v. 1657 he saivat taas palata. 
4. V. 1306 juutalaiset karkoitettiin Ranskasta.  
5. V. 1391 yli 4,000 Espanjan juutalaista tapettiin Toledossa and Jaenissa, Espanjassa. 
http://www.susangaeta.com/wp-content/uploads/2014/07/1391-Explusion-Begins-in-Seville.jpg  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT441MyxGvXR4A52ngoDJbL5vPjPFTjBqAODPMkx5czCXkysGwr5g

6. Espanjan inkvisitio kärjistyi juutalaisten karkoitukseen Espanjasta 9. Av  v. 1492. Tämä on sama päivä, kun  Kristoffer Kolumbus (itse juutalainen konverso) lähti purjehtimaan.
7. V. 1559 Prahassa juutalaisosa poltettiin ja ryöstettiin.
8. V. 1648 Puolassa Chmelnicky surmasi joukoittain kymmeniä tuhansia juutalaisia. 

9. I Maailmansota syttyi 9. Av v. 1914, kun Venäjä julisti sodan Saksalle. Saksan kehitys nosti Hitlerin valtaan; Holokausti. 
10. 9. Av alkoi juutalaisten karkoitus Varsovan ghettosta.  
11. V. 1942 tehtiin suunnitelmat juutalaisten tuhoamiseksi.  
12. V. 1944 koko Kovnon ghetto lähetettiin kuolemanleireille. 
13. V. 1970 Libya määräsi juutalaisten omaisuuden takavarikoinnin.
14. Persianlahden sota alkoi 9. Av, kun Saddam Hussein aloitti sodan Kuwaitia vastaan ja kuukausien ajan ampui 39 ohjusta Israeliin. 
15. V. 2006 Libanon-Israel -sota
 
Miksi paastotaan 9. Av ja miksi niin monia tragedioita on osunut juuri tuolle päivälle? 
 
9. Av paasto on toinen tärkeysjärjestyksessä Jom Kippurin jälkeen ja toinen ns. 'vaikeista' paastoista. Koska tragediat tapahtuivat 9. Av, tämä päivä julistettiin paastopäiväksi.
Juutalaisen tradition mukaan viidennen kuun  9. päivä on surullisin päivä Israelin kalenterissa. Tätä päivää on paastottu Salomonin temppelin tuhoutumisesta lähtien aina tähän päivään asti. 

"Palkkio on säästetty ansion päiväksi ja tuho syyllisyyden päiväksi."  (Talmud, Ta'anit 29a)  
"Koska Mooseksen päivinä esi-isät 9. Av tekivät pahan synnin, niin tuo päivä on varattu onnettomuuksille. Joka vuosi tuon päivän tullessa, alkuperäinen isien synti tuodaan taas valoon. Ja se johtuu siitä, että emme ole vielä täysin korjanneet vääryyttä ja Jumala ei voi välittää meille tavallista hyvyyttään tuona päivänä jättäen meidät haavoittuviksi vastustajalle." 9. Av'sta on täten tullut 'heikko lenkki' juutalaisen historian ketjussa. 
 
Israelilaiset olivat erämaassa koettuaan juuri suurten ihmeiden Exoduksen ja nyt piti mennä Luvattuun maahan. 10 miestä lähetetiin vakoilemaan maata. Tiedustelijat palasivat ja heidän raporttinsa oli, että maa oli voittamaton. Vain kaksi heistä uskoi JHVH:en, jolle mikään ei ole vaikeaa.
Tuona yönä 9. Av kansa itki. He mieluummin palaisivat Egyptiin kuin tulisivat kanaanilaisten teurastamaksi. 
JHVH pettyi suuresti kansan osoittaessa epäuskoa Hänen kaikkivaltiuttaan kohtaan ja seurauksena tästä tuo sukupolvi (paitsi Joosua ja Kaleb) ei päässyt Luvattuun maahan. Ainoastaan heidän lapsensa pääsivät sinne, mutta vasta 40v. myöhemmin.

