14.4.2017 / Omerin laskua kohti helluntaita

Shalom,

JHVH valitsi Aviv-kuun (Nisan) vuoden ensimmäiseksi kuukaudeksi, koska tuona kuukautena israelilaiset pääsivät vapauteen Egyptin orjuudesta. Heprealaisessa kalenterissa tänä vuonna 2017 Aviv 1. alkoi 29. maaliskuuta, jolloin kuun ohut sirppi näkyi taivaalla. Tämä kuluva vuosi tulee olemaan vielä merkittävä; on kulunut elokuussa 120v. siitä, kun oli ensimmäinen siionistikonferenssi Baselissa, 100v. Balfourin julistuksesta, 70v. päätöslauselmasta Israelin valtiosta YK:ssa ja 50v., kun koko Jerusalem kuului taas Israelille. 

2 Moos 12:1-2 "Ja JHVH puhui Moosekselle ja Aaronille Egyptin maassa sanoen:"Tämä kuukausi olkoon teillä kuukausista ensimmäinen; siitä alottakaa vuoden kuukaudet.

Avivin aikana kevät puhkeaa esiin, sadeaika on ohi ja hedelmäpuut, niityt ja pellot alkavat kukkia.

http://cdn.timesofisrael.com/blogs/uploads/2014/03/spring-israel.jpg http://www.jewishagency.org/sites/default/files/styles/blog_slider/public/5.jpg?itok=pRZghUW8
 
Heprean sana keväälle on "aviv"Sanan aviv ( אביב ) voi jakaa kahteen osaan; av אב (isä) ja iv יב kirjainten yhteenlaskettu numeroarvo on 12 (jud 10 + bet 2) https://en.wikipedia.org/wiki/Gematria. 
Näin Aviv (kevät) nähdään 12 kuukauden "isänä"
(Joe Bobker, Torah with a Twist of Humor, p. 231)
Pesach on myös kuin symbolisesti 12 Israelin heimon "isä". Näin siis koko heprealaisella kalenterilla on hengellinen yhteys 12 heimoon näiden ollessa 7 kuukauden aikana "kenraaliharjoituksissa" eri juhlissa kunnes Messias täyttäisi ne kunkin vuorollaan alkaen 1. kuun Pesachista (täysikuu) ja päätyen 7. kuun Sukkotiin/lehtimajanjuhlaan (täyskikuu)

Kalentereita, kalentereita...

http://www.templeinstitute.org/vessel_images/sickle.jpg http://www.templeinstitute.org/vessel_images/seives.jpg http://www.templeinstitute.org/vessel_images/three_tier.jpg
Omerin laskennan aikana käytettyjä astioita (Temppeli-instituutti)
http://www.templeinstitute.org/vessels_gallery_6b.htm


http://www.hebrew4christians.com/Holidays/Spring_Holidays/Sefirat_HaOmer/countomerdays2.gif
Vietimme juuri Pesachia ja olemme aloittamassa Omerin laskua (Sefirat HaOmer) (15.4. ilta-16.4. ilta) sunnuntaina; viikon ensimmäisenä päivänä, joka samalla on Jom HaBikurim; ensisadon heilutuslyhteen päivä. Omeria lasketaan aina Shavuotiin (helluntai) asti. 

Omerin laskeminen alkaa uutislyhteen heilutuspäivänä ja päättyy 50. päivään, Shavuotiin, viikkojuhlaan. Shavuot on aina viikon 1. päivänä, jolloin Jeshua ylösnousi.


