11.7.2017 / Ahdistusten välillä, 17. Tammuz - 9. Av

Sirkulta:

Shalom,

17. Tammuz on tänä vuonna 2017 Hillelin kalenterissa merkitty 11.7. ja Toorakalenterissa taas 12.7. 

Toorakalenterin mukaan v. 2016 Brexit -äänestys tapahtui juuri 17. Tammuz. 
Brexit oli 7v., 7kk, 7 vkk, 7 päivää 29.9.2008 talousromahduksesta, jolloin pörssi laski 777 pistettä. 7-luvut ovat myös tänä heprealaisena vuotena 5777 olleet näkyvästi esillä. Näistä olen aiemmin jo kirjoittanut. merkkejä ajasta on kaikkialla. Monet erikoiset merkit ja luvut liittyvät vuoden sisällä valittuihin päämiehiin, ItalianGentilioniin, Ranskan Macroniin, USA:n Trumpiin. Huolta ovat aiheuttaneet: Unescon äänestykset, joissa Israelilta viedään valheella omistusoikeus sen historiaan ja perintökohteisiin, Palmyran pakanakaaren kuljettaminen kohteisiin, missä maailman uuden Maailmanjärjestyksen eliittijohto kokoontuu, Pride-kulkeet ja gay-kulttuurin eteneminen maailman läntisissä maissa, porttokirkon vajoaminen yhä suurempaan luopumukseen, Pohjois-Korean uhka sen ohjuskokeiden, erityisesti viimeisimmän, mannertenvälisen ohjuskokeensa myötä 4.7. USA:n juhliessa perustamistaan, Yellowstonen yli 1000 järistystä pienen ajan sisällä, Venäjän suuret sotaharjoitukset syksyllä. Ja tässä oli vain osa asioista, joita seurata.
Monet ovat kokeneet tämän kesän valmistautumisen ajaksi syksyn koitoksiin. Ja alkaen nyt Tammuz 17 olkaamme rukouksessa ja tutkikaamme elämäämme ja vaellustamme. On valmistautumisen aika. 

Kaksi merkittävää taivaalla näkyvää merkkiä on aivan lähiaikoina luvassa. Juuri Elul-kuun alkaessa 21.8. USA:ssa näkyy auringonpimennys, joka kulkee poikki maan Oregonista Etelä-Karolinaan ja on 113 km leveä. Tätä edeltävästä on jo aikaa 99v. ja se tapahtui v. 1918. Seuraava on 7 vuoden päässä v. 2024. Onko tämä auringonpimennys 21.8.2017 vakava merkki USA:lle ja aloittaa 40 päivän koetuksen ajan, joka päättyy Jom Kippurina? Tammuz 17 (toorakalent. 12.7.) päivästä tuohon 21.8. on myös 40 päivää. 40 on parannuksenteon ja  koetuksen aikaa kuvaava luku. Elul-kuussa taas alkaa parannuksen aika, joka johtaa syksyn juhliin. Tämä USA:n auringonpimennyksestä alkava 40 päivän jakso on sama kuin historiassa Moosesmeni takaisin vuorelle 40 päiväksi ja JHVH uusi liiton, jonka oli tehnyt aiemmin ja Mooses toi sitten uudet laintaulut Jom Kippurina, kaikki tämä uusinta Tammuz 17 tapahtuneen kultaisen vasikan synnin tähden. (2. Moos 34:1-28).

solar-eclipse-2017 total-solar-eclipse

Toinen suuri syksyn merkki on Neitsyen tähtikuviossa tapahtuva Jupiterin "syntymä" 23.9.2017, jossa näkyy Ilm. 12 kuvaama "suuri merkki", tapahtuma tähdistössä

Olemme suuren muutoksen ajassa. Messiaskuninkaamme Jeshua on palaamassa takaisin ja kaikki ennalleen asetetaan. Jos uskova ei erota, missä ajassa olemme, hän ei tunne kirjoituksia. Harvassa kristillisessä seurakunnassa opetetaan profetian sanaa ja avataan kirjoituksia, niin että ihmiset osaisivat valmistautua ja olla hereillä. Tässä on pastoreilla vastuu. Myötäillään sen sijaan maailman ilmiöitä, mennään niihin mukaan ja alennutaan kompromisseihin, että saataisiin ihmiset viihtymään. Samalla joudutaan luopumaan veren evankeliumista, parannuksenteosta, syntikäsitteestä jne... "Ulkopuolelle leirin" ei enää haluta mennä, vaan samassa menossa ollaan mukana maailman leirinuotioilla.Kuukausi Av yhdistetään Jaakobin toiseen poikaan Simeoniinשמעון Shim'on nimen merkitys on kuulla, kuunnella, hepreal. sanasta shama, "Hän on kuullut". 
Nyt on aika valvoa 
ja ei vain kuulla, vaan kuunnella, mitä Pyhä Henki puhuu.

