17.9.2017 / Sofarit herättelevät syksyllä 2017


Shalom,

Aloitan tämän kirjeeni sillä raamatunpaikalla, jolla viimeksi lopetin: Luukas 21: 25

Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat

(Luukkaan jakeessa erikoiset ajankohtaiset numerot: luku on 21 ja jae 25 - 21. elokuuta auringonpimennys, 25. elokuuta hurrikaani Harvey iski maihin tuoden tulvavedet Texasiin.) Jae 28 jatkaa:

Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." 

Jeshua Messias on palaava Kuninkaana! Sitä me odotamme ja nostamme päämme. On aika loistaa Hänen kirkkauttaan pimeässä maailmassa.

Elul 1. (21. elokuuta) alkoi 40 päivää kestävä parannuksenteon, kääntymisen (teshuva) aika. Tässä Elul 1. alkaneessa jaksossa on ollut tänä vuonna erityisen profeetallinen painotus. Elulin alkaessa oli täydellinen auringonpimennys Amerikassa, joka kulki lännestä itään koko maan poikki. Hurrikaani Harvey oli alkanut jo muodostua Karibialla ja näimme sen tuhovoiman Texasissa. Harvey iski maihin voimakkaimmilla tuulillaan Corpus Christi ('Kristuksen Ruumis') nimisen kaupungin lähellä. 1. Piet 4:17 kerrotaan, että "tuomio alkaa Jumalan huoneesta". Harveyn jälkeen toinen hurrikaani, Irma, teki katstrofaalista jälkeä saarilla, joiden yli tuo 600 km leveä, tuolloin 5. tason hirviömyrsky, kulki jopa 297 km/h. Molemmat hurrikaanit saivat alkunsa paikassa, jossa oli auringonpimennyksen reitin päätepiste (kuva alla). Uskovat rukoilivat Floridassa ja eri maissa ja lopulta myrskyn tuhot eivät olleet niin suuria kuin pelättiin. 

Meksiko koki samoihin aikoihin 8.1 richterin maanjäristyksen. Hurrikaanien tehdessä hävitystä itärannikolla 82 suurta tulipaloa roihusi lännessä. Yellowstonen supertulivuoren alueella on mitattu noin 2300 pikkujäristystä. Auringossa oli suurin purkaus 12 vuoteen 6.9. Samaan aikaan joka päivä on puhallettu sofariin - Herätkää! 


Herra etsii ja kutsuu parannukseen, Hän etsii nöyriä ja kuuliaisia sanalleen. Jes 66 2....Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä. 

Kuinka paljon onkaan kahden tien kulkijoita uskovissa. Tämä on iljetys Herralle3. Joka teurastaa härän, mutta myös tappaa miehen, joka uhraa lampaan, mutta myös taittaa koiralta niskan, joka uhraa ruokauhrin, mutta myös sian verta, joka polttaa suitsuketta, mutta myös ylistää epäjumalaa: nämä ovat valinneet omat tiensä. Ja niinkuin heidän sielunsa on mielistynyt heidän iljetyksiinsä,

Herra kutsuu ja odottaa kansaltaan vastausta: 4. niin minäkin valitsen heidän vaivaamisensa ja annan heille tulla sen, mitä he pelkäävät, koska ei kukaan vastannut, kun minä kutsuin, koska he eivät kuulleet, kun minä puhuin, vaan tekivät sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, ja valitsivat sen, mikä ei ole minulle otollista.

Tulemme näihin aikoihin, joista Ilm 12 merkkikin kertoo, miten kansa, "poikalapsi", syntyy. Israelin valtion synty 14.5.1948 tapahtui myös yhdessä päivässä: 7. Ennenkuin Siion kipuja tuntee, hän synnyttää; ennenkuin hänelle tuskat tulevat, hän saa poikalapsen. 
8. Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa. 9. Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo JHVH, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun? 