7 JHVH:n juhlaa

Aviv/Nisan on Herran kalenterissa vuoden ensimmäinen kuukausi. Seitsemän (pyhä luku) ensimmäisen kuukauden aikana ovat kaikki JHVH:n seitsemän juhlaa (hepr. moadim): 
Pesach, jolloin alkaa seitsemän päivää kestävä Hag HaMatzot (happamattoman leivän juhla). Tuon viikon ajalle osuvana sunnuntaina ("jom rishon", 1. päivä) on 
Jom HaBikurim (uutislyhteen heilutuspäivä) ja neljäs juhla on Shavuot, "viikkojuhla" (helluntai).  
Syksyllä seitsemännessä kuussa, Tishri, ovat kolme viimeistä juhlaa Jom Truach (pasuunansoiton juhla), Jom HaKippurim (suuri sovituspäivä) ja Sukkot (lehtimajanjuhla).
http://pearlofgreatprice.weebly.com/uploads/1/3/1/3/13133297/9144836.jpg?414  http://www.thegloriousgospel.ca/wp-content/uploads/2012/06/Jewish-Calendar.jpg

Tämän seitsemän kuukauden aikana tapahtuvassa juhlakierrossa on esillä JHVH:n pelastussuunnitelma. Moed on juhlasta käyetty sana raamatussa ja tarkoittaa tapaamisaikaa, jolloin Herra kohtaa kansansa. Hän kutsuu kolme kertaa vuodessa kansansa Israelin Jerusalemiin kohtaamis- ja juhlapaikalle. Hän on kutsujen lähettäjä ja isäntä. Ottakaamme juhlakutsu vastaan, missä päin maailmaa olemmekin ja valmiina oikeaan aikaan; kuulkaamme, mitä maailmankaikkeuden Luoja ja Kuningas haluaa meille puhua ja näyttää. Herran kalenteri ei muutu. Pimeyden voimat, jotka ovat käyttäneet välikappaleinaan hallitsijoita ja myös katolista kirkkoa,  sen sijaan haluavat vaihtaa juhlapäivät, tuoda sekoituksen, että pelastussuunnitelma hämärtyisi ja ihmiset askartelisivat väärien asioiden parissa.

Jom HaBikurim (uutislyhteen heilutuspäivä / ensisadon päivä) on aina viikon ensimmäisenä päivänä (alkaa lauantai-iltana ja kestää sunnuntai-iltaan), happamattoman leivän juhlan aikana. 

Paitsi kuiva-ainemittaa (2. Moos 16:36 kertoo, että omer on 1/10 eefamitasta = 3,6 l), omer tarkoittaa myös puhetta tai puhuttua sanaa.

Omerin laskeminen alkaa siitä, kun omer-mitta uutisohria tuodaan Temppeliin ja päättyy, kun kaksi vehnäleipää tuodaan uutislahjana Temppeliin 50 päivää myöhemmin. Näiden 49 päivän aikana me laskemme päivät siihen asti, kun Elohimin Omer (puhuttu sana) tulee kirjoitetuksi Tooraksi Siinain vuorella 50. päivänä. Ja myös, kun Pyhä Henki kirjoittaa Tooran ei kivitauluihin, vaan sydämiimme.


Muinoin Israelissa Temppelin aikoina leikattiin pellolta ohrasadon ensimmäinen lyhde ja ylipappi heilutti omer-mitallisen jyviä JHVH:n edessä ja siitä juhla on saanut nimensä; uutislyhteenpäiväBikkur tarkoittaa ensihedelmää, hedelmien tai viljan ensisatoa. Tuona päivänä heilutettiin koko vuoden sadon ensisadon ensihedelmä.

http://voiceindesert.com/wp-content/uploads/2014/05/The-Barley-Harvest.jpg https://www.templeinstitute.org/omer_offering/Sieving-the-Omer.jpg https://www.templeinstitute.org/omer_offering/Olive-Oil-&-Frankincense.jpg
https://www.templeinstitute.org/omer_offering/Waving-the-Omer.jpg https://www.templeinstitute.org/omer_offering/Handful-Offerings.jpg https://www.templeinstitute.org/omer_offering/Base-of-the-Altar.jpg
https://www.templeinstitute.org/the_omer_offering.htm


Jom HaBikurim on päivä, jolloin heilutuslyhde ohrasadon ensihedelmästä tuotiin Temppeliin ja siitä alkoi 49 päivää kestävä omerin lasku (Sefirat HaOmer), joka johti Shavuotiin 50. päivänä

http://www.hebrew4christians.com/Holidays/Spring_Holidays/Sefirat_HaOmer/berachot-haOmer.gif