 Mitä Ilm. 2:7  7 seurakunnalle: Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'
Ilm 2:11 - Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.'
Ilm 2:17 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.'
Vielä neljälle seurakunnalle sanotaan: Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.Toorakalenterin mukaan 9. Av v. 2017 on 1.-2. elokuuta. 17. Tammuz ja 9. Av välissä on kolme viikkoa7+7+7; Bein HaMetzarim, eli 'ahdistuksien keskellä'. Molemmat surun päivät ovat paastopäiviä.

Me tiedämme, että tulevassa Kuningaskunnassa 1000v. aikana, Messias Jeshua hallitsee Temppelistä käsin Jerusalemissa. 
Sakarja 8:19 on lupaus, että kesän paastot ja suruaika kääntyvät kerran ilon ajoiksi

"Näin sanoo JHVH Sebaot: Neljännen kuun (Tammuz 17) paasto ja viidennen (Av 9) paasto ja seitsemännen (Tishri 10; Jom Kippur) paasto ja kymmenennen (Tevet 10) paasto on oleva Juudan heimolle ilo ja riemu ja mieluinen juhla. Mutta rakastakaa totuutta ja rauhaa."


Tammuz 17Shiva Asar B'Tammuz (בתמוז עשר שבעה) heprealaisessa kalenterissa on paastopäivä Israelissa. 

Tammuz 17 tapahtunutta: 

Mooses rikkoi laintaulut, kun näki ihmisten tanssivan kultaisen vasikan ympärillä, jonka nämä olivat tehneet Mooseksen oltua 40 päivää Siinain vuorella. (2. Moos. 32:19). Myöhemmin JHVH antoi uudet laintaulut.(2. Moos 34)

 
 
Päivittäinen uhritoimitus lakkasi 1. temppelissä lampaiden ja muiden uhrieläinten puutteessaNebukadnessarin piirittäessä Jerusalemia.
Roomalaiset murtautuivat Tituksen johdolla Jerusalemin muurien läpi ennen 2. temppelin tuhoamista (9. Av) v. 70 jKr.
- Vuosia ennen suurta kapinaa roomalainen kenraali, josta teksteissä käytetään vain nimitystä Apostumus, julkisesti poltti Toorarullan.
- Kuningas Manasse asetti Aseran, epäjumalankuvan, temppeliin. (2. Kun. 21:7) 
 
Muita Tammuz 17. tapahtumia: 
       

- Joosef ja Samuel syntyivät (40 vkk Tishri 1:stä)            

- v.1391, yli 4,000 Espanjan juutal. tapettiin Toledossa ja Jaenissa. 

- v. 1559 Prahan juutalaiskortteli poltettiin ja hävitettiin. 

- v. 1944, koko Kovnon gheton väestö lähetettiin kuolemanleireille.  

- v.1970, Libya määräsi juutalaisten omaisuuden haltuunotettavaksi.

 

Tammuz 17. alkaa kolme viikkoa kestävän murheen ajan Bein HaMetzarim (ahdistuksien keskellä), jolloin suuria tragedioita on tapahtunut juutalaisille historian eri aikoina. Tänä aikana ei pidetä häitä, vaikka kesä muualla maailmaa on suosittua hääaikaa. Kolmen viikon aikana tehdään parannusta omassa elämässä erityisesti niistä asioista, joilla esi-isät murehduttivat JHVH:a. Teshuva tarkoittaa parannuksen tekoa, kääntymistä Jumalan puoleen. Meidän kaikkien on hyvä tutkia elämäämme ja sydäntämme ja tehdä myös teshuva. Meille on annettu ihana lupaus Jeshuan täytetyn työn perusteella - "Se on täytetty!"Hän otti ristillä syntimme päälleen ja kärsi puolestamme rangaistuksen. Vain Hänen tähtensä meillä on pelastus ja syntiemme anteeksiantamus, yhteys Abbaan, Isään, joka otti meidät lapsikseen ja iankaikkinen elämä:

Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 1 Joh 1:9

Tämä jakso päättyy Av-kuukauden 9. päivä, 
Tisha B'Av, joka on v. 2017, elokuun 1.-2. 