Me saamme iloita, vaikka kansojen meri kuohuu! Isä on viemässä kansaansa kotiin! Jerusalemissa saadaan lohdutus.
10. Iloitkaa Jerusalemin kanssa ja riemuitkaa hänestä kaikki, jotka häntä rakastatte; iloitsemalla iloitkaa hänen kanssaan, te, jotka olette hänen tähtensä surreet, 
11. että imisitte ja tulisitte ravituiksi hänen lohdutuksensa rinnoista, että joisitte ja virkistyisitte hänen kunniansa runsaudesta. 
12. Sillä näin sanoo JHVH: Minä ohjaan hänen tykönsä rauhan niinkuin virran ja kansojen kunnian niinkuin tulvajoen. Ja te saatte imeä, kainalossa teitä kannetaan, ja polvilla pitäen teitä hyväillään. 
13. Niinkuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen. 

  

Monet ovat kiinnittäneet huomion, kuinka hurrikaanikartoissa myrskyn kulku oli muodoltaan kuin sofar. JHVH kutsuu nyt USA:n kansalaisia parannukseen. Elulista alkoi 40 päivän koetuksen ajanjakso aina Jom Kippuriin, 30.9. Floridassa on paljon juutalaisia. Eikö olisi aika heidän jo palata karkoituksen maasta kotiin, kuten koko USA:sta! Kuinka paljon mammona ja mukavuus sitovat ihmisiä ja on helppo ajatella, että muut lähtevät, mutta minulla on hyvä elämä täällä. Jotain on tapahtumassa, miksi Herra nyt puhuu voimakkaasti myrskytuulissa. Tätä hyvää elämää on alettu ravistella. Kansaa kutsutaan parannukseen ja alijaan Eretz Israeliin. 

Hurrikaanin kulkiessa tapahtui myös erikoinen ilmiö; meri pakeni tuulen vomasta ja merenpohja tuli kuivaksi kuin muinoin Egyptistä lähdettäessä Punaisenmeren yli (kuva yllä). Tämä tapahtui Bahamalla ja Floridassa. Miten selvää puhetta kuulemmekaan: auringonpimennys, Elulin sofarit soivat, heti pimennyksen jälkeen hurrikaanit, tulet, maanjäristys, sodan uhka Pohjois-Koreasta, kuiva merenpohja kuin vihjeenä, nyt on tie auki, hyvä aika lähteä. Alijaa on tapahtunut hyvin vähän USA:sta. Maahanmuutto nousee näköjään vain vainojen alla, mutta uskon, että tämä aika on annettu voimakkaana kutsuna vielä kun ollaan normaalioloissa. https://youtu.be/li1vLIwqlEE 

https://www.breakingisraelnews.com/94942/watch-hurricane-irma-recreates-splitting-red-sea-florida-bahamas/?

Tishri 1. (21.9.) sofarit soivat 100 kertaa. Päivä on Jom Teruah, Herätyshuudon päivä! Pari päivää tuon päivän jälkeen on 23.9. ja taivaalla näkyy Ilm. 12 merkki, jolla on oma sanomansa koskien Israelia. Päivä on nimeltään "Paluun Sapatti" (Shabbat Shuva), jolloin luetaan mm. Hoosean kirjaa. Tästä enemmän seuraavassa kirjeessä. Synnytyspoltot ovat todella voimistuneet ja tihentyneet. 

Rauhanneuvottelut

Presidentti Trump on vihjannut, että jonkinlainen "sopimus" saattaisi olla hyvinkin tehtävissä "ennen loppuvuotta" Hän on ottanut tavoitteeksensa tehdä tämän "the ultimate deal", kaikkien aikojen diilin, kuten moni edeltäjänsäkin. YK:n rauhanpäivä on 21. syyskuuta. Tänä vuonna päivä on sama kuin Jom Teruah ja Israelissa vietettävä Rosh HaShana (siviilivuoden alku, raamatullinen uusi vuosi on Nisan 1. keväällä). Vuosi 5777 vaihtuu tuolloin v. 5778. 