Omerin laskeminen tarkoittaa, että ääneen lasketaan jokainen niistä 49 päivästä, jotka ovat uutislyhteen heilutusjuhlan ja viikkojuhlan (helluntai) eli Shavuotin välissä (7x7 päivää = 49 päivää, hepr. Shavuot tark. 'viikot')

Baruch ata Adonai Eloheinu Melech ha'olam, asher kidshanu bemitsvotav al sfirat ha'omer. 
Siunattu olet sinä, JHVH, Jumalamme, maailmankaikkeuden Kuningas, joka olet pyhittänyt meidät käskyilläsi ja käskenyt laskemaan omeria.
(Tämän siunauksen jälkeen sanotaan):
"Tämä on ___:s  päivä ja omerin laskenta on kestänyt ___ viikkoa ja ___ päivää."
 
49. päivän lopussa lasku on ohi. Seuraava päivä, 50. päivä omerin laskussa, on Shavuot.
 Englanniksi helluntai on Pentecost, joka tulee kreikankielisestä sanasta pentekoste eli 50. 
 
Uutislyhteen juhla ja helluntai ovat omerin laskulla nivottu yhteen.
  
Kerran tuo aikamäärä johti Egyptin Exoduksesta Shavuotiin, Siinain vuoren juurelle, jossa Elämän Sanat kirjoitettiin tulella ja JHVH:n sormella kivitauluihinVapautus orjuudesta ei ollut täydellinen ennenkuin Israelin kansa sai Tooran. 
Jeshuan ylösnousemisen jälkeen opetuslapset ja monet heidän kanssaan laskivat omeria ja saapuivat 50. päivään, Shavuotiin, helluntaihin.
 Pyhyyden Henki tuli tulisina kielinä Yläsalissa olleiden ylle ja Elämän Sanat (Toora) kirjoitettiin ihmissydämiin

Kun laskemme omeria; tehkäämme se rukoillen. Tutkikaamme sydäntämme ja elämäämme tänä uutislyhteen päivän ja helluntain välisenä aikana. Tämä omerin lasku on kuin pieni riemuvuosikierto: lasketaan 7x7 päivää (49) ja saavutaan 50. päivään, joka on Shavuot (helluntai). Luku 50 on vapautuksen luku. Koko omerin laskenta on jotenkin kuin verhottua; polku, joka johtaa jonnekin, saavutaan perille. On kaksi kertaa, kun ensisato JHVH:n juhlassa uhrataan: ohra uutislyhteen päivänä ja kaksi vehnäleipää helluntaina. Onko helluntai jo kokonaan täyttynyt? Ensilyhde ohrasta on heilutettu, entä vehnäsadon uutiset? Vai onko seuraava kohtaamisaika syksyn juhlissa?

Kyse on molemmilla kerroilla liitosta: Siinain liitosta JHVH:n ja Israelin kansan välillä ja Uudesta liitosta Israelin ja Juudan heimojen kanssa, johon kaikki kansat saavat liittyä. Morsiusseurakunta lähti liikkeelle; "Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille!" Samalla alkoi morsiamelle Yljän paluun odotus. Tradition mukaan myös Nooan liitto tapahtui helluntaina ja Enok syntyi ja temmattiin helluntaina.  

Kuningas David, jonka sanotaan myös syntyneen ja kuolleen helluntaina, kirjoitti Tooralle 'rakkauskirjeen' raamatun pisimmässä Psalmissa.

Sinun todistuksesi ovat minun iloni, ne ovat minun neuvonantajani.
Psalmi 119:24

Shavuot / helluntai

5. Moos 16: 9-10
Laske seitsemän viikkoa
; siitä alkaen, kun sirppi ensi kerran olkeen pannaan, laske seitsemän viikkoa ja vietä viikkojuhla JHVH:n, sinun Jumalasi, kunniaksi kätesi vapaaehtoisin lahjoin, joita sinä annat sen mukaan, kuin JHVH, sinun Jumalasi, on sinulle siunausta antanut.