Tisha B'Av päivänä (9. Av) 5 kansallista onnettomuutta tapahtui Israelille.
1. Mooseksen aikana israelilaiset hyväksyivät 12 tiedustelijan kielteisen raportin ja siksi JHVH ei antanut kansan astua tuolloin luvattuun maahan. 
Sotah 35a Silloin koko kansa nosti kovan parun ja ihmiset itkivät tuona yönä. Tuo yö oli Tisha B'Av. He itkivät syystänsä ja Herra antoi tämän yön itkuksi myös tuleville sukupolville

http://youtu.be/5XpFO1JF2CA Tisha B'Av The Root of Destruction (Tisha B'Av Tuhon juuri)

  

2. V. 586 eKr. Babylonialaiset Nebukadnessarin johdolla tuhosivat ensimmäisen temppelin. 100,000 juutalaista tapettiin ja miljoonat menivät pakkosiirtolaisuuteen. Ensimmäinen Temppeli ehti olla paikallaan 410 v, mutta tuhottiin murhien, moraalittomuuden ja epäjumalanpalveluksen tähden. JHVH on armollinen. Kuten Jeremia oli profetoinut, juutalainen kansa palasi Jerusalemiin 70 vuoden jälkeen ja Temppeli rakennettiin uudelleen. 

  https://i.ytimg.com/vi/aC3nUrJutsM/hqdefault.jpg

3. Roomalaiset Tiituksen johdolla tuhosivat toisen temppelin. Pari miljoonaa juutalaista kuoli ja noin miljoona meni pakkosiirtolaisuuteen. V. 70 jKr. Rooman armeija piiritti Jerusalemin ja 17. Tammuzpäivittäinen uhri taas lakkautettiin. Roomalaiset polttivat 9. Av toisen temppelin. Valtava kuumuus ja tuli sai temppelin kullan sulamaan ja vuotamaan raunioiden ja kivien väliin. Kun oli viilentynyt, roomalaiset sotilaat käänsivät joka kiven etsiessään kultaa. 
Jeshua oli profetoinut tämän tuhon jo vuosikymmeniä ennen: "Ja kun hän meni ulos pyhäköstä, sanoi eräs hänen opetuslapsistaan hänelle: "Opettaja, katso, millaiset kivet ja millaiset rakennukset!" 
Jeesus vastasi hänelle: "Sinä näet nämä suuret rakennukset. Niistä ei ole jäävä kiveä kiven päälle maahan jaottamatta." 
Mark 13:1-2

Heprealaisissa  aakkosissa on 22 kirjainta. On myös 22 päivää 17. Tammuz'sta 9. Av päivän mukaan lukien. Läpi historian nämä ovat olleet tuhon päiviä israelilaisten historiassa. Nämä ovat päiviä, jolloin rakennusten kivet on hajoitettu. Temppelihän kuvaa Messiaan ruumista.; ('minun huoneeni on raunioina...') Temppelin tuho kuvaa Israelin tilaa. 

Profetia toteutui: Miika 3:12 "Teidän tähtenne Siion kynnetään pelloksi, Jerusalemista tulee rauniokumpu, ja temppelivuoren peittää metsä."
 
4. Bar Kochba kapina tukahdutettiin Rooman keisari Hadrianuksen toimesta. Betarin kaupunki oli viimeinen, joka seisoi roomalaisia vastaan. Se valloitettiin ja hävitettiin. Yli 100 000 juutalaista tapettiin.

5. Roomalainen kenraali Turnus Rufus kynsi temppelialuetta ja sen ympäristöä ja Jerusalemista rakennettiin pakanakaupunki, jolle annettiin nimi Aelia Capitolina. Juutalaisilta oli pääsy kielletty. 
 
