21.8.2017 / Pasuunat soivat jo kuuluvastiShalom,

 Kuvahaun tulos haulle sofar elul

Kuudes kuukausi (Elul) on alkamassa Israelissa ma 21.8. illalla

Elul 1. alkaa 40 päivää kestävä parannuksenteon, kääntymisen (teshuva) ajanjakson. Meidänhän tulisi koko ajan elää parannusta tehden, mutta tässä Elulista alkavassa jaksossa on myös profeetallinen ulottuvuus. Joka päivä puhalletaan sofariin, kunnes saavutaan viimeiseen päivään, jolloin sofarit hiljenevät. Seitsemännen kuun (Tishri)  1. päivänä sofareihin tulisi puhaltaa 100 kertaa. Päivä on Jom Teruah, Herätyshuudon päivä!

Heprean synniksi käännetty sana "chet" tarkoittaa ampumista ohi maalin, että ei osu maalitauluun. Kun annamme lihalliselle luonnollemme vallan ja teemme syntiä, emme osu maaliin, vaan tulee huti (tuleekohan huti juuri sanasta chet?). Kun teemme parannuksen, osumme taas tarkasti. Askeleita teshuvassa: 1) Tunnusta oikea ja väärä, kadu tekoasi, älä puolustele. 2) lopeta se, missä olet väärin tehnyt. 3) Tunnusta ääneen rikkeesi (ei vain mielessä ja sydämessä) ja pyydä anteeksi Jumalan edessä, mutta myös niiltä, joita vastaan olet rikkonut. Korjaa, jos vain voit, aiheuttamasi rike. 4) Päätös, ettei enää toistu.

Tämä teshuvan jakso huipentuu Jom Kippuriin eli Suureen sovituspäivään, joka on seitsemännen kuukauden kymmenentenä päivänä (Tishri 10). (V. 2017 40 päivän katumusjakso on 21.8.-30.9.)

 Kuvahaun tulos haulle elul month

Elul siis aloittaa shofareihin puhaltamisen jakson ja samalla kuukausi on erityistä oman vaelluksen tutkimisen aikaa; parannuksenteon ja ihmissuhteiden korjaamisen aikaa kuin myös oman Jumala-suhteen syventämisen aikaa. 

Herra sanoo Haggai 1:7 - 
Ottakaa vaari teistänne.

Soikoon herätyspasunat meidän kaikkien uskovien sydämissä! Meidän tulee miettiä vakavasti sydämissämme sanoja risti, veri, kuuliaisuus, totuus, parannus, pyhitys....ja mitä ne elämässämme merkitsevät.
  

Shavuotista (Helluntai) Jom Kippuriin on kolme 40 päivän jaksoa ja samalla ajanjakso laintaulujen saamisten välillä. 40 on koetuksen ajan luku. Ensimmäisistä laintauluista 40 päivää oli kulunut, kun Israelin kansa rakensi kultaisen vasikan Siinain juurella, ei siis kestänyt koetusta, ja Mooses murskasi taulut. Elul-kuusta alkoi kolmas 40 päivän jakso, joka päättyi uusiin laintauluihin Jom Kippurina.

http://www.hebrew4christians.com/About_HFC/Site_News/Archive-2012/August/120days.gif

2. Aikak. 7:14

Jos minun kansani, joka on otettu minun nimiini, nöyrtyy, ja he rukoilevat ja etsivät minun kasvojani ja palajavat pahoilta teiltänsä, niin minä kuulen taivaasta ja annan anteeksi heidän syntinsä ja teen heidän maansa jälleen terveeksi. 

 

21.8. Tänä vuonna Elul on saanut erityisen voimakkaan merkityksen USA:ssa näkyvän täydellisen auringonpimennyksen tähden. Aurinko näkyy pimeänä kulkiessaan koko maanosan poikki lännestä Tyyneltä valtamereltä itään Atlantin valtamerelle: Oregon, Idaho, Wyoming, Montana, Nebraska, Iowa, Kansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia, Pohjois- ja Etelä-Karoliina, läpi viiden osavaltion pääkaupungin. Oregon, josta auringonpimennys alkaa, juuri muutama päivä sitten laati uuden jokaiselle ilmaisen abortin tarjoavan lain: http://www.washingtontimes.com/news/2017/aug/16/governor-signs-bill-making-oregon-first-offer-free/ 

Auringonpimennys kulkee myös seitsemän Salem-nimisen kaupungin kautta.