3. Moos. 23:15
 

Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa,..

3. Moos 23:10 -17

Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te tulette siihen maahan, jonka minä teille annan, ja leikkaatte sen viljaa, niin viekää papille viljastanne uutislyhde. Ja hän toimittakoon sen lyhteen heilutuksen Herran edessä (ensihedelmän juhla: Jeshuan ylösnousemus), että hänen mielisuosionsa tulisi teidän osaksenne; sapatin jälkeisenä päivänä (1. päivä) pappi toimittakoon sen heilutuksen.
 
Ja sinä päivänä, jona teidän lyhteenne heilutus toimitetaan, uhratkaa virheetön, vuoden vanha karitsa polttouhriksi JHVH:lle, ja siihen kuuluvaksi ruokauhriksi kaksi kymmenennestä lestyjä jauhojaöljyyn sekoitettuna, uhriksi, suloiseksi tuoksuksi Herralle, sekä siihen kuuluvaksi juomauhriksi neljännes hiin-mittaa viiniä.


kourallinen ohraa
  
Älkääkä syökö uutisleipää, paahdettuja jyviä tai tuleentumatonta viljaa ennen sitä päivää, jona tuotte Jumalallenne uhrilahjan. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä,(1. päivä) siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa,
laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti(Shavuotiin - helluntaihin, joka on viikon 1. päivä); sitten tuokaa JHVH:lle uusi ruokauhri.Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkuajotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, JHVH:lle uutislahjaksi.  

Omeria laskiessa olemme tärkeässä ajanjaksossa, jolla on merkitys JHVH:n suunnitelmassa.

Kyseessä on Jumalan hengellinen sadonkorjuu
, jota Israelin kansa esikuvallisesti on toteuttanut lyhteiden heilutuksineen ja joka osittain on jo toteutunut Jom HaBikurim -päivässä Jeshuan ylösnousemuksessa, jolloin myös vanhan liiton pyhiä nousi ylös. Mutta sana sanoo "kukin vuorollaan" - sadonkorjuu jatkuu. 


On kolme sadonkorjuun juhlapäivää: 
- Jom HaBikurim (ohra)

- Shavuot (vehnä)
- Sukkot (rypälesato)

Jos me olemme Jumalan viljelysmaa (esim. elo on kypsynyt, vainiot ovat vaalenneet leikattaviksi...), mihin sadonkorjuuseen me kuulumme? Onko morsian vehnän ensihedelmää? Onko nuo kaksi Shavuotin vehnäkakkua Efraim ja Juuda vai kansoista koostuvat uskovat ja Israelin uskovat? On paljon avoinna olevia kysymyksiä. Rypäleet poljetaan; tämä on jo vihan aikaa. Onko syksyn satoa vihan ajan marttyyrit? Mutta sana osoittaisi, että koko sato korjataan näiden seitsemän sadonkorjuu kuukauden aikana. 

Uudessa Testamentissa on mielenkiintoinen kohta: Joh 4:35

"Ettekö sano: 'Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu'? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi."

Kyseessä on helluntain aika. Elonkorjuujuhla, kun koko sato on valmis, on syksyllä Sukkotin aikaan.  
 
Temppeli

Olemme jo pitkällä tapahtumissa, kun katsomme kaikkiin Uuden Maailmanjärjestyksen osa-alueisiin; uusi maailmanuskonto, talous ja hallinto. Ihonalainen, käteen laitettava mikrosiru, joka tulee olemaan käytössä maksuvälineenä, on jo kehitetty ja testausvaiheessa monissa maissa. Viimeksi luimme, kuinka ruotsalaisfirma alkoi asentaa mikrosiruja tyäntekijöihinsä. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704032200096455_ul.shtml  Paavit ovat olleet jo pitkään aktiivisia uskontojen yhdistämisessä. Euroopan unionilla oli juuri 60-vuotispäivänsä, jolloin keskusteltiin maiden erilaisesta nopeudesta kiinteämpään yhtdistymiseen nähden. Puhuttiin myös yhteisestä puolustuksesta. Rooman klubin aikoinaan suunnittelema; 10 alueeseen jaettava maailma, muotoutuu kovaa vauhtia.  Monet tämän ajan sodat ja taistelutantereet ovat alueilla, jotka eivät vielä integroituneet tähän jakoon. 