Tietäen kohtalonsa joka vuosi israelilaiset kaivoivat hautansa ennen Tisha b’Av ja sitten he nukkuivat niissä tuon yön. Aamulla he heräsivät ja katsoivat, kuka oli elossa. Ja joka vuosi he löysivät 15 000 kuolleina. Kun 40 v. oli kulunut, ihmiset taas kerran kaivoivat hautansa Tisha B'Av'na, mutta aamulla huomasivat, että kaikki olivatkin elossa. Huolissaan, että olivat erehtyneet päivästä, he jatkoivat arkussa nukkumista. Kuuden yön jälkeen (Tu b’Av =15. Av) he ymmärsivät, että heidän vanhempiensa sukupolvi oli täysin poistunut ja kaikkien, jotka olivat elossa, sallittiin mennä maahan 

Juutalaiset ajattelevat, että milloin JHVH rankaisee jotakuta, se aina tehdään tavalla, joka on verrannollinen syntiin, mitä on tehty. Yksi klassinen esimerkki tästä on egyptiläisten rangaistus israelilaisten orjuuttamisesta. Egyptiläiset vainosivat israelilaisia hukuttamalla juutalaiset poikalapset Niilin virtaan. Rangaistus tästä oli, että heidät itsensä hukutettiin Punaiseenmereen.

 Jeshua Messias on vastaus 9. Av-päivän muuttumiseen ilon päiväksi, kun anteeksianto synneistä ja sovitus Isän kanssa on vastaanotettu.
Profeetta Jeremia oli nähnyt ensimmäisen temppelin tuhon ja profetoi myös toisen temppelin tuhosta ja juutalaisten karkoituksesta kansojen sekaan:
 
"Voi paimenia, jotka tuhoavat ja ajavat hajalle minun laitumeni lampaat, sanoo JHVH. 
2. Sentähden näin sanoo JHVH, Israelin Jumala, paimenista, jotka kaitsevat minun kansaani: Te olette hajottaneet minun laumani, karkoittaneet lampaat pois, ettekä ole pitäneet niistä huolta. Katso, minä pidän huolen teidän pahain tekojenne rankaisemisesta, sanoo JHVH. 

Jer 23:1–2 
Hän profetoi kuitenkin, että JHVH toisi karkoitetut taas takaisin:
3. Minä kokoan laumani jäännöksen kaikista maista, joihin olen lampaani karkoittanut. Minä tuon ne takaisin laitumelleen, ja niistä tulee hedelmällisiä ja ne lisääntyvät. 
4. Minä herätän heille paimenia, jotka kaitsevat heitä. He eivät enää pelkää eivätkä ole kauhuissaan, eikä yhtäkään heistä tule puuttumaan, sanoo JHVH. 
Jer 23:3-4 

  

Näinä viimeisinä päivinä olemme todistaneet Jeremian ja muiden heprealaisten profeettojen profetioiden toteutumista: Olemme todistaneet juutalaisten paluuta Luvattuun maahan - maahan, joka alusta lähtien on joutunut taistelemaan olemassaolonsa puolesta.  

Jeremia näki myös tulevan Kuninkaan ja Papin; vanhurskaan vesan, joka on 
Jeshua Messias. Adonai Tzidkenu; Herra on Vanhurskautemme


5. Katso, päivät tulevat, sanoo JHVH, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan Hän hallitsee kuninkaana ja menestyy, hän toteuttaa oikeuden ja vanhurskauden maassa. Jer 23:5

Mutta ei vain Juuda palaa, vaan koko Israel:
Jer 31:4-8
Minä rakennan sinut jälleen, ja sinä tulet rakennetuksi, neitsyt Israel. Sinä kaunistat itsesi jälleen käsirummuillasi ja lähdet iloitsevaisten karkeloon. 
5.  
Sinä istutat jälleen viinitarhoja Samarian vuorille; ne, jotka istuttavat, saavat korjata hedelmätkin. 
6. Sillä päivä on tuleva, jolloin vartijat huutavat Efraimin vuorella: 'Nouskaa, lähtekäämme Siioniin JHVH:n, meidän Jumalamme, tykö'. 
7. Sillä näin sanoo Herra: Riemuitkaa iloiten Jaakobista, kohottakaa riemuhuuto hänelle, joka on kansojen pää; kuuluttakaa, kiittäkää ja sanokaa: 'Auta, JHVH, kansaasi, Israelin jäännöstä'. 
8. Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne.

"Hänen päivinään Juuda pelastuu ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'JHVH, meidän vanhurskautemme'(JHVH Tzidkenu)".
  Jer 23:6

 
Jeshuaan uskovat tietävät, että JHVH Tzidkenu, JHVH on Vanhurskautemme, on jo tullut ja tuonut pelastuksen kansalleen ja koko maailmalle. 
Hän palaa ahdistuksen ajan lopussa Jerusalemiin ja tiedämme sanasta, että Hän hallitsee tuhatvuotisen Kuningaskunnan temppelistä käsin. 
 