Edellisen kerran täydellinen auringonpimennys Amerikan yllä tapahtui v. 1918, 99v. sitten, ja tällöin myös USA oli ainoa maa, joka näki tämän pimennyksen. V. 1918 juuri 1. maailmansodan loputtua USA oli suurvalta ja lainasi rahaa liittolaisilleen. Nyt maa on suurissa veloissa ja vaikeuksissa taloudellisesti. 

Auringonpimennys on merkki maailmalle ja kuunpimennys Israelille. Auringonpimennys on nimenomaan tuomion merkki ja nyt tämä merkki näkyy USA:n yllä. Monet USA:ssa ovat ottaneet merkin varoituksen tosissaan ja rukoilevat kansakunnan puolesta. Tuomio alkaa aina Jumalan huoneesta ja nyt uskovia erityisesti kutsutaan parannukseen. 

Täydellinen auringonpimennys kulki Niiniven (nykyinen Mosul) poikki v. 763 eKr. Joona saarnasi kuukausi tämän jälkeen Niinivelle Jumalan tuomiota 40 päivää alkaen Elul 1. ja kutsui parannukseen. Auringonpimennys oli julistanut tuolloin Niinivelle myös tuomion vaaraa. Ja koko kansa hallitsijansa johdolla silloin katui ja tuomio väistyi. Kun Jeshualta kysyttiin merkkiä, niin Hän vastasi Matt 12:39-40

Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonan merkki. 
40. Sillä niinkuin Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. 
41. Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joona. 

Seitsemän vuoden päästä huhtikuun 8. v. 2024 tapahtuu USA:ssa toinen epätavallinen täydellinen auringonpimennys, joka kulkee maan poikki. Päivä tuolloin on ensimmäisen kuun (Nisan) 1. eli todellinen Rosh HaShana, samoin kuin 21.9.2017 on seitsemännen kuun 1., Herätyshuudon päivä ja nykyisin vietettävä siviiliuusivuosi, Rosh HaShana. 

Nämä kaksi auringonpimennysten kulkureittiä v. 2017 ja 2024 muodostavat jättimäisen X:n aivan keskelle maata. Paikka on seismisellä alueella lähellä Mississippi ja Ohio jokien kohtaamispaikkaa. Nyt elokuun 21. auringonpimennys kulkee kaikkien maanjäristysvyöhykkeiden yli Amerikassa, Yellowstonen ja New Madridin ollessa vaarallisimmat. On suuri vaara, että USA:n suurvalta-aika on väistymässä.  

   

Breaking Israel News toi esiin 100v. vanhan profetian, joka tuo yhteyden 21.8. auringonpimennyksen ja kasvavan jännityksen USA:n ja Pohjois-Korean välillä. Profetia kertoo, että auringonpimennys heprealaisen Elul-kuukauden alussa tuo tullessaan kärsimystä "idän kuninkaille". Tämä profetia näyttäisi viittaavan viimeaikojen ydinuhkaan ja retoriikkaan presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-Unin välillä. Kim Jong-Un voisi hyvinkin olla "idän kuningas". Rabbi Lazar Brody sanoo, että pimennyksen näkyessä vain Amerikassa, se on varoitus amerikkalaisille heidän moraalinsa turmeluksen tähden ja rabbi Pinchas Winston uskoo pimennyksen olevan kutsu vanhurskaille kristityille USA:ssa tehdä parannusta ja maan juutalaisille kehoitus tulla Israeliin. Read more at https://www.breakingisraelnews.com/93494/eve-total-eclipse-top-five-heavenly-bible-signs-5777/#q5hf7uSH4IQprsJ1.99

40 päivän aikana tapahtuu muutakin alkaen 21.8., Elul 1. 

21.8. Big Ben Lontoossa soi viimeisen kerran neljään vuoteen 21. elokuuta klo 12. Vuonna 2021 korjaustöiden on suunniteltu olevan valmiit. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4788218/Big-Ben-s-bongs-fall-silent-FOUR-YEARS-repairs.html

23.8. FEMA ja 'U.S. Department of Energy' järjestävät harjoituksen nimeltä "EarthEX2017", joka tehdään mahdollisten "Black sky event" (musta taivas -tapahtuma) katastrofien varalta, kuten megamaanjäristys, kyberterrorismi tai isku elektromagneettisella pulssilla, jotka kaikki "voivat viedä yhteiskunnan polvilleen"; saada aikaan sähköttömyyden kuukausiksi ja joiden vaikutus on koko infrastruktuuriin. Kyse ei ole "jos", vaan "kun" tämä tapahtuu. Earth Ex

1.9. Alkaa FEMA'n vuosittainen kansallisen valmiuden kuukausi, joka pyrkii valmistamaan kansalaisia onnettomuuksien, terrori-iskujen, maanjäristysten ym. varalle. Hurrikaanejakin on runsaimmin juuri syyskuussa.  "National Preparedness Month."