Myös vapaamuurarien tavoitteena on rakentaa Kolmas Temppeli ja tämä tavoite on eteenpäin työntävä voima Lähi-idän tapahtumissa. Jo Putin sanoi taannoin, että Lähi-idässä on pohjimmiltaan kysymys Temppelivuoresta. Mitä vapaamuurarit sanovat temppelistä:
"Kaikista päämääristä, jotka muodostavat vapaamuurarien tiedesymboliikan, kaikkein tärkein, rakkain ja ylivoimaisesti merkittävin vapaamuurarille on Jerusalemin Temppeli. Temppelin hengellistäminen on ensimmäinen, näkyvin ja kokonaisvaltaisin, kaikista vapaamuurariuden symboleista...Riisu vapaamuurarius sen riippuvuudesta Temppeliin; jätä pois sen rituaaleista kaikki viittaukset tuohon pyhään rakennukseen ja legendoihin ja perinteisiin, jotka ovat siihen kytköksissä, ja järjestelmä itsessään rapistuisi ja kuolisi heti. .."   Hehän ovat kehittäneet kuvitellusta perustajastaan, Salomonin temppelin "pääarkkitehdista" Hiram Abibista lähtien koko järjestelmänsä, joka on etenemistä aste asteelta temppelissä. 
("Encyclopaedia of Freemasonry", by Albert Mackey, 33. asteen vapaamuurari)

Tämä tarkoittaa, että kulisseissa on jo pitkään valmisteltu tulevan Antimessiaan maailmanherruutta. Hän näyttää 

aluksi Israelin ystävältä, koska on mukana "vahvistamassa lujaa sopimusta" ja mahdollistaa Temppelin rakentamisen, mutta tämä on 

vain hänen omia  tarkoitusperiään varten. Tässä  vaiheessa Israel on myös turvassa, jos arabimaat hyökkäävät. Lännen 

vapaamuurarijohto ei halua Israelin tuhoa nyt, koska Temppeli on saatava paikalleen. Se haluaa oman 

messiaansa palvottavaksi sinne. Tässä tulee toteutumaan:


Danielin kirjan 9: 27   


"Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin

ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan 

hävittäjän ylitse."

2.Tess.2:1-12

Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja kokoontumiseemme Hänen luokseen,....Ensin näet tapahtuu luopumus ja ilmestyy laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi.... tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä Jumalaksi tai palvottavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan Temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.....

Matt. 24:15

Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu  profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa (Temppelissä) - joka tämän lukee se tarkatkoon.

Mark. 13:14 
Mutta kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan siellä missä ei pitäisi - joka tämän lukee se tarkatkoon. 

Danielin kirjassa kuvattavia uhritoimituksia eivät juutalaiset toimittaisi muualla kuin Temppelissä, siksi uskoisin, että Temppeli todella tullaan ahdistuksen aikana rakentamaan. 

 
Omerin laskun muisto- ja juhlapäiviä v. 2017: 

Holokaustin muistopäivä / Jom HaShoa - ma 24.4.


Jom HaZikaron eli kaatuneiden muistopäivä - ma 1.5. 
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSK6N2T8iblcUlGIJ1_LbG4kjQlRQp-R3f03pwqHbecAs1n4wVm1w 

Israelin itsenäisyyspäiväJom Ha'atzmaut . ti 2.5.

‏יום העצמאות - Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben-Gurion luki Israelin itsenäisyysjulistuksen Tel Avivissa Ijar 5, joka tuolloin osui päivälle 14. toukokuuta 1948. 
 
Helatorstai - to 25.5. 