    

Av 9. ensimmäinen temppeli tuhottiin ja 500 v. kuluttua toinen temppeli. Juutalaiset tuona päivänä kokoontuvat Itkumuurille ja 25 tunnin paaston aikana he rukoilevat, että temppeli rakennetaisiin seuraavaan Tisha B'Av'iin mennessä; rukouksen, jota on rukoiltu yli 1900 vuoden ajan. 

Jeremia suree Valitusvirsissä Juudan kohtaloa. Tämä kirja luetaan Av 9. synagogissa.
"Juuda on siirtynyt maastansa kurjuutta ja työn kovuutta pakoon. Se istuu pakanakansain seassa eikä lepoa löydä. Kaikki sen vainoojat saavuttivat sen, kun se oli ahdistuksien keskellä (Bein HaMetzarim)." Valitusvirret 1:3

Seuraavassa videossa näkyy juutalaisten unelma temppelistä. Temppelin paikastakin on keskusteltu, ovatko temppelit olleet kuten nyt ajatellaan, vai sittenkin Davidin kaupungissa. Kaikki paljastuu lopulta, mikä vielä on peitossa.


  https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnGE4OUGxXf4FJ8YA-WP22W9Ay1gS6Itf3CxQD16lO00Ml9pUN
Temppelivuorella nyt Al Aqsa- ja Kalliomoskeija          

Herran lupaus tänä aikana koko maailmalle, mutta erityisesti Israelille:
Sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo JHVH. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia - minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 
Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. 
Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne. 
Minä annan teidän löytää itseni, sanoo JHVH,
Jer 29:11-14

Maailma kypsyy tuomiolle; maiden ja koko maailman taloudet ovat romahtamassa, 3. maailmansotaa valmistellaan, luonto "huokailee"; suurta maanjäristystä odotetaan milloin vain. Voimme vain rukoilla Suomen puolesta, että se monien profetoima herätys tulisi pian. 

Ring of Fire (Tyynenmeren tulirengas) on Tyynellä valtamerellä sijaitseva vyöhyke, jossa esiintyy voimakkaita maanjäristyksiä ja vulkaanista toimintaa. Tämän tulirenkaan keskipisteessä on Hawaiji, jossa  Kilauea tulivuori on purkautunut jo parin kuukauden ajan. Tuo tulirengas on kuin synnytyspolttojen symboli ja nyt Hawaijilla pelätään, jos valunut laava painollaan saa saaren rannikolla reunaman irtoamaan mereen. Tuolloin seuraisi lähtisi valtameren yli valtava tsunamiaalto kohti kaukaisia rannikkoja, kuin lapsivesi, joka edeltäisi synnytystä. Poltot, aikain merkit tiivistyvät ja Israelin tapahtumat ovat kuin ajan kello. Olemme viime päivinä seuranneet tiheitä maanjäristyksiä Israelissa ja siellä pelätään suurta järistystä, jonka aika seismisesti olisi pian käsillä. 
 

Olemme maailmankaikkeutta ohjaavan Kaikkivaltiaan Jumalan tarkassa raamatullisessa aikataulussa.

Jeshua lupasi, että se sukupolvi, joka näkee viikunapuun merkin; Israelin valtion syntymisen, ei häviäisi, ennenkuin kaikki täyttyy. 

- 1. Maailmansota alkoi Av 9. (11.8.1914) Sota alkoi 2 520 v. (360 päivää/v.) Babylonian pakkosiirtolaisuuden alkamisesta v. 606 eKr.

- Israelin paluu v. 1948 alkoi 2 520 v. (360 päivää/v.) siitä, kun kansa palasi Babylonian vankeudesta v. 537 eKr. 

- Israel sai Jerusalemin Kuudenpäivän sodassa 7.6.1967. Tuolloin oli kulunut 2 520 vuotta (360 päivää/v.), kun Jerusalem saatiin taas takaisin 70v. Babylonian vankeuden jälkeen.  

JHVH:n suunnitelma on tarkka ja täydellinen. Niin on Jeshuan paluun ajankohtakin. Me voimme myrskypilvien lähestyessä olla luottavaisin mielin, sillä meille on annettu lupaus, ettei "hiuskarvaakaan päästänne häviä Isänne sallimatta."


Ole Siunattu! 
Sirkku