Mielenkiinnolla seuraamme, kun Trump tapaa Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun syyskuun 19. ja Palestiinan hallinnon puhemiehen Mahmoud Abbasin syyskuun 20. YK:n yleiskokouksen yhteydessä. Jordanian kuningas Abdullah tapaa myös Trumpin kanssa ja kuten tavallista toimii katalysaattorina tuleville Israel-Palestiina neuvotteluille. Trump pitää ensimmäisen puheensa YK:n yleiskokouksessa 19.9. Netanyahu puhuu samana päivänä ja Abbas 20.9. Saamme myös seurata, onko keskusteluissa Netanyahun ja Abbasin kanssa tapahtunut jotain uutta, minkä Trump voisi ilmoittaa 21.9., YK:n rauhanpäivänä. Muita aiheita USA:n fokuksessa ovat maailmanpolitiikan kuumat perunat: Pohjois.Korea, Iran ja Venäjä.   Times of Israel

Onko näillä Yhdysvaltojen johtamilla rauhanneuvotteluilla yhteys USA:ssa tapahtuneisiin katastrofeihin? On kyllä. Aina, kun maailman johtajat yrittävät jakaa Israelille liitoissa annettua maata, josta JHVH sanoo; se on "minun maani", katastrofeja tapahtuu. Useimmat näistä ovat tapahtuneet USA:ssa, joka useimmin on isännöinnyt neuvotteluja. 

William Koenig on tutkinut näitä "maata rauhasta" - neuvottelujen ja katastrofien yhteyttä alkaen v. 1991 kokouksesta Madridissa, loka-marraskuun -vaihteessa. Mitä suurempi paine maan luovuttamiseen kohdistetaan, sitä suurempi on katastrofi. madridista lähtien on ollut 126 tapahtumaa liittyen Israelin painostukseen.  

Sanomia sodista

Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua. Matt. 24:6-8

Suuria sotaharjoituksia on vähän kaikkialla. Ruotsissa parhaillaan Aurora 17, johon Suomikin osallistuu. Venäjällä massiiviset harjoitukset Baltian ympäristössä, Valko-Venäjän ja Ukrainan lähialueilla. Israelissa harjoitellaan Hitzbollahin uhan tähden. Pohjois-Korean uhka on todellinen ja samalla, kun seuraa maailman päämiesten toimia, ei voi olla ajattelematta, että kaikella rakennetaan Uutta Maailmanjärjestystä ja tulemme näkemään, miten maailmantapahtumat ja sodat nostavat eliitin kutsuman "Uuden Davidin" eli Antikristuksen esiin. 


Pohjois-Koreallakin on osansa näyteltävänä tässä. Tämä Korea-suunnitelma on kirjoitettuna v. 1981 julkaistussa kirjassa "The Armageddon Script". Lainaus kirjasta: 
"The script is now written ... A hair-raising nuclear confrontation in Korea may ... threaten man's very survival." eli suomeksi: "Käsikirjoitus on nyt kirjoitettu...Hiuksianostattava ydinselkkaus Koreassa saattaa...uhata ihmisen koko olemassaoloa." (Peter Lemesurier, 'The Armageddon Script", s. 223, 1981)

Kim Il-jung seuraa tämän mukaan myös käsikirjoitusta, kuten Trump, Putin ja Japanin pääministeri Abe mm.. EU:n illuminaattiydin näyttää imaisseen pääministeri Sipilän ja Soinikin on EU:n sisällä muuttunut. Presidentti Niinistön puolesta tulee rukoilla. Hänen jatkonsa on kiinni, kääntyykö Jumalan puoleen. Uuden maailmanjärjestyksen käsikirjoittaja on Jumalan vastustaja, Saatana, jonka ohjauksessa nykyinen UMJ ajava maailmanjohto on. Samalla kaiken yläpuolella on JHVH, joka valvoo, että Raamatun profetiat toteutuvat kirjaimelleen. Matt 28:18 Jeshua sanoo opetuslapsilleen: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.  

Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa. Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät hänen aivoituksensa, yksimielisesti (yksissä tuumin), ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan sanat täyttyvätIlm 17:16-17

Hurrikaani Harvey muotoutui trooppiseksi myrskyksi 23. elokuuta, kun Kushner saapui Jerusalemiin neuvottelemaan Abbasin kanssa. Neuvottelujen aikana Kushner sanoi, että Trump on valmis tapaamiselle rauhansopimuksen merkeissä 2-3 kk päästä. Tuolloin Harvey nousi 2. asteen hurrikaanista 4. asteen myrskyksi. Juudeaa, Samariaa ja Itä-Jerusalemia ei ole tarkoitettu arabivaltiolle kuuluvaksi. Israelin Jumala reagoi heti, kun sitä yritetään. Mitä tekee Netanyahu? Muistamme, miten Ariel Sharonille kävi, kun pakkosiirsi juutalaiset asukkaat Gazasta ja Pohjois-Samariasta, jota Bush tuki (Hurrikaani Katrina muodostui pari tuntia tästä). 