Myös muita onnettomuuksia on tapahtunut Tisha B'Av:

1. Eesau kohtasi Jaakobin tämän palatessa takaisin Kaanaan maahan. Tämä tapahtuma Jaakobin elämässä on profeetallinen koskien hänen jälkeläisiään. Tämä kohtaaminen kuvaa myös lopun aikana näiden kansojen kohtaamista. Eesaun jälkeläisten kanssa on edelleen taistelu meneillään.

http://www.medievaltymes.com/courtyard/images/crusades/first_crusade_route_map.jpg  
2. Paavi Urban II julisti ensimmäisen ristiretken. Kymmeniä tuhansia juutalaisia tapettiin ja monia juutalasten yhteisöjä hävitettiin. 
3. V.1290 Kuningas Edward I määräsi 9. Av juutalaiset karkoitettavaksi Englannista. Vasta v. 1657 he saivat taas palata. 
4. V. 1306 juutalaiset karkoitettiin Ranskasta.  
5. V. 1391 yli 4,000 Espanjan juutalaista tapettiin Toledossa and Jaenissa, Espanjassa. 
http://www.susangaeta.com/wp-content/uploads/2014/07/1391-Explusion-Begins-in-Seville.jpg  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT441MyxGvXR4A52ngoDJbL5vPjPFTjBqAODPMkx5czCXkysGwr5g

6. Espanjan inkvisitio kärjistyi juutalaisten karkoitukseen Espanjasta 9. Av  v. 1492. Tämä on sama päivä, kun  Kristoffer Kolumbus (itse juutalainen konverso) lähti purjehtimaan.
7. V. 1559 Prahassa juutalaisosa poltettiin ja ryöstettiin.
8. V. 1648 Puolassa Chmelnicky surmasi joukoittain kymmeniä tuhansia juutalaisia. 

9. I Maailmansota syttyi 9. Av v. 1914, kun Venäjä julisti sodan Saksalle. Saksan kehitys nosti Hitlerin valtaan; Holokausti. 
10. 9. Av alkoi juutalaisten karkoitus Varsovan ghettosta.  
11. V. 1942 tehtiin suunnitelmat juutalaisten tuhoamiseksi.  
12. V. 1944 koko Kovnon ghetto lähetettiin kuolemanleireille. 
13. V. 1970 Libya määräsi juutalaisten omaisuuden takavarikoinnin.
14Persianlahden sota alkoi 9. Av, kun Saddam Hussein aloitti sodan Kuwaitia vastaan ja kuukausien ajan ampui 39 ohjusta Israeliin. 
15. V. 2006 Libanon-Israel -sota
 
Miksi paastotaan 9. Av ja miksi niin monia tragedioita on osunut juuri tuolle päivälle? 
 
9. Av paasto on toinen tärkeysjärjestyksessä ja vakavuudessa Jom Kippurin jälkeen ja toinen 'vaikeista' paastoista. Koska tragediat tapahtuivat 9. Av, tämä päivä julistettiin paastopäiväksi.
Juutalaisen tradition mukaan viidennen kuun  9. päivä on surullisin päivä Israelin kalenterissa. Tätä päivää on paastottu Salomonin temppelin tuhoutumisesta lähtien aina tähän päivään asti. 

(Talmud) Ta'anit 29a: "Palkkio on säästetty ansion päiväksi ja tuho syyllisyyden päiväksi." 
Mishnan mukaankoska Mooseksen päivinä esi-isät 9. Av tekivät pahan synnin, niin tuo päivä on varattu onnettomuuksille. Joka vuosi tuon päivän tullessa, alkuperäinen isien synti tuodaan taas valoon. Ja se johtuu siitä, että emme ole vielä täysin korjanneet vääryyttä ja Jumala ei voi välittää meille tavallista hyvyyttään tuona päivänä jättäen meidät haavoittuviksi vastustajalle. 9. Av'sta on täten tullut 'heikko lenkki' juutalaisen historian ketjussa
 
Israelilaiset olivat erämaassa koettuaan juuri suurten ihmeiden Exoduksen ja nyt piti mennä Luvattuun Maahan. 10 miestä lähetetiin vakoilemaan maata. Tiedustelijat palasivat ja antoivat raportin, että maa oli voittamaton. 
Tuona yönä 9. Av kansa itki. Se vaati, että mieluummin palaisi Egyptiin kuin tulisi kanaanilaisten teurastamaksi
JHVH pettyi suuresti kansan osoittaessa epäuskoa Hänen voimaansa kohtaan ja seurauksena tästä tuo sukupolvi ei päässyt Luvattuun Maahan. Vain heidän lapsensa pääsivät sinne, mutta 40v. myöhemmin.