1.9. USA:n ulkoministeriön kielto koskien kansalaistensa matkustamista Pohjois-Koreaan astuu voimaan. Myös USA:n passin omaavien tulisi poistua P-K:sta ennen 1.9.2017. Tätä pidetään yhtenä merkkinä, että USA on kulkemassa kohti sotaa Pohjois-Korean kanssa. https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/NorthKoreaAlert.html 

11.9. On kulunut 16v. World Trade Centerin terrori-iskustaTämän jälkeen monet asiat muuttuivat ja maailma ei ole ollut enää entisensä.

21.9. Pasuunansoiton juhla, Jom Teruah, aloittaa seitsemännen kuukauden. Israelissa vetetään silloin myös Rosh HaShanaa, siviili uuttavuotta, joka ei kylläkään ole raamatullinen uusivuosi, joka on ensimmäisenä kuukautena (Nisan 1.) keväällä. 

21.9. YK:n "Kansainvälinen rauhanpäivä". Aiemmin päivää vietettiin v. 1981 alkaen 11.9., mutta v. 2001 tapahtuneen terrori-iskun jälkeen, v. 2002 eteenpäin, päivä on ollut 21.9. 

Kuvahaun tulos haulle rev 12 sign 2017

23.9. Kuuluisaksi tullut päivä, jolloin tähtitaivaalla näkyy taivaankappaleiden; aurinko, kuu, Neitsyen ja Leijonan tähtikuviot, Jupiter, Mars, Venus, Merkurius, muodostama asetelma, joka vastaa "Ilmestyskirja 12" kuvaamaa tilannetta. Kyseessä on suuri profeetallinen merkki.

Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää. Ilm 12:1-2

24.9. Saksassa tärkeät vaalit. Angela Merkel tavoittelee vaaleissa neljättä kautta liittokanslerina.

30.9. Jom Kippur - alkoi auringon laskiessa edellisenä iltana. Tällöin loppuu 40 päivää kestänyt "Teshuva", katumuksen ja parannuksen teon jakso, joka alkoi Elul 1. juuri Amerikan auringonpimennyksen aikaan. 

29.-30.9. USA:n valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoo, että 29.9. velkakatto on saavuttanut rajansa, ellei kongressi nosta sitä tuohon päivään mennessä. Ellei USA:n kongressi ole saanut tehtyä budjettia 30.9. päivän päättyessä, seurauksena on hallituksen alasajo kuten v. 2013. Uskotaan yleisesti kongressin tekevän molemmat, ellei sitten jotain yllättävää tapahdu. Syyskuu on kuitenkin kriittistä aikaa maailman taloudessa ja pelätään romahdusta ennen v. 2018.  https://www.cnbc.com/2017/08/09/september-market-surprises-that-could-be-spookier-than-north-korea.html 

12.10 Vielä lokakuun puolelta. Päivä on Simchat Tora eli Tooran ilonpäivä ja lehtimajanjuhlan jälkeinen 8. päivä, joka kuvaa myös iankaikkisuutta. Tuona päivänä v. 2012 havaittu suuri asteroidi, 2012 TC4, ohittaa Maan. Tuolloin se viuhahti ohi 1/4 Maan ja kuun etäisyydestä. Sitten se katosi näkyvistä viideksi vuodeksi, kunnes tänä kesänä se havaittiin taas. Nyt se ohittaa NASA'n mukaan 12.10. ~6759 km päästä Maan. Vertailuksi; Kuu on 384633km Maasta. https://www.usatoday.com/story/tech/science/2017/08/02/asteroid-flyby-october-drill-end-world-nasa/533298001/ 

Tämä syksy on täynnä merkittäviä profeetallisia tapahtumia JHVH:n syysjuhlien aikaan. Kansojen meri jo kuohuaa. Morsian tehköön valmisteluja - Ylkäkuningas on tulossa. 

Luukas 21: 25-28

Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. 
26. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. 
27. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. 
28. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."
 


Ole siunattu,
Sirkku