   Luku 40 raamatussa 
 
Olemme siis tässä 40 päivän parannuksenteko ajanjaksossa. Luku 40 on mainittu 146 kertaa ramatussa ja liittyy useimmiten koetuksen aikaan. 

- Jeshua paastosi 40 päivää Juudean erämaassa kasteen jälkeen ennen palvelutehtävänsä alkua.
- Heprealaiset vaelsivat 40 v. erämaassa 
- Mooses paimensi Jetron lampaita Midianin maassa 40 v. ennen kutsua johtaa heimot Egyptin orjuudesta. 
- Mooses myös paastosi kaksi kertaa 40 päivää ja yötä Siinailla, kun kansa sai lain Jumalalta. Toinen kerta oli juuri Elul 1. - Jom     Kippur.
- Joona antoi Niinivelle 40 päivän varoituksen, jona aikana kansalla oli aikaa tehdä parannus. 
- Nooan päivinä satoi 40 päivää ja yötä tulvavesien tuomitessa maan ihmiset.

Kun näemme, että Jumala käyttää lukua 40 koetuksen tai tuomion aikamääränä, niin voimme ottaa tämän Elul kuukauden aina Jom Kippuriin vakavasti myös omassa elämässämme, vaikkakin aina kaikkina päivinä ja aikoina meidän tulee pitää sydämemme puhtaina ja elää anteeksiannossa ja valmiina parannukseen. 
Herran juhla-ajat ovat "tulevaisen varjo"kuin kenraaliharjoituksia tulevasta täyttymyksestä ja tiedämme, että näihin aikoihin kätkeytyy aina syvällistä ja myös profetaalista merkitystä.
 
   
 
Elul-kuun kaikkina päivinä (paitsi Elulin viimeisenä päivänä) puhalletaan shofariin "herätyshuutona"parannukseen. Tämä kutsu on nyt syvempi ja vakavampi kuin koskaan. 
 

Psalmi 27  on hyvin ajankohtainen:

Daavidin virsi. JHVH on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä 
pelkään! JHVH on minun elämäni turva: ketä minä vapisen! 


2.
 Kun pahat käyvät minun kimppuuni, syömään minun lihaani, niin he, minun ahdistajani ja vihamieheni, kompastuvat ja kaatuvat. 
3. Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa. 

4.
 Yhtä minä rukoilen JHVH:lta, sitä minä pyydän: että saisin asua JHVH:n huoneessa kaiken elinaikani, katsella JHVH:n suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä. 
5. Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle. 
6. Niin kohoaa nyt minun pääni vihollisteni yli, jotka minua ympäröivät, ja minä uhraan riemu-uhreja hänen majassansa, JHVH:lle minä veisaan ja soitan. 


7.
 JHVH, kuule minun ääneni, kun minä huudan, armahda minua ja vastaa minulle. 
8. Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani". JHVH, minä etsin sinun kasvojasi. 

9. Älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. Sinä olet minun apuni, älä minua jätä, älä minua hylkää, pelastukseni Jumala. 
10. Vaikka minun isäni ja äitini minut hyljätkööt, niin JHVH minut korjaa. 

11.
 Neuvo, JHVH, minulle tiesi ja johdata minua tasaista polkua minun vihamiesteni tähden. 
12. Älä anna minua alttiiksi ahdistajaini vimmalle, sillä väärät todistajat nousevat minua vastaan ja puuskuvat väkivaltaa. 

13. Mutta minä totisesti uskon näkeväni JHVH:n hyvyyden elävien maassa
14. Odota JHVH:a. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota JHVH:a. 
 
 

Ole siunattu! Hyvää alkanutta juhlaviikkoa!