Tietäen kohtalonsa joka vuosi israelilaiset kaivoivat hautansa ennen Tisha b’Av ja sitten he nukkuivat niissä tuon yön. Aamulla he heräsivät ja katsoivat, kuka oli elossa. Ja joka vuosi he löysivät 15 000 kuolleina. Kun 40 v. oli kulunut, ihmiset taas kaivoivat hautansa Tisha B'Av'na, mutta aamulla kaikki olivat elossa. Huolissaan, että olivat erehtyneet päivästä, he jatkoivat arkussa nukkumista. Kuuden yön jälkeen (Tu b’Av =15. Av) he ymmärsivät, että heidän vanhempiensa sukupolvi oli täysin poistunut ja kaikkien, jotka olivat elossa, sallittiin mennä maahan.  

Sanhedrin 90a (Talmudissa) kertoo, että milloin JHVH rankaisee jotakuta, se aina tehdään tavalla, joka on verrannollinen syntiin, mitä on tehty. Yksi klassinen esimerkki tästä on egyptiläisten rangaistus israelilaisten orjuuttamisesta. Egyptiläiset vainosivat israelilaisia hukuttamalla juutalaiset poikalapset Niilin virtaan. Rangaistus tästä oli, että heidät itsensä hukutettiin Punaiseen mereen.

 Jeshua Messias on vastaus 9. Av-päivän muuttumiseen ilon päiväksi, kun anteeksianto synneistä ja sovitus Isän kanssa on vastaanotettu.

Profeetta Jeremia oli nähnyt Ensimmäisen Temppelin tuhon ja profetoi myös Toisen Temppelin tuhosta ja juutalaisten karkoituksesta kansojen sekaan:
 
"Voi paimenia, jotka tuhoavat ja ajavat hajalle minun laitumeni 
lampaat, sanoo JHVH. 
2. Sentähden näin sanoo JHVH, Israelin Jumala, paimenista, jotka kaitsevat minun kansaani: Te olette hajottaneet minun laumani, karkoittaneet lampaat pois, ettekä ole pitäneet niistä huolta. Katso, minä pidän huolen teidän pahain tekojenne rankaisemisesta, sanoo JHVH. 

Jer 23:1–2
 
Hän profetoi kuitenkin, että JHVH toisi karkoitetut taas takaisin:

3. Minä kokoan laumani jäännöksen kaikista maista, joihin olen lampaani karkoittanut. Minä tuon ne takaisin laitumelleen, ja niistä tulee hedelmällisiä ja ne lisääntyvät. 
4. Minä herätän heille paimenia, jotka kaitsevat heitä. He eivät enää pelkää eivätkä ole kauhuissaan, eikä yhtäkään heistä tule puuttumaan, sanoo JHVH. 
Jer 23:3-4
 
Näinä viimeisinä päivinä olemme todistaneet Jeremian ja muiden heprealaisten profeettojen profetioiden toteutumista: Olemme todistaneet juutalaisten paluuta Luvattuun Maahan - maahan, joka alusta lähtien on joutunut taistelemaan olemassaolonsa puolesta.  

Jeremia näki myös tulevan Kuninkaan ja Papin; vanhurskaan vesan, joka on 
Jeshua Messias.
 
Adonai Tzidkenu; Herra on Vanhurskautemme


5. Katso, päivät tulevat, sanoo JHVH, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan Hän hallitsee kuninkaana ja menestyy, hän toteuttaa oikeuden ja vanhurskauden maassa. Jer 23:5

Mutta ei vain Juuda palaa, vaan koko Israel:
Jer 31:4-8

Minä rakennan sinut jälleen, ja sinä tulet rakennetuksi, neitsyt Israel. Sinä kaunistat itsesi jälleen käsirummuillasi ja lähdet iloitsevaisten karkeloon. 
5.  
Sinä istutat jälleen viinitarhoja Samarian vuorille; ne, jotka istuttavat, saavat korjata hedelmätkin. 
6. Sillä päivä on tuleva, jolloin vartijat huutavat Efraimin vuorella: 'Nouskaa, lähtekäämme Siioniin JHVH:n, meidän Jumalamme, tykö'. 
7. Sillä näin sanoo Herra: Riemuitkaa iloiten Jaakobista, kohottakaa riemuhuuto hänelle, joka on kansojen pää; kuuluttakaa, kiittäkää ja sanokaa: 'Auta, JHVH, kansaasi, Israelin jäännöstä'. 
8. Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heissä on sokeita ja rampoja ynnä raskaita ja synnyttäväisiä: suurena joukkona he palajavat tänne.