Jeshuan ristiinnaulitsemisen jälkeen Hän saarnasi vankeudessa oleville hengille (1. Piet. 3:19), nousi kuolleista, ilmestyi ylösnousemusruumiissaan muille ja nousi ylös taivaaseen 40. omerin laskun päivänä.
 
Jerusalem-päivä Jom Jerushalaim - ke 24.5.
    Kuvahaun tulos haulle yom yerushalayim 
Jerusalemin vanhakaupunki vapautettiin Kuuden päivän sodan aikana v. 1967 ja kaupungista tuli jakamaton Israelin pääkaupunki. Tänä vuonna Jerusalemin yhdistymisestä on 50v. - Jerusalemin riemuvuosi!  
 
Helluntai / Shavuot - su 4.6. (31.5. Hillelin kalent.) 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQim1Fz1dSWE4ABNra8OtZataaqsuUTjI2OyDn8E03qe-pu8cXeLg

Yläsaliin kokoontuneet opetuslapset myös laskivat omeria rukouksessa, miettien Jeshuan heille puhumia sanoja.

...vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.
Apt 1:8

He odottivat ja olivat rukouksessa ja silloin väkevä tuulispää täytti huoneen! 

Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
Apt 2:1-4 
 
Ja kun Hän oli yhdessä heidän kanssansa, käski Hän heitä ja sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."
Apt 1:4-5 
 

Psalmi 67
 
Viimeisenä omerin laskun päivänä usein luetaan Psalmia 67, koska siinä on 7 jaetta ja 49 sanaa (hepr.),
joita vastaavat omer-jakson 7 viikkoa ja 49 päivää.
  
Psalmi muistuttaa Jumalan sanan tärkeydestä ja siinä puhutaan myös kansakunnista. Ei siis ihme, että psalmia profeetallisesti luetaan juuri vehnän ensisadon juhlassa, Shavuotina.
 
Psalmi 67 kuvastaa hyvin helluntaita, jolloin Pyhä Henki tuli uskovien päälle ja sana levisi kaikille kansoille.
 
1. Jumala olkoon meille armollinen ja siunatkoon meitä. hän valaiskoon kasvonsa meille, - Sela -
2. että maan päällä tunnettaisiin sinun tiesi, kaikissa kansoissa sinun valmistamasi pelastus.
3. Sinua, Jumala, kansat kiittäkööt, sinua kaikki kansat kiittäkööt.
4. Iloitkoot ja huutakoot riemusta kansakunnat, sillä sinä tuomitset kansat oikein ja johdat kansakuntia maan päällä. Sela.
5. Kiittäkööt kansat sinua, Jumala, kiittäkööt sinua kaikki kansat.
6. Maa on satonsa antanutSiunatkoon meitä Jumala, meidän Jumalamme.

7. Siunatkoon meitä Jumala, ja peljätkööt häntä kaikki maan ääret.
  
  
Monet rabbit ajattelevat, että pääsiäinen ei todella ole ohi ennenkuin omer-lasku on loppu ja tultu helluntaihin, jolloin Toora annettiin. 
Jotkut taas uskovat, että 49 päivää vastaavat Israelin heimojen heprealaisten nimien kirjainten lukumäärää, joka on 49.  
 
Sekä Tooran saaminen että Pyhän Hengen vuodatus tapahtuivat 50. päivänä. 
Luku 50 edustaa täydellistä ennalleenasettamista, vapautta ja riemuvuotta!
 
Ja pyhittäkää viideskymmenes vuosi ja julistakaa vapautus maassa kaikille sen asukkaille. Se olkoon teille riemuvuosi: jokainen teistä saa silloin palata perintömaallensa ja sukunsa luo.
3 Mooses 25:10
 
Kun saamme ottaa vastaan samana päivänä Sanan (Tooran) ja Hengen (Ruach), se tuo meille sekä vapauden että täydellisen ennalleenasettamisen!
 
Joten helluntai on täyttymyksenvapauden ja ennalleenasettamisen juhla

Olemme suurten tapahtumien edessä!

Siunattua omerin laskun aikaa!

Sirkku