"Hänen päivinään Juuda pelastuu ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'JHVH, meidän vanhurskautemme'(JHVH Tzidkenu)".
  Jer 23:6

 
Jeshuaan uskovat tietävät, että JHVH Tzidkenu, JHVH on Vanhurskautemme, on jo tullut ja tuonut pelastuksen kansalleen ja koko maailmalle. 
Hän palaa ahdistuksen ajan lopussa Jerusalemiin ja tiedämme sanasta, että Hän hallitsee tuhatvuotisen Kuningaskunnan temppelistä käsin. Temppeli-instituutti on valmistautunut kolmannen temppelin rakentamista varten ja kaikki on jo valmiina; temppeli vain puuttuu. 
 
   

Av 9. Ensimmäinen Temppeli tuhottiin ja 500 v. kuluttua Toinen Temppeli. Juutalaiset tuona päivänä kokoontuvat lähelle aluetta, missä nuo temppelit kerran sijaitsivat. Itkumuurilla ja 25 tunnin paaston aikana he rukoilevat, että temppeli rakennetaisiin seuraavaan Tisha B'Av'iin mennessä; rukouksen, jota on rukoiltu yli 1900 vuoden ajan. 

Jeremia suree Valitusvirsissä Juudan kohtaloa. Tämä kirja luetaan Av 9. synagogissa.

"Juuda on siirtynyt maastansa kurjuutta ja työn kovuutta pakoon. Se istuu pakanakansain seassa eikä lepoa löydä. Kaikki sen vainoojat saavuttivat sen, kun se oli ahdistuksien keskellä (Bein HaMetzarim)."Valitusvirret 1:3

Seuraavassa videossa näkyy juutalaisten unelma temppelistä. 


 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnGE4OUGxXf4FJ8YA-WP22W9Ay1gS6Itf3CxQD16lO00Ml9pUN
Temppelivuorella nyt Al Aqsa- ja Kalliomoskeija          

Herran lupaus tänä aikana koko maailmalle, mutta erityisesti Israelille:
 
Sillä minä tunnen ajatukseni, joiaa minulla on teitä kohtaan, sanoo JHVH. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia - minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 
Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. 
Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne. 
Minä annan teidän löytää itseni, sanoo JHVH,
Jer 29:11-14
 

Maailma kypsyy tuomiolle; maiden ja koko maailman taloudet ovat romahtamassa, 3. maailmansotaa valmistellaan, luonto "huokailee"; suurta maanjäristystä odotetaan ja mietitään, milloin Nibirun, Planeetta X:n vaikutus alkaa tuntua . 
Olemme JHVH:n, joka ohjaa maailmankaikkeutta, tarkassa raamatullisessa aikataulussa.

Jeshua lupasi, että se sukupolvi, joka näkee Hänen kertomansa merkin toteutumisen, viikunapuun; Israelin valtion syntymisen, ei häviäisi, ennenkuin kaikki täyttyy

1. Maailmansota alkoi Av 9. (11.8.1914) Sota alkoi 2 520v. (360 päivää/v.) Babylonian pakkosiirtolaisuuden alkamisesta v.606 eKr.

Israelin paluu v. 1948 alkoi 2 520 (360 päivää/v.) vuotta siitä, kun kansa palasi Babylonian vankeudesta v. 537 eKr. 

Israel sai Jerusalemin Kuudenpäivän sodassa 7.6.1967. Tuolloin oli kulunut 2 520 vuotta (360 päivää/v.), kun Jerusalem saatiin taas takaisin 70v. Babylonian vankeuden jälkeen.  

JHVH:n suunnitelma on tarkka ja täydellinen. Niin on Jeshuan paluun ajankohtakin. Me voimme myrskypilvien lähestyessä olla luottavaisin mielin, sillä meille on annettu lupaus, ettei "hiuskarvaakaan päästänne häviä Isänne sallimatta."Ole Siunattu!